$
סטארט-אפים והון סיכון

האחים זכי ושלמה רכיב סוגרים את נובהפורה

40 עובדי חברת השבבים הישראלית-אמריקאית יפוטרו. בחברה הושקעו עד היום כ-25 מיליון דולר מהקרנות וורטקס וג'מיני הישראליות, ומחברת התקשורת האמריקאית טרנר

אסף גלעד 14:4630.07.09

שלוש שנים לאחר הקמתה, נסגרת חברת השבבים נובהפורה הישראלית-אמריקאית, מייסודם של האחים שלמה וזכי רכיב, לשעבר בעלי השליטה בטראיון. 40 עובדי החברה, אמריקאים כולם, מקבלים את ההודעה על סגירת החברה בימים אלה. מקורב לחברה ציין בפני "כלכליסט" כי פיתוח השבבים התארך וכי לא נמצא

מימון מספק על מנת לתמוך בו בתקופה הקרובה.

 

בחודש נובמבר האחרון רכשו האחים רכיב את חברת טרנסמטה, חברת שבבים שבסיסה בסן-חוזה שבקליפורניה, אז חברה בורסאית שנסחרה בנאסד"ק תחת שווי שוק של כ-213 מיליון דולר. כעת יעמוד הקניין הרוחני של טרנסמטה למכירה. בנובהפורה הושקעו עד כה כ-25 מיליון דולר, מהקרנות ג'מיני וורטקס הישראליות, וכן מחברת התקשורת האמריקאית טרנר ומהאחים רכיב עצמם.

 

ד"ר זכי רכיב ידוע בעיקר כמייסד והמנהל של טראיון. טראיון ורכיב היו מכוכבי הבורסה בשנת 2000, כאשר זו רכשה חברות סטארט-אפ ישראליות ומניותיה נסקו, אולם היא נפלה ב-90%, בעקבות התפוצצות בועת הדוט.קום בתחילת העשור.

 

האחים רכיב עשו את מירב הונם מחברת טראיון תקשורת, שאותה הקימו יחד בשנת 1993. מניית טראיון שהתה בתקופת הבועה ברמות מחירים של למעלה מ-130 דולר, והחברה גייסה כחצי מיליארד דולר באיגרות חוב להמרה וכ-160 מיליון דולר בהנפקת מניות. בנוסף, ניהלו האחים המהנדסים מסע רכישות של חברות סטארט-אפ במאות מיליוני דולרים, שירדו לטמיון. האחים רכיב ידועים כמייסדי טראיון, שנמכרה ב-140 מיליון דולר למוטורולה בשנה שעברה, אך זאת לאחר שהשקיעו כספים רבים במהלך חייה של טראיון, על מנת לרכוש 9 חברות-בנות.

 

זכי רכיב הוביל כמה ניסיונות רכישה בישראל, שלא יצאו אל הפועל. בשנת 2006 הוא גיבש קבוצת משקיעים, שכללה גם את אל. אר אוויוניקס וקרנות השקעה נוספות, על מנת לרכוש 51.8% במניות פרטנר מידי האצ'יסון הסינית.

 

באותה שנה התעניין רכיב גם ברכישת קבוצת מכבי תל אביב בכדורגל, רעיון שלא הוציא אל הפועל.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x