תמיר פישמן: אפל תגיע ל-220 דולר למניה
בעקבות חשיפת האיי-פון החדש, צופים בבית ההשקעות שיפור חד במחיר המניה, שמצליחה להפתיע מחדש, כמעט כמו מוצרי החברה. מחיר המניה עומד כעת על כ-181 דולר
בית ההשקעות תמיר פישמן צופה עלייה חדה במחיר מנית אפל, החברה שחשפה אתמול את מכשיר האיי-פון החדש. לדברי כלכלני בית ההשקעות, מדובר בשילוב מנצח של טכנולוגיית הדור השלישי, מחיר אטרקטיבי למכישר(199 דולר), הפצה בינלאומית ב-22 מדינות בהן 370 מיליון משתמשי סלולר כיום, ובקרוב יופץ המכשיר ב-70 מדינות בעלות מעל 725 מיליון משתמשים.
נתונים אלו אמורים להזניק את מנית אפל לגבהים חדשים.
לפי המלצת תמיר פישמן, המשקיעים בעולם לא מעריכים בצורה נכונה את שינוי אסטרטגית המכירות של החברה. עד כה נהגה אפל להיות שותפה ברווחי המפיצות והמפעילות בשווקים, תוך שהיא קובעת את זהות המפיץ בכל מדינה ומדינה.
החברה הכריזה כי תעבור במקום זאת למודל המסבסד את חברות הסלולר (בדומה לשיטה המוכרת בישראל) ובכך מעודדת את המפיצים להגדיל את כמות המכירות וההכנסות. תמיר פישמן צופים שיפור של עד 10% ברווח למניה ל-2009 ביחס לקונצנזוס.
"על סמך מכירות של 6 מיליון יחידות עד כה" נכתב בהמלצה, "נצפה למכירת 700,000 מכשירים במהלך הרבעון השלישי, עם שיפור ניכר במכירות ובהכנסות ברבעון הרביעי לרמה של 2.5-3 מיליון יחידות.
"חולשת המניה יוצרת הזדמנות קנייה".


