$
עולם

האו"ם: צפויה עלייה במספר הפליטים ברחבי העולם בשל המשבר הכלכלי

על פי דו"ח של ארגון סיוע אירופי, בשנת 2008 הפכו 26 מיליון בני-אדם לפליטים בארצם בשל סכסוכים אלימים והפרות זכויות אדם

סוכנויות הידיעות 12:09 02.05.09

 

במהלך 2008 הפכו 26 מיליון בני-אדם לפליטים בארצם שלהם בשל סכסוכים אלימים והפרות זכויות אדם - כך מעריך ארגון הסיוע האירופי Internal Displacement Monitoring Center, זאת לעומת 16 מיליון בני-אדם שנעקרו מארצם מאותן סיבות. הנתונים פורסמו אתמול (ו') בדוח שפרסם הארגון.

 

על פי הדו"ח, הממשלות הן אלו האחראיות לשלומם של אלו ההופכים לפליטים בתוך ארצם. עם זאת, ברוב המקרים אין באפשרותה של הממשלה המקומית לסייע. בשמונה מהמקרים הממשלה אף הכחישה מפורשות את עצם קיומה של בעיית פליטים בשטחה.

 

"ההיקף המדאיג של הבעיה מעידה על כך שמאמצי סיוע לאומיים ובינלאומיים להגן על קבוצות אוכלוסייה פגיעות נכשלה למעשה", אמרה אליזבת' רסמוסן, מזכירת ארגון סיוע נורבגי העוקב אחר אוכלוסיות פליטים ברחבי העולם.

 

מהדו"ח עולה כי שלוש מדינות אחריות לעקירתם של 45% מהפליטים בתוך מדינתם: סודן, בה קיימים כ-5 מיליון פליטים, קולומביה - 4-3 מיליון פליטים ועיראק בה 2.8 מיליון פליטים בתוך ארצם.

 

"היקף הבעיה הוא אדיר... אין להפחית בסבל הנפשי והפזיולוגי שחווים האנשים הללו", אמר האחראי בארגון האו"ם על סיוע הומניטארי, ג'ון הולמס. לדבריו, הפליטים הללו הם לעתים קרובות "הדמויות הנשכחות של משברים" הומניטריים.

 

להערכת הנציב לענייני פליטים של האו"ם, אנטוניו גוטיירז, צפויה עלייה במספרם של העקורים ברחבי העולם בשל המשבר הכלכלי, עקב המאבק על משאבים בין העקורים לקהילות בהן הם מתערים. "זהו גורם של אי-יציבות המהווה מכשול למאמצי הסיוע", אמר גוטיירז. לדבריו מדינות אפריקה גיבשו אמנה אשר תחייב את החותמות עליה לפעול על מנת להקל על סבלם של הפליטים.

 

עוד מציין הדו"ח כי ב-2008 הייתה הפיליפינים המדינה בה הפך המספר הגדול ביותר של בני-אדם - כ-600 אלף - לפליטים. 
x