הדולר ממשיך להיחלש אחרי קביעת השער היציג; יורד לכ-3.79 שקלים
מוקדם יותר נקבע שערו היציג של הדולר בירידה של 1% על 3.82 שקלים. עתה יורד המטבע האמריקאי בכ-0.6%
לאחר קביעת שערו היציג של הדולר, נחלש המטבע האמריקאי בכ-0.6% ונסחר סביב 3.79 שקלים. היורו יורד ב-0.47% ונסחר סביב 5.47 שקלים.
התערבות בנק ישראל, הודעת הריבית בארה"ב והיחלשות הדולר מול היורו ובעיקר מסחר בהיקפים לא משמעותיים הפילו היום את הדולר מול השקל.
שערו היציג של הדולר נקבע היום על 3.818 שקלים, ירידה של 1.01%. היורו נחלש ב-0.19% ושערו היציג נקבע על 5.4481 שקלים.
בחדרי המסחר מורגשות היום מכירות מצד גופים זרים הפעילים בשוק, אך לא מדובר בהיקפים משמעותיים. "חופשת הקיץ, המקטינה את נפח המסחר וגורמת למעשה להיחלשות מוגברת של בדולר מול השקל, אך בסה"כ היחלשות הדולר מול השקל בימים האחרונים תואמת את היחלשות הדולר מול היורו" אומר ל"כלכליסט" פעיל בשוק.
ביום שני השבוע, הפתיע נגיד בנק ישראל סטנלי פישר כשהודיע על הפסקת רכישות המט"ח הקבועות בהיקף של 100 מיליון דולר ביום. לדברי הפעיל, עד עתה בנק ישראל לא התערב במסחר, כולל היום.
עיני השוק מופנות בעיקר למחר, להודעת הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה על גובה האינפלציה בחודש יולי. הערכת הכלכלנים היא ששיעור האינפלציה יעמוד על 0.7%-1% בשל העלאת המע"מ והיטל הבצורת. עליית מחירים גבוהה יותר עלולה להשפיע משמעותית על המסחר במט"ח מכיוון שאינפלציה גבוהה תגרום לנגיד בנק ישראל להעלות את הריבית, כך נגיד בנק ישראל עלול להיות הבנק המרכזי הראשון שיעלה ריבית בתקופה הנוכחית.
הדולר בעולם
אתמול, החליט הבנק המרכזי האמריקאי, כצפוי, על הותרת הריבית בכלכלה הגדולה בעולם ללא שינוי, בתחום של 0% - 0.25%, והודיע כי הוא מתכוון להפחית בהדרגה את רכישות איגרות החוב של הממשל, כחלק מהתוכנית לרכוש אג"ח ב-300 מיליארד דולר.
ה'פד' ענה למעשה לציפיות השוק ו'הבטיח' להותיר את שיעורי הריבית נמוכים לתקופה ארוכה, גם חרף השיפור במצב הכלכלי.
היורו מתחזק מול הדולר ב-0.65% ונסחר תמורת 1.428 דולר ליורו.
השיפור במצב הכלכלות גוש היורו משפיע ישירות על המטבע אותן הן חולקות ומביא להתחזקותו ביחס למטבעות אחרים בעולם, בניהם הדולר האמריקאי.


