$
מה יש בפנים

מה יש בפנים: יוגורט דנונה תות 1.5%

חיידקים טובים, סידן, צבע מאכל טבעי מסלק, עמילן טפיוקה המופק משורש הקסאבה הרעיל (שמנוקה כמובן), חלב וחלבוני חלב

גדי גיא 12:4918.02.10

חיידקי ביפידוס ואסידופילוס

 

יש מי שחושבים שחידק טוב זה חידק מת, אבל במערכת העיכול חיים כ־100 טריליון חיידקים, שמגנים על הקיבה ממחלות וכיבים. ביפידוס ואסידופילוס הם חידקים טובים כאלה, והם גם אלה שהופכים חלב טרי ליוגורט חמצמץ וסמיך. הבעיה עם הדנונה שלפנינו היא שלפי ההגדרה הזאת, לא בטוח שמדובר ביוגורט. סמיכותו נובעת בעיקר מתוספת של עמילן מעובד וסיבים תזונתיים, ואת החידקים מוסיפים לו באופן מלאכותי במפעל. למעשה, יותר מתאימה לו ההגדרה המדויקת אך הפחות מעוררת תיאבון, "חלב סמיך בתוספת חידקים".

 

סידן E-341iii

 

סידן הוא החומר שאיתו הגוף בונה את העצמות והשיניים שנחוצות לנו כדי לשבת זקופים וללעוס. כאן יש סידן זרחתי, שמצוי במוצרי חלב, אך שיצרנים רבים מוסיפים אותו גם באופן מלאכותי. תוספת כזו עוזרת למתבגרים לגבוה ולקשישים לשמור על עצמות חזקות.

 

היוגורט שנבדק היוגורט שנבדק

תות שדה וצבע מאכל טבעי מסלק

 

צבע הסלק הוא צבע מאכל מצוין. הוא טבעי, ונחשב למעכב חימצון שיכול להגן מסרטן. מוסיפים אותו למעדנים עם תות כי צבעו יפה מצבעו הטבעי של התות, וכי הוא מאפשר ליצרנים לחסוך בפירות אמיתיים, שהם הרכיב היקר ביותר.

 

עמילן טפיוקה, פקטין וגומי זנתן

 

החומרים שמסמיכים את החלב ונותנים לו מרקם של יוגורט. פקטין הוא סיב תזונתי שמשמש גם להסמכת רטבים וריבות. עמילן טפיוקה מופק משורש הקסאבה הרעיל, שמנוקה מרעלים בתהליך תעשייתי. וגומי זנתן מיוצר מהתססת החיידק זנתומונאס, ומונע מרכיבי היוגורט להתפרק.

 

חלב וחלבוני חלב

 

כדי לחזק את טעם החלב אך לשמור על אחוז השומן נמוך ככל האפשר, מפרידים את החלבונים מהחלב בתהליך של סינון. כך מתקבלת אבקה לבנה שאותה אפשר להוסיף בחזרה למוצרי החלב כדי להפוך אותם לסמיכים יותר, "חלביים" יותר, ודלים בשומן.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x