בורסות אירופה סגרו בעליות: מדד סטוקס 600 עלה שבוע שני ברציפות
בלונדון עלה מדד פוטסי 100 ב-0.68%; בפאריס עלה מדד קאק 40 ב-0.51%; ובפרנקפורט עלה מדד דקאס 30 ב-0.63%. מניות הבנקים ירדו
בורסות אירופה סגרו הערב (ו') בעליות בעקבות עלייה במניות המפיקות של חומרי גלם לנוכח היחלשות הדולר, שפיצתה עומדגת הנפש לנוכח ההפסד עליו דיווח היום מיזם הסלולר של אריקסון השבדית.
בלונדון עלה מדד פוטסי 100 ב-0.68%; בפאריס עלה מדד קאק 40 ב-0.51%; ובפרנקפורט עלה מדד דקאס 30 ב-0.63%. מדד סטוקס 600 עלה שבוע שני ברציפות. המדד עלה השבוע ב-1.9%.
המשקיעים הפכו זהירים על רקע חששות שצעדו האחרון של הבנק המרכזי של ארה"ב במסגרת מאבקו במיתון, שיבוא לידי ביטוי ברכישות אג"ח בהיקף של טריליון דולר, יביא לעלייה חדה באינפלציה.
מניות הבנקים ירדו בראשן מניית ברקליס לאחר שהעיתון הבריטי גראדיין דיווח שהבנק העלים מס בהיקף של מיליארד ליש"ט (1.5 מיליארד דולר). המניה סגרה בירידה של כ-7%.
יצרנית הטלפונים הניידים סוני אריקסון הזהירה היום (ו'), כי היא צפויה לרשום הפסד לפני מס ברבעון הראשון, לאור המשך הפגיעה בביקוש הצרכנים, בשל המשבר הפיננסי העולמי. החברה חוזה הפסד רבעוני של 340-390 מיליון יורו (465-533 מיליון דולר).
סוני אריקסון הוסיפה, כי להערכתה, היא תיפגע מהקטנת המלאים אצל המפיצים והקמעונאים. המכירות צפויות להיות חלשות ברבעון והרווח הגולמי צפוי לרדת, הן בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד והן בהשוואה לרבעון הקודם.


