$
שוק ההון

yes גייסה 4,000 מנויים ברבעון הרביעי: רשמה רווח של 27.6 מיליון שקל ללא מימון

יחד עם הוצאות המימון לבעלי המניות רושמת החברה הפסד של 17.5 מיליון שקל - ירידה של 76% לעומת ההפסד שרשמה החברה בשורה התחתונה ברבעון המקביל

אמיר טייג 11:21 24.03.09

 

על רקע הדו"חות הפחות מרשמים של בזק הקווית ופלאפון, מדווחת חברת הלוויין yes על תוצאות טובות. yes מדווחת על צמיחה נאה יחסית בהכנסות, על גיוס מנויים חדשים ועלייה ברווחיות. הרווח הנקי של החברה, בניכוי הוצאות מימון לבעלי המניות, עמד ברבעון הרביעי על 27.6 מיליון שקל, שיפור ניכר לעומת הפסד של 29.1 מיליון שקל ברבעון המקביל. בכל שנת 2008 הפסידה yes כ-0.7 מיליון שקל בלבד, לעומת הפסד של 97 מיליון שקל בכל שנת 2008.

  

הכנסות חברת הטלוויזיה הסתכמו בשנת 2008 בכ-1.513 ממיליארד שקל - צמיחה שנתית של כ-7%. ברבעון הרביעי של 2008 הסתכמו ההכנסות בכ-376 מיליון שקל, צמיחה של 8% לעומת הרבעון המקביל אשתקד. החברה דיווחה על תוספת של 4,000 מנויים ברבעון הרביעי, כך שכיום היא משרתת 560 אלף מנויים. ברבעון הרביעי הפסידה חברת הכבלים כ-8,000 מנויים.

 

yes הצליחה לשפר מהותית את הרווחת התפעולי בניכוי פחת (EBITDA), כך שבכל שנת 2008 הוא הסתכם בכ-427 מיליון שקל, אשר מהווים 28.2% מהמכירות. בשנת 2007 עמד נתון זה על 23.3% בלבד. ברבעון הרביעי המשיך שיעור הרווחיות להשתפר כך שחברת הלוויין הציגה EBITDA שיא של 121.1 מיליון שקל, אשר מהווים 32.2% מהמכירות.

 

רון אילון מנכ"ל yes התייחס לכך ואמר כי "העובדה שהחברה מציגה שיעורי EBITDA אשר עומדים בשורה אחת עם חברות הטלוויזיה הרב ערוציות המובילות בעולם היא הישג חסר תקדים וזאת בנוסף לרווחיות שיא שמציגה החברה ברבעון הנוכחי". עוד מסביר אילון כי "אנחנו במגמת שיפור מתמיד וכולנו תקווה כי היא תמשך גם בשנה הנוכחית. אנו פועלים בשוק מאוד קשה, שכן שוק הטלוויזיה אינו צומח. למרות זאת, ולמרות שאין לנו חבילת שירותים הדומה למתחרים, הצלחנו לצמוח".

  

בשורת הוצאות המימון רושמת החברה 27.7 מיליון שקל עבור החוב הבנקאי שלה והאג"ח. עוד היא רושמת הוצאה רעיונית של 44.5 מיליון שקל עבור החוב שלה לבעלי המניות. בשורה התחתונה רושמת yes הפסד נקי של 17.5 מיליון שקל ברבעון הרביעי, כ-76% פחות מהרבעון המקביל אשתקד. בכל שנת 2008 רושמת yes הפסד של 265 מיליון שקל, פי 2.3 יותר משנת 2007. יש לציין כי בשנת 2007 רשמה החברה כנסה חד פעמית של 138 מיליון שקל בגין שינוי שיטת חישוב החוב לבעלי המניות.

x