$
סטארט-אפים והון סיכון

פרסום ראשון: גיפטס פרוג'קט הישראלית מגיעה למייסי'ז, במגעים עם אמזון

החברה המאפשרת לרכוש מתנות במשותף דרך פייסבוק חתמה על הסכמים עם אתרי מתנות אמריקאיים גדולים, ורוצה להגיע גם לענקית המסחר המקוון. לאחרונה סיימה גיפטס פרוג'קט חוזה בלעדיות עם איביי, שהוגבל לעונת החגים בארה"ב

אסף גלעד 11:4411.07.11

המיזם הישראלי The Gifts Project, שמאפשר לרכוש במשותף מתנות באמצעות התאגדות בפייסבוק, מסיים את הסכם הבלעדיות עם אתר eBay - ומתקדם לאתרים גדולים נוספים. ל"כלכליסט" נודע כי מספר אתרי מתנות גדולים בארה"ב חתמו על הסכם עם החברה, וכיום הם מאפשרים קניית מתנות קבוצתית למשתמשים באמצעות הטכנולוגיה הישראלית.

 

בין האתרים ניתן למצוא את זה של ענקית בתי הכלבו מייסי'ז (Macy's, Crate & Barrell), הנחשב לאתר המתנות השלישי בגודלו בארה"ב, וכן את William Sonoma ו-Café Ress. במקביל מנהלת החברה מו"מ לכניסה לאתרים גדולים יותר, כמו אמזון, טויס אר אס, ואתר הקניות של דל. בכך הופך המיזם הישראלי לממשק המתנות המוביל בארה"ב. את האתרים האחרונים צירף המיזם לאחר שהסתיים חוזה הבלעדיות שבו החזיק עם הענקית איביי, שהיה מוגבל לתקופת החגים הנוצריים.

 

פלטפורמת התוכנה של גיפטס פרוג'קט, הניתנת להתקנה באתרי מסחר אלקטרוני, מאפשרת לרכוש מתנה ולהתחלק בתשלום עם החברים. באמצעות הממשק ניתן לפנות לכל החברים הרשומים בפייסבוק, ולבקש מהם להצטרף לתשלום המתנה. בסיום ההזמנה תועבר למקבל מתנה משליח, ועליה ברכה ובה תמונותיהם של כל המשתתפים ברכישה, וברכה אישית מכל אחד מהם שנכתבה באמצעות פייסבוק.

 

צוות גיפטס פרוג'קט. ממשיכים לגדול צוות גיפטס פרוג'קט. ממשיכים לגדול צילום: עמית שעל

 

יש הכנסות מעמלות, עדיין אין רווחים

 

גיפטס פרוג'קט מספקת לאתרי המתנות פלאג-אין, היוצר בקרב הגולשים תחושה כאילו הם מבצעים רכישה קבוצתית תחת אותו אתר. בפועל מועברים המשתמשים אל סביבת "גיפטס פרוג'קט", שם מתבצעת רכישת המתנה, הזמנת החברים (באמצעות Facebook Connect), וכן חיוב האשראי והסליקה. המיתוג תחת אתר מתנות מקומי מסייע לצרף נרשמים חדשים: שליש מהמוזמנים להשתתף ברכישת מתנה משאירים את פרטיהם באתרים המקומיים.

 

לפי נתונים נוספים שחושפת החברה, מספר המשתתפים הממוצע ברכישת מתנה קבוצתית לחבר עומד כיום על 4.5, בניגוד ל-5.8 בעבר. במיזם אומרים כי הם מרוצים מהירידה וכיוונו אליה, במטרה להפוך את חווית הרכישה הקבוצתית להמונית פחות. זמן "איסוף הכסף" בין החברים עומד כיום על חמישה ימים בממוצע, בהשוואה לשבועיים בתחילת התהליך, ומחיר המתנה הממוצע עומד כיום על 260 דולר באיביי.

 

גיפטס פרוג'קט נוטלת עמלה של 5 עד 10 אחוזים מרכישת המתנה, וכבר רושמת כיום הכנסות - אם כי היא עדיין איננה רווחית. החברה גייסה עד כה כ-2 מיליון דולר מהקרנות ג'מיני ואינדקס, וכן מהאנג'לים יוסי ורדי ואייל גורה. האחרון, החברות פיקאפ ופיקסקאוט, הוא אחיו של מנכ"ל גיפטס פרוג'קט, רון גורה. בעקבות גיוס ההון הכפילה החברה את מצבת העובדים שלה, המונה כיום 14 איש. בהמשך השנה מתעתדת גיפטס פרוג'קט לגייס 6-4 מיליון דולר נוספים.

 

עם זאת, החברה הישראלית כבר נאלצת להתמודד מול תחרות בשטח רכישת המתנות הקבוצתיות. בחודשים האחרונים קמו מספר אתרים מתחרים, אם כי אף אחד מהם אינו משמש אתר מתנות אמריקאי: ליצ'י ו-FriendFund מתמקדות באירופה, ואילו הפלטפורמה של Groupit מעמק הסיליקון טרם הותקנה אצל לקוחות.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x