$
שוק ההון

למרות מימוש רווחים בוול סטריט; מניית סיטיגרופ זינקה ב-30.9%, AIG ניתרה ב-66%

המדדים סגרו בירידות לאחר שהמשקיעים החליטו לממש רווחים על הנייר שצברו בשבוע שעבר. מדד דאו ג'ונס ירד ב-0.1%, מדד נאסד"ק ירד ב-1.9%, ומדד S&P 500 ירד ב-0.35%. סיטיגרופ השלימה עלייה של יותר מ-100% בשבוע

ישראל הס 22:07 16.03.09

 

וול סטריט סגרה הערב (ב') בירידות לאחר שהמשקיעים החליטו לממש רווחים על הנייר שצברו בשבוע שעבר, במיוחד בלט המימוש במניות ההיי טק וחברות בתחום הצריכה. מדד דאו ג'ונס ירד ב-0.1%, מדד נאסד"ק ירד ב-1.92%, ומדד S&P 500 ירד ב-0.35%. 

 

סקירה חיובית במגזין בארונ'ס על שתי ענקיות הבנקאות - גולדמן זאקס (GS) ומורגן סטנלי (MS), תרמה ליצירת אווירה חיובית בענף. סיטיגרופ זינקה ב-30.9% והשלימה עלייה של יותר מ-100% בשבוע. מניית AIG זינקה ב-66%; בנק אוף אמריקה עלתה ב-7.29%; ג'יי פי מורגן צ'ייס ירדה ב-2.78% ומניית וולס פארגו ירדה ב-1.72%.

 

 

את הרקע למסחר היום תחזית אופטימית אותה סיפק בן ברננקי בנוגע לסיכוי לסיום המשבר עוד השנה. ברננקי הסביר כי התרחיש לפיו המיתון יסתיים השנה והצמיחה תתחדש בשנה הבאה תלוי במשימה לא פשוטה: לגרום לבנקים להלוות יותר בחופשיות ולשקם את המערכת הפיננסית כדי שתוכל לפעול בצורה נורמלית. את הדברם מסר יו"ר ה'פד' בתוכנית '60 דקות' של רשת CBS.

 

היום במאקרו

 

14:30 סקר הבנק של ניו-יורק לחודש מארס. הצפי הצביע על 33- נקודות, אך בפועל הצביע הסקר על 38.2- נקודות, השפל הנמוך ביותר שנרשם במדד זה.

  

15:15 ייצור תעשייתי לחודש פברואר. הצפי הצביע על ירידה של 1%, אך בפועל נרשמה ירידה של 1.4%.

 

המדדים באירופה סגרו בעליות חדות אחרי שבנק ברקליס דיווח על "פתיחה חזקה" של השנה. מדד פוטסי בלונדון עלה ב-2.94%, מדד דאקס בפרנקפורט טיפס ב-2.30% ומדד קאק בפאריז התחזק ב-3.18%.

 

 

j
j

 

מניות במרכז 

מניית ברקליס ריכזה את מחזור המסחר הגבוה באירופה ורשמה עלייה של 22% לאחר התחזית האופטימית אותה סיפקה היום הנהלת החברה בדבר "הפתיחה החזקה" של 2009.

 

נוקיה (NOK) – המגזין בארונ'ס מציין כי שיתוף הפעולה בין נוקיה לבין ורייזון (VZ) יתרום מאוד ליצרנית הטלפונים הסלולריים מפינלנד, הסובלת מנתח שוק נמוך בארה"ב. מניית נוקיה איבדה בשנה האחרונה 75% מערכה.

  

אקסון מובייל (XOM), ענקית האנרגיה, רושמת עליות  לאחר שסיטיגרופ העניק למניית החברה המלצת "קנייה". בבית ההשקעות אף קובעים למניה מחיר יעד של 77 דולר, גבוה ב-10 דולרים ממחיר הסגירה של המניה ביום שישי.

 

אי-ביי (EBAY) – מניית ענקית המסחר האלקטרוני "זוכה" היום לסקירה לא מחמיאה במגזין בארונ'ס. במגזין רואים כישלון בעסקי החברה, פרט לשירות התשלום "פאי-פל" (PayPal), שירות שאי-ביי מנסה למנף. אריק סביץ, האנליסט הבכיר של בארונס, סבור שהחברה תידרש לשינויים כדי להמשיך להתחרות באמזון (AMZN).

 

יוניון פסיפיק (UNP) - בנק אופ אמריקה מעניק היום לחברת הרכבות המלצת "קנייה" וקובע למנייתה מחיר יעד של 48 דולרים, גבוה בכ-11 דולרים ממחיר הסגירה של המניה ביום שישי. מניית יוניון פסיפיק איבדה בשנה האחרונה יותר ממחצית מערכה.

 

סקטור התרופות (DRG) - יומיים של עליות חדות יכולים להשיב למשקיעים את ביטחונם בסקטור הדפנסיבי, ביטחון שאבד בצל החשש מרפורמות של הממשל החדש. נראה כי המניות המובילות בסקטור, ובהן ג'ונסון אנד ג'ונסון (JNJ), מרק (MRK) ופייזר (PFE), ממשיכות במונמטום החיובי על רקע האווירה החיובית.

 

בשיתוף טריידנט

x