$
מה יש בפנים

מה יש בפנים: ארוחת ביג מק

כמה כולסטרול ונתרן יש בקציצת מקדונלד'ס אחת - ואיך מונעים מתפוחי האדמה להשחיר. וממה עשויה הלחמנייה?

גדי גיא 10:1417.06.10

קציצה של "עוף טוב"

 

מקדונלד'ס היא חברת המזון המהיר המושמצת בעולם, אבל ההמבורגרים שלה דווקא בסדר. הקציצה מיוצרת בארץ במפעלי עוף טוב ומכילה בשר בקר אמיתי. הבשר במפעלים נטחן ומעורבב היטב, כך שכל קציצה מכילה את בשרם של עשרות בני בקר שונים, מה שמבטיח שכל ההמבורגרים יהיו זהים זה לזה. אמנם בשר בקר כשלעצמו מכיל כולסטרול שגורם למחלות לב, אבל בקציצה של ביג מק יש פחות מחצי מכמות הכולסטרול שבביצה אחת. ככלל, קציצת מקדונלד'ס כנראה בריאה יותר מהרבה מהבשרים המעובדים שקונים בסופר.

 

מקדונלד'ס. 1,300 מ"ג נתרן מקדונלד'ס. 1,300 מ"ג נתרן צילום: cc by Simon Miller

 

לחמנייה "מועשרת"

 

הלחמנייה של מקדונלד'ס עשויה מקמח לבן ומבחר כימיקלים, ובהם אמוניום סולפאט, מונוקלציום פוספאט, אזודיקרבונמיד (שהוצא משימוש באירופה) ולקטילאט - שכולם נועדו לשפר את טעם המאפה ומרקמו. הלחמניות מיוצרות במאפיית אנג'ל, לפי המתכון של מקדונלד'ס העולמית.

 

מלח

 

מלח מכיל נתרן, שבצריכה מופרזת מעלה את לחץ הדם והסיכוי לשבץ מוחי, וכן תורם להשמנת יתר בכך שהוא מגביר את הצמא למשקאות מתוקים. בארוחת ביג מק יש כ־1,300 מ"ג נתרן, שהם כחצי מכמות הנתרן המקסימלית המומלצת ליום לאדם בריא.

 

תפוחי אדמה וסיליקון

 

הצ'יפס של מקדונלד'ס הישראלי מיוצר במפעלי תפוגן, מגיע כשהוא קפוא ואז מטוגן בשמן קנולה מיוחד ובריא שמכיל פחות שומן רווי. כדי לשמור על מרקם השמן בזמן הטיגון מוסיפים לו פולידמתילסילוקסאן, גומי על בסיס סיליקון, הדומה מאוד לסיליקון שאוטם את חיבורי הקרמיקה באמבטיה וכן מופיע במוצרי קוסמטיקה רבים. החומר, בגרסתו זו, נחשב בטוח והוא ומשמש במוצרי מזון נוספים. תפוחי האדמה ספוגים גם בדיסודיום פירופוספאט, חומצה משמרת שמונעת מהם להשחיר.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x