$
מבחני רכב

רנו פלואנס: מתחפשת למנהלת

האורך יוצא הדופן הופך אותה לגדולה ביותר מבין המכוניות המשפחתיות, תא המטען ענק והנוסעים יכולים להתרווח מאחור. רק חבל שהמנוע קצת מאכזב. הגרסה החשמלית אמורה להיות ארוכה אף יותר, אך צפופה יותר

שרון ביידר 09:2216.11.09

צרפתי, יפני וקוריאני מפתחים מכונית שמייצר טורקי. במכונית ינהגו מזרח־אירופים ובעתיד היא תתחבר למערכת החלפת סוללות שפיתחו ישראלים. לא מדובר בבדיחה, אלא בתמצית שיתוף הפעולה בין החטיבות בקונצרן רנו־ניסאן שמייצרות את רנו פלואנס החדשה.

 

השלדה נלקחה מרנו מגאן, המתלה האחורי נלקח מניסאן סנטרה ומערכת בקרת האקלים נלקחה ישירות מרנו לגונה. את המנועים פיתחו בשיתוף פעולה בין ניסאן לרנו. וכמובן, בל נשכח, מנוע חשמלי וסוללה פרי פיתוח של חברת בטר פלייס ייכנסו לתוך מרכב דומה של המכונית, שתעמוד במרכז מיזם המכונית החשמלית בישראל.

 

המראה החיצוני של רנו פלואנס מרשים. המחיר שלה, 118 אלף שקל, מציב אותה בארץ מול מתחרות כגון מאזדה 3, אך גודלה של המכונית ממצב אותה דווקא מול מתחרות כגון סקודה אוקטביה ומאזדה 6. לפי אנשי רנו, הפלואנס היא המכונית הארוכה ביותר מבין המכוניות שממוצבות בקבוצת שווי השימוש השנייה, ונוסף לכך היא מספקת את מרווח הכתפיים הטוב ביותר מלפנים וגם מאחור. בחלל המכונית ימצא הנהג תאי אחסון בנפח של 23 ליטר ותא מטען ענק של 530 ליטר יענה על כל דרישות ההעמסה של משפחות עם ילדים.

 

אני נדחק במושב האחורי. לידי עוד נוסע. כשנוסע שלישי מצטרף, הספסל הופך להיות צפוף למדי, ואפילו חסר קצת מקום לראש. בנסיעה ארוכה הרוחות היו בוודאי מתלהטות. טוב, לפחות יש לנו שפע של מקום לרגליים.

 

במבחן הדרכים שנערך בסביבות העיר הטורקית איזמיר הוצעו שלוש גרסאות של הפלואנס. הגרסה הרלבנטית ביותר לישראל מצוידת כמובן במנוע בנפח 1.6 ליטרים ותיבת הילוכים אוטומטית. העיצוב המרשים והמסיבי של המכונית אינו מקבל את ההשלמה המתבקשת בדמות מנוע חזק. המנוע בעל 105 כוחות סוס בפירוש אינו מספק את הסחורה למי שחשקה נפשו להגיע למהירות של 100 קמ"ש בפחות מ־14 שניות.

 

רנו פלואנס, מבט מבפנים. מהירות מירבית 180 קמ"ש רנו פלואנס, מבט מבפנים. מהירות מירבית 180 קמ"ש

 

למי שמעוניין בתאוצות ביניים זריזות מומלץ שלא לחפש אותן בפלואנס האוטומטית. ברנו מבטיחים שתיבת ההילוכים הישנה והבעייתית שהוצמדה בשנים האחרונות למכוניות רנו המשפחתיות, ה־AL4, הוחלפה בתיבת הילוכים של ZF שמבטיחה נסיעה חלקה והעברת הילוכים מהירה יותר. אך בפועל, תיבת ההילוכים תפקדה מעט בנמנום, במיוחד כשנזקקנו להעברות הילוכים נמרצות. אפשר לראות בפלואנס האוטומטית רכב כבד המספק ביצועים פושרים, שנועד יותר לנוסעים ופחות לנהג.

 

אזור איזמיר סובל מכבישים באיכות סלילה ישראלית מינוס, כלומר גרועה. אך הבולמים של הפלואנס גיהצו את המהמורות בצורה טובה שמבטיחה נוחות נסיעה מצוינת גם בכבישי ארצנו. תא הנוסעים נינוח, מרווח ומבודד לרעשים מבחוץ. רעש אחר שכן מפריע ונשמע היטב הוא הרעש של המנוע בגרסה האוטומטית בזמן האצה. נוסף על כך, זמזום מהדשבורד נשמע בכל הדגמים בהתאם לגובה הסל"ד של המנוע.

