$
חדר מחשבים

איש ה-IT מת! יחי איש ה-Devop

עולם ה-IT המוכר הולך ונעלם. ההכרח לשרוד מכתיב DNA ארגוני חדש. אותו עולם חדש נשלט על ידי זן חדש של עובדים - אנשי ה-Devop

אלון ז'ירמונסקי 16:4030.06.14
באירופה, ויותר מכך בארה"ב, ממש מתחת לאף שלנו, מתרחשת מהפכה אדירה בתחום המחשוב הארגוני, ובישראל רק מתחילים לראות ניצנים ראשונים שלה. למעשה, עולם ה-IT כפי שאנו מכירים אותו הולך ונעלם.

הכל החל לפני מספר שנים, כשסטארט-אפים כמו פייסבוק, נטפליקס ופליקר, החלו לשחרר תכונות חדשות כל מספר שבועות, ובאמצעותם הם פילסו את דרכם לצמיחה מטאורית, העוצמה שצברו, הגידול בהכנסותיהם , ובעיקר הבידול מול המתחרים – אלה הותירו הרחק מאחור את חברות הפורצ'ן 100, כשהן מוריקות מקנאה. קצב החדשנות, שהביאו הסטארט-אפים הללו לא היה קיים בעולם עד אז. הם החלו להכתיב את השוק, והחברות האחרות – כדי לשרוד- נאלצו לעבור תהליך הסתגלות כואב לעבודה במתכונת Agile.

 

איש ה-Devop נדרש ליכולות נוספות וגמישות לעומת טכנאי ה-IT איש ה-Devop נדרש ליכולות נוספות וגמישות לעומת טכנאי ה-IT צילום: שאטרסטוק

 

Agile (זריזות וגמישות) משמעותה הישרדות עסקית בסביבה היפר תחרותית. היא מכתיבה לארגונים הן את הדרך העבודה והן את דרך החשיבה. עידן ה-Agile מכתיב DNA ארגוני חדש, כזה שיכול לנוע מהר, לחדש ולספק תוצרים בקבועי זמן מאוד קצרים. כיום, חסם הכניסה לתחרות הוא קטן, והדרך היחידה של הארגון להגן על מיקומו מתבססת על חדשנות במחזורי זמן קצרים. ארגונים שמאמצים שינויים אלו מתקדמים, ואלה שלא, נשארים מאחור.

 

כדי לסגל לעצמם את ה- DNA החדש, ארגונים צריכים מערכות IT מהסוג הזה, שיעודדו ויתמכו בתכונות החדשות. מה שהיה מתאים בעבר יכול מאוד לעכב תהליכים בעידן ה- Agile. עד לפני 6 שנים נשלט הרוב המוחלט של תעשיית ה-IT על ידי ענקיות כמו HP, IBM, Compuware, BMC ואחרות. בשנים האחרונות נולד זן חדש של חברות, המאפשרות לארגונים לעשות דברים אחרת, ביתר קלות, בביזור, ביתר מהירות ובזול. חברות כמו Amazon, NewRelic, CloudBees, Heroku בונות את תשתית ה-IT של הארגונים מחדש. תשתית זו גם זוכה לכינוי החדש: Devop.

 

את המהפכה הזו מובילים סטארט-אפים, שנהנים כיום מקצב צמיחה אדיר, ומושכים אליהם לקוחות ענק מן התעשייה. למהפכת ה- Devop יש השלכות עצומות על עולם העבודה. מנהלי ה-IT הולכים ומתמעטים. זה מקצוע הולך ונעלם. במקום איש IT, החברות שוכרות Devop - שילוב בין Development ו-Operations. מדובר על איש פיתוח מזן חדש, כזה שיודע גם להתקין מערכות הפעלה ושרתים או לחלופין מהנדס מערכות, שיודע לפתח. לאותו Devop יש יכולות פיתוח והבנה מערכתית של מהנדס מערכות.

 

גם תפקיד אבטחת האיכות, ה-QA, משתנה לחלוטין. היום ה-Devop אחראי על תהליך האוטומציה הארגונית. הבדיקות נעשות באופן שוטף , כחלק מתהליך אינטגרציה מתמשך (Continious Integration), החל משלבי הפיתוח הראשונים, ולא בסיום הפיתוח כבעבר. כמות בדיקות האיכות הידניות מתמעטת ותהליך הבדיקות, שהופך לחלק מתהליך הפיתוח, מבוסס על בדיקות אוטומטיות בעיקר.

 

כל תהליך הרכש גם הוא משתנה משמעותית. את מקומם של מכרזי המחשוב הארוכים והמייגעים, על תהליכי המכירה שלהם הכוללים אינספור פגישות, מחליפים תהליכי מכירה קצרים, האורכים מספר שבועות בלבד. אלה כוללים בדרך כלל מספר אימיילים ומספר טלפונים, ואף לא ביקור פיסי אחד באתר הלקוח.

 

גודל העסקות מצטמצם ממספר רב של מיליונים לכמה מאות אלפי דולרים, בד בבד גדלה כמות העסקאות מעשרות למאות ואף לאלפים. לא כולם אימצו מתודולוגיות של Agile. בנקים גדולים וחברות ביטוח עדיין לא שם, בעיקר בשל בעיות רגולציה. אבל גם הם לוטשים עיניהם ומחכים לזמן, שבו יוכלו לצרוך טכנולוגיה. אז בנק אוף אמריקה יהיה זריז ויעיל כמו פייסבוק.

 

מציאות ה–IT כפי שאנו מכירים אותה משתנה מקצה לקצה. אין קיצורי דרך, ארגונים חייבים לעלות על הרכבת ולהתאים גם את מערך ה- IT שלו על פי תורת ה- Devop, ולהפוך להיות יעילים ומהירים כמו חברות קטנות, שהרי אם לא, המתחרים שלהם פשוט יעקפו אותם.

 

הכותב הוא מייסד ומנכ"ל BlazeMeter, ספקית של פלטפורמת ענן לבדיקות ביצועים במובייל ובאינטרנט

בטל שלח
    לכל התגובות
    x