$
שוק ההון

וול סטריט סגרה בירידות בגלל דו"חות רווח מאכזבים

שורה של חברות דיווחו על תוצאות רבעוניות שהיו נמוכות מהתחזיות המוקדמות. עוד הושפע המסחר משורה של נתוני מקרו חדשים, המצביעים על העמקת המיתון במשק. מדד דאו ג'ונס ירד ב-1.3%, ה-S&P500 ירד ב-1.5% ונאסד"ק נפל ב-2.8%

סוכנויות הידיעות 23:08 22.01.09

 

וול סטריט סגרה בירידות הערב (ה') לאחר ששורה של חברות דיווחו על תוצאות רבעוניות שהיו נמוכות מהתחזיות המוקדמות. עוד מושפע המסחר משורה של נתוני מקרו חדשים, המצביעים על העמקת המיתון במשק.

 

מדד דאו ג'ונס ירד ב-1.28%, ה-S&P500 ירד ב-1.52% והנאסד"ק נפל ב-2.76%.

   

מניית מיקרוסופט צנחה בכ-11% לאחר שהחברה הודיעה כי אין עוד ביכולתה לפרסם תחזיות באשר לשאר שנת התקציב מאחר שהמיתון פגע בביקוש לתוכנות. "העובדה שמיקרוסופט איננה מסוגלת לחזות את תוצאותיה מהווה אישור לכך שהמיתון גדול יותר, רחב יותר וחמור יותר ממיתון רגיל", אמר רלף שיב.

 

מניית פיפת ת'רד, הבנק השלישי בגודלו באוהיו, צנחה ב-32% לשפל של 22 שנה לאחר שדיווח על הפסד רבעוני שלישי ברציפות.

 

הבנקים הובילו את הירידות לאחר שמספר הבקשות החדשות לקבלת דמי אבטלה זינק לשיא של 26 שנה ומספר התחלות בנייה ירד לשפל היסטורי.

 

מאקרו

 

מספר דורשי דמי האבטלה החדשים בשבוע שעבר הגיע ל-524 אלף לעומת צפי ל-540 אלף.

 

615 אלף רשיונות בנייה נרשמו בחודש דצמבר האחרון לעומת צפי ל-610 אלף.

מספר התחלות ואישורי הבנייה בחודש דצמבר האחרון הגיע ל-625 אלף, לעומת צפי ל-610 אלף.

 

מניות במרכז

 

סקטור הפיננסים (XLF) ממשיך לתת את הטון ולעמוד במוקד תשומת לב המשקיעים. המניות הבולטות במגזר: בנק אוף אמריקה (BAC), סיטיגרופ (C), וולס פארגו (WFC) ובייחוד ג'יי.פי. מורגן (JPM). היום פורסם כי היו"ר של ג'י.פי. מורגן, ג'יימס דיימון, קנה חצי מיליון ממניות הבנק. בלא ספק, הבעת אמון בענקית הבנקאות ובסקטור כולו.

 

אפל (AAPL), ענקית הטכנולוגיה, הציגה אמש דוחות טובים מן הצפוי. למרות תחזית נמוכה מזו של האנליסטים מניית החברה עולה ב-8%.

 

אי-ביי (EBAY), חברת המכירות הפומביות ברשת, שוב מאכזבת. החברה פרסמה דו"חות התואמים את הציפיות, אבל תחזית החברה אינה מותירה למשקיעים ספקות בנוגע לכיוון המניה. לאחר נעילת המסחר אמש איבדה המניה עוד 6%.

 

פוטאש ססקצ'וואן (POT), ענקית הדשנים, דווחה היום על תוצאות טובות מן הצפוי, אבל גם על תחזית נמוכה מזו של האנליסטים. לנוכח הדוחות של החברות המתחרות, נראה שהורדת התחזית כבר מגולמת במניה. מכל מקום, המניה צפויה היום להגיב לשינויי הפוזיציות בקרב המשקיעים.

 

אריקסון (ERIC), אחרי שנים של אכזבות קשות יש היום קצת נחת למשקיעי יצרנית מכשירי הסלולר. גולדמן זקס מעלה את המלצתו למניה מ"מכירה" ל"ניטרלי" בהמשך לדוחות החיוביים שפרסמה החברה השבוע. בבית ההשקעות מאמינים שהסיכון במניה קטן לנוכח הקיצוצים וההתייעלות שהציגה החברה.

 

סקטור התעופה (XAL) ימשוך תשומת לב לאחר הצלילות בסקטור אמש. אמריקן איירליינס (AMR), קונטיננטל (CAL) ודלתה (DAL) יחפשו את הקונים ברמת השפל שאליה הגיעו.

 

נוקיה (NOK), ענקית מכשירי הסלולר מפינלנד, מוסיפה לאכזב. החברה דיווחה על נפילה של 69% ברווחיה ועל תחזית חלשה.

 

ישראליות במרכז

 

אמדוקס (DOX), ענקית התוכנה הישראלית, פרסמה דו"חות העומדים בציפיות האנליסטים, אך גם על תחזית חלשה מקונצנזוס האנליסטים. אם לא די בתחזית החלשה, בית ההשקעות אופנהיימר מוריד את המלצתו למניה ושולח בזאת עוד מסר שלילי למשקיעים.

 

הסקירה באדיבות טריידנט

x