• תפריט
חדשות האלכוהול

אבני החושן של יקב בנימינה

מאז שנת 2006 זכו היינות מסדרת אבני החושן בפרסים רבים, ובצדק. היינות החדשים של יקב בנימינה עשויים בעבודת יד מענבים איכותיים, ועם הרבה דמיון של הייננים

שלמה פפירבלט 13:1103.01.10

יקב בנימינה הוותיק, אשר החליף בעלים לפני כשנה והפך לחלק מממלכת חצי חינם של זכי שלום והאחים מוטי וחזי קופרלי, מצוי בתהליך מואץ של התרחבות ושדרוג. מנכ"ל היקב, אילן חסון, סיפר על נטיעות כרמים חדשים שהתבצעו

אסף פז וששון בן אהרון אסף פז וששון בן אהרון

השנה במקומות רבים בארץ, והסתכמו בכאלף דונם של גפנים. בשנה הבאה צפוי היקב להרחיב את כרמיו בעוד כ־800 דונמים, ובמילים אחרות - הרבה מאוד יין בשנים הבאות. כיום עושה יקב בנימינה 2.8 מיליון בקבוקי יין - כמות שנותנת לו שליטה על נתח של 8% מכלל ייצור היין בארץ.

 

נפגשנו לטעום יינות חדשים מהסדרה הראשונה של היקב, "אבני החושן", קטר האיכות של בנימינה, שמאז באה לעולם ב־2006 זכתה בפרסים רבים בארץ ובעולם, ובצדק. מדובר ביינות מצוינים, עשויים בעבודת יד, ועם הרבה דמיון מצד הייננים ששון בן אהרון ואסף פז.

 

אודם, בציר 2006 - עשוי ענבי סירה (97%) וכמות קטנה של ענבי ויוניה (3%) אשר הוספו כבר בעת התסיסה. הענבים הוכנסו להשריה במכל קירור למשך שלושה ימים, התסיסה האלכוהולית נמשכה שבועיים, ובסיומה נותר היין עם קליפות הענבים למשך עשרה ימים נוספים לפני הסחיטה. מאוחר יותר הוזרם היין להתבגרות בחביות עץ אלון צרפתי חדש למשך 15 חודשים. היין בוקבק עם מינימום תהליכי סינון והצללה, ולאחר המילוי המשיך להתבגר עוד כשנה במרתפי היקב.

אודם אודם

 

התוצאה מרשימה ביותר: זהו יין עשיר ומלא בניחוחות וטעמים. האף אינו שובע מארומות פרי היער האדום הבשל והתבלינים מעץ החבית. על החך היין מלא, מאוזן, טעים ומורכב. מהיין הזה נעשו 5,190 בקבוקים. מחיר מומלץ: 130 שקל.

 

ספיר, בציר 2006 - בלנד מעניין, עשוי ענבי קברנה סוביניון (40%) מכרמים גבוהים הנטועים על אדמות בזלתיות, מרלו (25%) מכרמים ליד מושב קדמת צבי במרכז רמת הגולן ושיראז (35%) מכרמים בגליל העליון. הענבים עושים בנפרד את תקופת הפיכתם ליין, ממש עד שלב מיזוגם. היינות התבגרו בחביות עץ אלון צרפתי חדש במשך 15 חודשים, ורק אז החלו הייננים בהרכבת הבלנד על פי מרכיבי הריח והטעם של החביות השונות. לאחר הבקבוק המשיך היין להתיישן עוד כשנה במרתפי היקב. התוצאה הסופית היא יין עשיר בפירותיות בשלה, בעל ניחוחות מורכבים וטעמים מרוכזים מאוד, קטיפתיות במגע עם החך וסיומת נהדרת. נעשו ממנו 5,600 בקבוקים. מחיר מומלץ: 130 שקל.

 

יהלום, בציר 2007 - בלנד מעניין של ענבי קברנה סוביניון, סירה ופטי ורדו. היין ישווק רק בהמשך השנה הבאה, אולם כבר עכשיו אפשר לספר כי מדובר ביין עם מבנה קלאסי, בסגנון המזכיר את יינות בורדו, אך בתוספת כמות "ישראלית" של ניחוחות פרי. יש למה לחכות.

 

שמפניה אמריקאית

 

האמריקאים אוהבים תוצרת מקומית. היין המבעבע האמריקאי דומיין סיינט מישל ברוט זכה במקום הראשון בטעימת יינות מבעבעים בארה"ב, שבה השתתפו מיטב השמפניות הצרפתיות. קבוצת הטועמים - מומחי יין וצרכנים - בחרו בו ברוב גדול של 70%, אף שזהות הבקבוקים הוסתרה מהם. יקב דומיין סיינט מישל נמצא בקולומביה ואלי שבדרום מדינת וושינגטון, והוא עושה את יינותיו התוססים מענבי שרדונה, בשיטת שמפנואז הקלאסית.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x