$
IT בעולם

בינה מפענחת את הגנום האנושי בארבע שעות

הסטארט-אפ הקליפורני בינה, רותם טכנולוגיות של עיבוד נתונים וביג דאטה על מנת לקצר את זמני פיענוח הגנום האנושי. אם עד היום התהליך ארך 10 ימים, מעתה ניתן יהיה לפענחו בפחות מארבע שעות

רפאל קאהאן 17:2420.02.13

חברת בינה, סטארט-אפ אמריקאי מייסודן של האוניברסיטאות סטנפורד וברקלי, פיתחה טכנולוגיה אשר תאפשר לפענח רצף גנטי של בני אדם בתוך פחות מארבע שעות. זאת בניגוד ל-10 הימים שנדרשו עד עכשיו. בקרוב יוכלו רופאים לבצע בדיקות גנטיות באותה קלות בה מתבצעות בדיקות דם למשל.

 

הפיתוח יאפשר לרופאים, חוקרים וחברות בתחום הבריאות להשתמש ברפואה מותאמת אישית ומבוססת גנטיקה גם מחוץ לאקדמיה. הטכנולוגיה של בינה מתבססת על יכולות ניתוח של ביג דאטה ומסוגלת "להשלים פאזל של יותר ממיליארד חלקים", כך על פי סמנכ"ל הפיתוח העסקי של בינה, מארק סאת'רלנד בראיון ל-Information week.

 

הטכנולוגיה של בינה מאפשרת לצמצם בצורה דרסטית את העלות של פענוח רצף גנטי, אם ב-2001 עלה פענוח קרוב ל-100 מיליון דולר, הרי שהמחיר הצטמצם כמעט פי 100 עד שנת 2007 עת עמד הסכום על כ-7 מיליון דולר. ב-2012 הסכום כבר היה פחות מ-7,000 דולר לפענוח ובעזרת בינה הוא יירד עוד יותר.

 

המערכת מתבססת על שרתים מבוססי מעבדים של אינטל עם תוכנת ניתוח ביג דאטה. כמות המידע המופקת מרצף DNA בודד יכולה להגיע ל-500 ג'יגה בייט של מידע, כך שעל מנת שיהיה ניתן להפיק מהם נתונים שימושיים, המערכת צריכה להיות מסוגלת גם לסנן וגם לנתח את התוצאות הרלבנטיות.

 

"אנחנו נהיה מסוגלים להוזיל את עלויות השימוש במערכת לכמה מאות בודדות של דולרים, כך נוכל להנגיש את המערכת לחברות ביטוח בריאות ואפילו ללקוחות פרטיים, מסביר סאת'רלנד.  

 

המפתחים מאמינים שהמערכת תהיה יעילה מאוד בתחום הטיפול בסרטן ובטיפול בתינוקות אשר סובלים מבעיות שמקורם גנטי. בבינה מקווים שעד 2015 מספר המרכזים הרפואיים בעלי מערכות פענוח יגיע ל-8,000, "על מנת לנתח גנום של מחלה, נדרשים כיום תוצאות של 1,000 פענוחים שונים, כדי שהצלבת המידע תספק בסיס גנטי לטיפול יעיל", מסביר רופרט ייפ, אחראי ניהול הפרוייקטים של בינה.

 

כל מערכת מסוגלת לספק פענוח אחד ליום, מה שאומר שכבר בשנים הקרובות ניתן יהיה לבצע כמיליון פענוחים בשנה, בניגוד לכמה עשרות אלפים כיום.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x