$
מדעי החיים וקלינטק

"ראינו פוטנציאל, אך לא ציפינו לאקזיט של 190 מיליון דולר"

יובל כהן, המרוויח הגדול מהאקזיט של קדנט, אומר ל"כלכליסט" שקרן פורטיסימו לא רצה לאקזיטים: "זה לא המודל שלנו. ההסכם עם אליין החל כשת"פ"

אסף גלעד 14:1331.03.11

יובל כהן, השותף המנהל בקרן פורטיסימו, הוא המרוויח המרכזי מהאקזיט של קדנט, שנמכרה השבוע לחברת הציוד הרפואי אליין תמורת 190 מיליון דולר. "ראינו את הפוטנציאל בקדנט אך לא ציפינו לאקזיט בהיקף הזה", אומר כהן בשיחה עם "כלכליסט".

 

בשיחה הביע כהן התנגדות לטענה שלפיה הוא וקרן פורטיסימו משקיעים בחברה כדי לממש את ההשקעה בה לאחר תקופה קצרה, כפי שהיה בסודה סטרים ובנור מקרופרינטרס.

 

"בפירוש איננו מתכוונים למכור חברה שנתיים בלבד לאחר הכניסה שלנו לשם, זה לא המודל שלנו", אמר. "אנחנו משקיעים לטווח ארוך. ההסכם בין קדנט לאליין החל כשיתוף פעולה, עד שהעניין שלהם בחברה הישראלית הפך להצעת רכישה. גם בנור מקרופרינטרס היוזמה למכור לא היתה שלנו".

 

בקדנט יש 240 עובדים, 90 מתוכם במרכז הפיתוח באור יהודה. לפי ההערכות שני היזמים, אבי קופלמן ואלדד טאוב, והעובדים, יתחלקו ביניהם בסכום קטן יחסית של מיליוני דולרים בודדים.

 

עובדי קדנט באור יהודה עובדי קדנט באור יהודה צילום: יורם שרעבי

 

אקזיט שני לפורטיסימו בחצי שנה

 

האקזיט של קדנט איננו נחשב מהמוצלחים שידעה התעשייה. בחברה הושקעו מאז 1995 כ-120 מיליון דולר, מהם הלוואת הון סיכון של 15 מיליון דולר מקרן קראוס שכבר הוחזרה ברובה. לפיכך המרוויחה היחידה מהעסקה היא קרן פורטיסימו, שהשקיעה 10 מיליון דולר בשנת 2009. פורטיסימו תקבל כעת נתח של 30 מיליון דולר, פי שלושה על הכסף בתוך כשנתיים.

 

זהו אקזיט שני לפורטיסימו בתוך כחצי שנה, לאחר שבחודש נובמבר גייסה חברת הפורטפוליו סודה סטרים 109 מיליון דולר בנאסד"ק בשווי של -360 מיליון דולר, ומאז הוכפל שוייה. שאר המשקיעים יזכו לתשואה נמוכה, אם בכלל. המשקיעה הגדולה השנייה לאחר פורטיסימו היא סטאר ונצ'רס שהשקיעה כ-30 מיליון דולר, וצפויה לקבל כ-40 מיליון דולר, ולאחריה אייפקס ישראל שהשקיעה כ-20 מיליון דולר וצפויה לקבל סכום דומה.

 

משקיעות נוספות בחברה הן ג'יי.פי. מורגן ושרודרס ונצ'רס. קרן פיטנגו נחשבת למשקיעה היסטורית בחברה, אך מחזיקה בה כיום 5% בלבד, ועל פי ההערכה תקבל בחזרה כ-10 מיליון דולר, סכום דומה לזה שהשקיעה.

 

זוה אקזיט רביעי של חברת סטארט-אפ ישראלית בתוך שבוע וחצי, לאחר מכירתן בשבוע שעבר של החברות סנאפטו, סנטריגו ופרוביג'נט לענקיות טכנולוגיה אמריקאיות. הסכום הכולל שקיבלו המשקיעים בחברות הישראליות על ארבעת האקזיטים מגיע ל-623 מיליון דולר.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x