$
סטארט-אפים והון סיכון

מכר את Waze לגוגל במיליארד דולר וחי עדיין בדירה שכורה

לפי הערכות אורי לוין הרוויח כ-38 מיליון דולר ממכירת Waze לגוגל, אבל הוא מעיד כי לא רכש מאז "שום דבר מטורף". מה הוא כן נהנה לעשות עם הכסף?

שירות כלכליסט 13:2016.08.15

אורי לוין, ממייסדי Waze שנמכרה לגוגל במיליארד דולר, הוא הראשון להודות שמרבית ההכנסות מהמכירה לא הגיעו לידיו, אלא למשקיעים. אם כי, על פי חלק מההערכות הוא כנראה הרוויח בכל זאת בסביבות 38 מיליון דולר. בראיון לביזנס אינסיידר מספר לוין כי בניגוד לדימוי שיצא לו הוא אינו בהכרח נהנה ממנעמי החיים הטובים.

 

לוין הוא אמנם חובב סקי מושבע ומקפיד לטוס לפחות 4 פעמים בשנה לחופשות סקי, אך לדבריו זה תחביב שאימץ עוד הרבה לפני שמכר את האפליקציה ב-2013. לדבריו, ההוצאה הגדולה שלו הייתה חופשה של 8 שבועות באלפים לאחר סגירת העסקה. כמו כן, הרכישה הראשונה שלו לאחר ההסכם הייתה אופני הרים חדשים שעולים מעל 3,000 דולר. מעבר לכך, הוא לא קנה שום דבר יוקרתי במיוחד. "לא קניתי שום דבר מטורף אני חיה בדירה שכורה. זה נשמע לי הגיוני לחלוטין", אמר בראיון.

 

את עיקר הכסף הוא משקיע בחברות סטארט אפ חדשות. לוין הפך למשקיע אנג'ל מוביל בתעשיית הסטארט-אפ הישראלית. לדבריו, הוא מעדיף להשקיע בחברות העוסקות במידה זו או אחרת בחיסכון של כסף. דוגמה לסטארט-אפ בו הוא משקיע הוא פיירפליי (Fairfly) שמנטר את תעריפי הטיסות לאחר רכישת הכרטיסים, ואם נמצא כרטיס זול יותר מבטל את הרכישה ומזמין מחדש.

 

לוין. מעדיף להשקיע בחברות שחוסכות כסף למשתמש לוין. מעדיף להשקיע בחברות שחוסכות כסף למשתמש צילום: אוראל כהן

 

יש כבר דור שני לסטראט-אפ

 

ללוין חמישה ילדים בגילאי 25-14. שני הגדולים, בני 25 ו-21 מקימים סטארט-אפים בעצמם. לוין אומר כי הם יכולים לסמוך עליו, אך רק עד שלב מסוים. "אני רוצה שיהיו מצליחים ומאושרים בצורה עצמאית ולא בגללי", הסביר. לכן, הוא מציע להם רק הון ראשוני ולא מעבר לכך. "באופן כללי, אני לא תומך בהם מעבר לסיבוב הראשוני. אם הם לא מצליחים לגייס הון בצורה עצמאית, אז במוקדם או מאוחר הם בכל מקרה ייכשלו".

 

חברות סטארט-אפ נוספות בהן לוין מעורב כוללות את FeeX שמספקת שירות שעוזר לחסוך כסף על שירותים פיננסים וקרנות השקעה. לדבריו של לוין, השירות עוזר למשתמשים לחסוך בממוצע 50 אלף דולר. דוגמאות נוספות הן FairSale שעוזרת לחסוך כסף על מוצרים שכבר נקנו, Zeek שמספק שירות שעוזר לקנות או להמיר זיכויים ושוברי שי בחנויות לפני שהתוקף שלהם פג, ו-Engie החדשה יחסית, שעוזרת לחסוך כסף על תיקון המכונית.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x