$
עולם

קטאר: ההשקעות במגזר הנפט עולות על 100 מיליארד דולר

ראש ממשלת קטאר: בתוך שנתיים יגיע כושר תפוקת הגז הטבעי במדינה לכ-77 מיליון טון בשנה

דורון פסקין 23:41 08.12.09

 

ראש ממשלת קטאר, שיח' חמאד בן ג'אסם, הצהיר כי שווי הפרויקטים המשותפים למדינתו ולחברות הנפט העולמיות עולות על 100 מיליארד דולר. את הדברים הוא אמר בשם האמיר הקטארי בפתח ועידה בנושא טכנולוגיית תעשיית הנפט, שנפתחה ביום שני בדוחה.

 

לדבריו, בתוך שנתיים יגיע כושר תפוקת הגז הטבעי במדינה לכ-77 מיליון טון בשנה. שיח' חמאד הוסיף כי בשנים הקרובות תימשך ההשקעה בפרויקטים לייצוא גז טבעי באמצעות צינורות.

 

ראש ממשלת קטאר הוסיף כי ארצו לא ניזוקה קשות מהמשבר העולמי, והתפאר בכך ששום פרויקט גדול בתחום הנפט והגז או התשתיות בוטל עקב המשבר.

 

בכנס נמסר כי תפוקת הגז של קטאר מהשדה הצפוני מגיעה ל-13 מיליארד רגל מעוקב ביום – כמות כפולה מזו שנרשמה בשנת 2005.

 

מוחמד אלהאמלי, שר הנפט של האמירויות, הדגיש את חשיבות הפיתוח הטכנולוגי בהגברת הפקת הנפט. עם זאת, הוא הזהיר כי כיום 80% מהפקת האנרגיה בעולם מבוססת על הנפט ולכן קרא לפעול ביתר שאת למציאת אנרגיות חלופיות.

 

דורון פסקין הוא מנהל אגף המחקר בחברת אינפו פרוד מחקרים (המזה"ת) www.infoprod.co.il

x