$
IT בעולם

גרטנר: עשירית משירותי הסייבר לחברות יסופקו בענן עד שנת 2015

חברת המחקר פרסמה כי על פי הערכותיה, כ-10% משירותי אבטחת המידע יסופקו דרך ענן. היקף השוק יגיע ל-4.2 מיליארד דולר עד 2016

רפאל קאהאן 14:3328.04.13
חברת המחקר והייעוץ גרטנר צופה כי הכנסות הספקים בשוק שירותי האבטחה מבוסס הענן יגיעו ל- 4.2 מיליארד דולר עד שנת 2016. עד שנת 2015, חוזה החברה, כעשירית מכלל שירותי אבטחת IT לחברות יסופקו בסביבת ענן.

שירותי אבטחת המידע עוברים שינויים, בעיקר סביב מספר תחומי מפתח כגון דואר אלקטרוני מאובטח לארגונים, אספקת גישה מאובטחת לאינטרנט עבור העובדים, מניעת חדירות לרשת וניהול זיהוי וגישה (IAM).

 

"ארגונים שאינם מצויידים באנשי אבטחת מידע מיומנים, או שאינם מחזיקים בכמות מספקת של עובדים שכאלו, יוצרים דרישה גבוהה לשירותי אבטחת מידע מבוססי ענן, וזאת על מנת להפחית עלויות או לעמוד בהגדרות הרגולציה", אומר אריק אהלם, מנהל מחקר בגרטנר.

 

תחום אבטחת המידע, מה הפתרונות כיום? תחום אבטחת המידע, מה הפתרונות כיום?

 

"תנודה זו בהתנהגות הלקוחות - משימוש בציוד מסורתי לעבר מודלים מבוססי ענן - טומנת בחובה הזדמנויות עבור ספקי טכנולוגיה ושירותים המסוגלים לספק יכולות שכאלה, ואלו שאינם מסוגלים להציע זאת כיום נדרשים להתאים עצמם במהירות לאיום תחרותי זה", הוא מרחיב.

 

אבטחת דואר אלקטרוני מובילה את הביקוש

 

בסקר שקיימה גרטנר בינואר 2013 בקרב לקוחות גדולים של שירותי אבטחת מידע הוצגה דרישה גבוהה לשירותי אבטחת מידע מבוססי ענן, בעיקר מארה"ב ואירופה. 74% מהנסקרים ציינו כי אבטחת דואר אלקטרוני הוא שירות האבטחה החשוב ביותר עבורם.

 

27% מהעונים ציינו כי ישקלו הטמעת Tokenization (תהליך המאבטח את המידע הרגיש באמצעות יצירת פריט נוסף המאוחסן במיקום שונה, ורק שימוש בשני הפריטים מאפשר גישה למידע עצמו) כשירות בענן. גרטנר מאמינה כי פעולות המתבצעות להתאמת הארגונים לדרישות הרגולציה, כדוגמת התאמה ל- Payment Card Industry Data Security Standard (PCI DSS), הם הגורמים להגדלת העניין בקבלת Tokenization כשירות.

 

תחום נוסף הצפוי לצמוח באופן משמעותי הינו ניהול אירועים ומידע מאובטח (SIEM) כשירות, וגם בתחום זה הגידול בהתעניינות בקבלת שירות שכזה בענן נגזר מהצורך להתאים את פעילות הארגון לדרישות הרגולציה, ורצונם של הלקוחות להפחית עלויות.

עם זאת, לקוחות עסקיים רבים יעדיפו שלא לאחסן מידע רגיש כססמאות גישה בשירותי ענן, וספקי שירותי האבטחה ידרשו לענות על חשש זה.

 

בשיחה עם כלכליסט הסביר רונן צירין, מנכ״ל רנ-אפ גרופ המתמחה בניהול סיכוני פשיעה בעסקים כי: "גם להערכתנו תחום ניהול אירועים ומידע מאובטח (SEIM- Security Information & Events Management) עתיד לצמוח, מכיוון שיותר ארגונים מרגישים את הצורך לתגבר לא רק את חומת הגנת המידע (כלל אמצעי אבטחת המידע) אלא ליצור גם מנגנון של התרעה ותגובה. מכיון שהקמת מוקד SIEM עצמאי הוא ענין יקר מאד, אנו צופים שיותר ויותר חברות יחפשו פתרון חיצוני לכך, ושרות כזה בענן הוא בהחלט אפשרות סבירה, ובתנאי שיהיה אמין ובמחיר סביר".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x