מחזיקי האג"ח של אלבר מאיימים לשבש עסקת רכישת מניות הכשרה החזקות
באסיפת מחזיקי אג"ח נוספת של חברת אלבר הוחלט שלא להחליט - מחזיקי האג"ח לא מקבלים את הצעת קבוצת אלעזרא להסדר עמם ודורשים ביטחונות בהיקף של 39 מיליון שקל
מי שבילה הערב (ג') יותר מ-3 שעות סוערות באולם שבבית ציוני אמריקה, יכול היה לחשוב שהתבלבל - אין הוא נמצא באסיפת מחזיקי האג"ח של אלבר, חברת הליסינג הפרטית של אלי אלעזרא, כי אם בבית המשפט כשעל כס הנאשמים עומד אלי אלעזרא שמבקש להגיע להסדר פשרה עם מקטרגיו.
באסיפה טעונה במיוחד, דנו מחזיקי האג"ח בהסדר שהגישה קבוצת אלעזרא לאישורם וזאת על מנת שימנעו מלטרפד את עסקת רכישת 38% ממניות הכשרה ביטוח בתמורה ל-39 מיליון שקל (כ-33% מעל מחיר השוק בעת ההצעה).
עסקת בעלי ענין זו נועדה כידוע על מנת לפרוע את תשלום של 60 מליון שקל למחזיקי אגרות החוב של קבוצה אחרת בקבוצת אלעזרא, הכשרה החזקות.
למרות ההצעות היצירתיות שהגה הצות המשפטי של אלעזרא על מנת להשקיט את נפשם של המחזיקים, נחתמה האסיפה ללא החלטה.
בעלי האג"ח לא הסתפקו בהגבלות שקיבלה על עצמה החברה מלחלק דיבידנד. כמו כן, לא התעודדו מההכרזה כי תמנע העלאת שכר של קרובי משפחתו של אלעזרא ובכלל זה אחיו העובד בקבוצה, גם אופצית הפוט שניתנה לאלבר למכור חזרה את מניות הכשרה החזקות לאלעזרא החזקות במידה ותיוצר עילה לפרעון מיידי של אגרות החוב של אלבר, לא הניחה את דעתם.
בפינג פונג חוזר והולך יצאה ההנהלה ונכנסה חזרה לאולם הישיבות, כאשר כל פעם בידה "סוכריה" נוספת שבאה להמתיק את חיכם של המחזיקים.
אלעזרא אף הסכים לספק ערבות אישית לאופצית הפוט כך שאם אלעזרא החזקות תקלע לקשיים ולא תוכל לרכוש חזרה את מניות הכשרה החזקות במידה של עילה לפרעון מיידי באלבר, ישלם הוא את הכסף מכיסו.
המחזיקים מיאנו להשתכנע. בסופו של דבר כאשר היו חייבים להתכנס ולהצביע, החליטו שללא מתן ביטחונות של ממש מצד אלעזרא החזקות בהיקף של 39 מיליון שקל, שווי עסקת הרכישה, הם יעתרו לבית המשפט בדרישה לקבל צו מניעה כנגד השלמת העסקה.
אלעזרא, שבראשיתה של האסיפה היה אופטימי ואף אמר ל"כלכליסט" כי הוא מקווה לטוב וכי הוא אינו חושב שיש סיבה שמחזיקי האג"ח לא ישלימו עם העסקה "והלא אינני זקוק לאישור שלהם, אני פונה אליהם כי חשוב לי לשמור על יחסים טובים איתם אבל עם הסכמתם או בלעדיה אני יכול להעביר את העסקה", נראה מופתע וחסר אונים למול דרישת המחזיקים.
קבוצת אלעזרא ביקשה אורכה להתכנס ולגבש הצעה חדשה כאשר היא מבטיחה לא להשלים את העסקה עד יום א' הקרוב. ברקע התחייבותה לבנק המזרחי שעתיד לתת את יתרת הכסף הדרוש לפרוע את תשלום האג"ח של הכשרה אחזקות בהיקף של 60 מיליון שקל, להעביר את הכסף עד יום חמישי הקרוב. מקבוצת אלעזרא נמסר לכלכליסט ציין כי לדעתם תושג הארכה הדרושהמן הבנק עד יום א' הקרוב "שכן הבנק מבין את צורכי מחזיקי האג"ח".
עוד ציינו בחברה בתגובה לקשיים שמעמידים המחזיקים להשלמת העסקה כי בנק מזרחי שאף הוא נושה של החברה לא הערים קשיים כאלה וקבל בהבנה את הצורך בעסקה.
לא כל שכן לדעתם אין למחזיקי האג"ח קרקע מוצקה להגשת צו המניעה שכן העסקה היא עסקה הוגנת. הסיבה לטענת החברה לפיה הם בכלל מנהלים את דו השיח עם המחזיקים היא הצורך לגייס מהם אשראי בעתיד ולשמור על מערכת יחסים טובה.
אסיפת מחזיקי האג"ח תתכנס ביום ה' הקרוב על מנת לדון בהצעה החדשה להסדר שהתחייב אלעזרא להגיש עד מחר בערב.


