$
IT בעולם

האם רכישת XtremeIO על ידי EMC תשנה את עולם האחסון?

EMC נכנסת לתחום האחסון מבוסס פלאש על ידי קנייתה של XtremeIO שמפתחת מערכים מתקדמים. האם EMC רוצה לקדם את הטכנולוגיה או לשלוט בה?

סוכנויות הידיעות 17:5829.08.12

הנושא החם העדכני בתעשיית האחסון הוא רכישת XtremeIO על ידי EMC זאת במיוחד בשל העובדה ש-Xtrem10 מפתחת בימים אלו את הדור הבא של מערכי האחסון מבוססי 100% זיכרון פלאש. 

 

EMC יכולה להרוויח מהטכנולוגיות של החברה, מכיוון שהיא כעת החברה המובילה בשוק האחסון העולמי

המבוסס על דיסקים, תעשייה המגלגלת 30 מיליארד דולר בשנה.

 

החדשות מאפילות גם על עתיד מערכי האחסון מבוססי פלאש (flash-based storage medium), שכן EMC תלויה במידה רבה על מוצרים מבוססי דיסקים ומתחרה למעשה נגד אחסון פלאש.

 

ניתן לראות זאת כהודאה מטעמה של EMC שאחסון פלאש הוא העתיד של התעשייה. הסימנים לכך צצים כבר עכשיו, שכן מכשירי סמארטפון, טאבלטים ומכשירים ניידים אחרים מוותרים כעת על על כוננים קשיחים, לטובת אמצעי אחסון המידע המהיר והיקר יותר - כונני פלאש.

 

זו דוגמה להתגשמות חוק מור: מדיית האחסון המכנית הולכת ונעלמת מאז שיחידות העיבוד המרכזית (CPU) נעשו צפופות, זולות ומהירות יותר, בעוד שהדיסקים המכניים נהיים זולים, צפופים ואיטיים יותר, שכן הם מנסים לאחסן יותר מידע בדיסק עם יחס ביצוע שטוח.

 

זה מקביל להוספת 100 קומות נוספות לבניין מבלי להוסיף גם דלתות נוספות. מנקודת המבט של המעבד, הכוננים הקשיחים כיום איטיים כפי שקלטות מגנטיות היו לפני 2 עשורים. על פי זוכה פרס טיורינג ג'ים גריי, הדיסק הוא הקלטת של היום, בעוד שהפלאש הוא הדיסק החדש.

 

בחברת המחקר גרטנר מעריכים כי שווי השוק אשר יהיה מבוסס כולו על פלאש (all-flash storage market) יעמוד על כ-4 מיליארד דולר עד 2015, וזו כנראה אחת הסיבות העיקריות ש-EMC רוצים לחדור לשוק הזה.

 

הרכישה של מערך תחרותי המבוסס על פלאש עשוי להוות סימן לשינוי הממשמש ובא בתעשייה, ומצביע על כושר הניבוי של EMC. ישנם שני שיעורים שניתן ללמוד מהרכישה: מבני אחסון שהיו מיועדים לדיסקים מכניים אינם מתאימים לפלאש. משפט זה בהחלט משקף את מרבית מה שטוענים מומחי התעשייה, כלומר שעל מנת לנצל את היתרונות של פלאש, יש צורך בתכנון מקיף מחדש של מערכות התוכנה והחומרה. EMC מוכרת דיסקים מכניים המשתמשים בזיכרון פלאש כמאיצי אחסון וביצועים, אך רכישת XtremeIO מצביעה על כך שעליהם להתחיל מהתחלה אם ברצונם למקסם את היכולות של פלאש.

 

דבר שני, טכנולוגיית Deduplication חשובה לפלאש. אחת הבעיות ש- XtremIOניסו לפתור היא סוגית קצב הכתיבה האיטי יחסית של זיכרון פלאש בהשוואה לקריאה. פירוש הדבר, שאין סיבה לנסות ולכתוב את אותם הנתונים שוב ושוב לפלאש על מנת למקסם את הביצועים.

 

בשלב זה, כוננים קשיחים מכניים מנסים לשפר את הביצועים על ידי הפעלת זיכרון פלאש שישמש כמקום אחסון לדיסק. לעומת זאת, טכנולוגיית הפלאש אינה זקוקה לזה (מכיוון שהיא מורכבת כולה מפלאש).

 

השיפורים הגדולים של טכנולוגיית פלאש הם deduplication ודחיסה שנועדו להפחית את עלות הדיסק. זוהי בדיוק אותה מגמה ש-EMC מחזקת על ידי רכישת XtremIO.

 

המומחים מאמינים שההיסטוריה תחזור על עצמה בשוק האחסון, במובן זה שהאצת המעבר ממדית אחסון איטית וזולה (קלטת בעבר, דיסק כיום) למדית אחסון מהירה ויקרה יותר (דיסק בעבר, פלאש היום), מחייבת את הוצאת העלות מהמשוואה.

 

באופן שבו מתנהלת הטכנולוגיה כיום, המשתמשים יכולים לרכוש אחסון המבוסס ב-100% על פלאש באותה עלות ואף נמוכה ממנה של הדיסקים המכניים המהירים ביותר. כעת שהפלאש הוא באותו טווח מחירים , אך עם מהירות הגבוהה ב-10%, ולוקח פחות מקום וצורך פחות אנרגיה, אין יותר סיבות לרכוש דיסקים מכניים.

 

בשנים הבאות נחווה טלטלה עצומה בתעשיית האחסון, אך המנצחים הגדולים יהיו הלקוחות, שכן הם אלה שצפויים להרוויח מהמעבר מדיסקים מכניים לפלאש.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x