 

הגרסה הבסיסית - בלי בקרת אקלים

 

הפלואנס תגיע לארץ בשתי רמות אבזור: הרמה הבסיסית שנקראת אותנטיק ורמה גבוהה יותר שנקראת אקספרסיון. מלבד זאת תגיע הפלואנס בשתי גרסאות - גרסת הסדאן וגרסת ההאצ'בק שתהיה יקרה יותר. יש כמה הבדלים מהותיים בין שתי רמות האבזור: ברמה הבסיסית אין בקרת שיוט.

 

פריט נוסף שלא תמצאו בגרסה הבסיסית הוא חיישני אור ולחות המפעילים אוטומטית את הפנסים או המגבים, בהתאמה. בגרסה זו ייאלץ הלקוח לוותר גם על פנסי ערפל קדמיים, והוויתור הגדול מכולם הוא היעדר מערכת בקרת אקלים ויציאה של המזגן אחורה דרך תא מקורר במשענת היד שמלפנים.

 

מעניין יהיה לראות אם שיטת שווי השימוש הליניארית שנכנסת לתוקף בינואר תוביל לשינויים בדפוס הצריכה של מכוניות בישראל. נהגים אמידים יחסית צפויים להעדיף לשלם עוד כ־150 שקל בתלוש המשכורת בעלות שווי השימוש, ליהנות מהגרסה המאובזרת ולהעדיף אותה על דגם הציים הספרטני יחסית.

 

אז איך נסכם את פרק הנסיעה? הפלואנס מספקת לנוהג בה נוחות, פונקציונליות וגם סמל סטטוס בשל הגודל והרושם. אמנם ההיסטוריה מלמדת כי למותג יש בעיית אמינות, אך כאמור, ברנו מבטיחים לנו הפעם להיות ילדים טובים. בנוגע לביצועים וחדוות נהיגה, נראה שלקוחות הקבוצה ישיגו אותם במכוניות אחרות או ייאלצו לחכות לדגמי הפלואנס בעלי המנועים החזקים יותר שיגיעו בהמשך השנה.

 

הסוללה - על חשבון תא המטען

 

סיימנו את ההשקה, החזרנו מפתחות לנציג הטורקי החייכן, ועדיין נותרנו עם השאלה מה יישאר מהבטחותיו של שי אגסי, מייסד בטר פלייס, שציין במצגת לעיתונאים לפני הצגת המכונית החשמלית בתערוכת המכוניות של פרנקפורט כי הפלואנס החשמלית תהיה גדולה ואיכותית כמו מאזדה 6 במחיר נמוך ממאזדה 3.

 

בנוגע לאיכות נצטרך כמו כולם לחכות ולראות אם המוצר יענה על הציפיות. ההארכה של המכונית בכ־10 ס"מ כדי לתת מקום לסוללה הענקית תגרום לה להיות באורך של מאזדה 6. אותה סוללה תגזול מתא המטען הענק כ־200 ליטר, ותותיר את הנוסעים בפלואנס החשמלית עם תא מטען צנוע בנפח של כ־300 ליטר בלבד. לשאלת המחיר יצטרכו להשיב לבסוף בבטר פלייס כשישיקו את המכונית בישראל לקראת סוף השנה הבאה. תמחור סוללת הרכב יהיה מרכיב מהותי בקביעת מחיר המכונית, שלקוחותיה יחויבו בחכירת סוללת ליתיום איון מהחברה.

 

רנו פלואנס

מנוע: בנזין, נפח 1,598 סמ"ק, הספק מרבי 105 כ"ס, מומנט מרבי 14.8 קג"מ

ביצועים: מהירות מרבית 180 קמ"ש, זינוק ל־100 קמ"ש ב־13.9 שניות

צריכת דלק: נתוני יצרן - 13.3 ק"מ לליטר

בטיחות: 6 כריות אוויר, ABS, בקרת יציבות אלקטרונית, 5 כוכבים במבחן ריסוק פומבי

מחיר: 118 אלף שקל לגרסת הבסיס ו־125 אלף לגרסת האקספרסיון

בטל שלח
    לכל התגובות
    x