ועידת ניו יורק 2017 ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט פריפריה טק שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות מקומי.קום The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT FoodTech2023 שוק ההון 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 RoadShow Event 23 Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot TechTLV2024 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין ניהול פיננסי
באנר ניו יורק שלי

ועידת ניו יורק

ועידת ניו יורק: הנהירה לתפוח הגדול היא יותר מ"טרנד"

עוה"ד ערן בן-דור ונועה וייל, כותבים לקראת ועידת ניו יורק של כלכליסט Mind The Tech NY2017: גם בתחום החדשנות, נראה שכולם שואפים להגיע ל"עיר הגדולה"

עוה"ד ערן בן-דור ונועה וייל 11:2904.05.17

ארצנו הקטנטונת היא, כידוע, כר פורה ליוזמות יצירתיות וחדשניות הפונות לקהלים וצרכנים מכל הסוגים. הנטייה הטבועה בנו, כישראלים, לאתגר את המציאות, לחשוב מחוץ לקופסא, לנסות ולהעז הפכה את ישראל לאקו-סיסטם מצוין לסטרטאפים.

 

ב-17 במאי תתקיים ועידת ניו יורק של כלכליסט, בה ייקחו חלק כמה מהדמויות הבולטות בעולם העסקים וההייטק הניו-יורקי. לפרטים והרשמה לחצו כאן

 

ובכל זאת, גם בתחום החדשנות, נראה שכולם שואפים להגיע ל"עיר הגדולה", וכמאמר השיר: If I can make it there, I'll make it anywhere. לכן, אנו גם מזהים תנועה הולכת וגוברת באופן מתמיד, של יזמים ישראלים שעוברים לניו-יורק בכלל ולמנהטן בפרט.  

 

זוהי לכאורה עובדה שהטעמים לה ברורים, אבל מה בעצם עומד מאחורי ההנחה השגורה שלפיה סטארט-אפ ניו-יורקי יכול לגדול למימדים גדולים מאלה של סטארט-אפ ישראלי?

 

נראה שהכול מתחיל בקרבה הפיזית לשוק. רוב המיזמים הישראלים מעוניינים להגדיל את שוק הלקוחות שלהם ולפרוץ את גבולות השוק הישראלי. גם במילניום הנוכחי, בו העולם התכווץ לכפר קטן וניתן באמצעים טכנולוגיים לתקשר כמעט עם כל אדם מכל מרחק, אין תחליף ליחסים בין-אישיים. נוכחות פיזית בניו-יורק מציבה את בעלי הסטארט-אפים במרחק נגיעה, (או לכל היותר טיסה), מלקוחות פוטנציאליים וגופים אסטרטגיים אשר יכולים לשחק תפקיד משמעותי בחיי החברה. בכך, היא גם מאיצה את התפתחות הסטארט-אפ באופן משמעותי.
ערן בן-דור ערן בן-דור צילום: רמי זרנגר
הנוכחות הפיזית בניו יורק מקרבת את היזמים לא רק לשוק - אלא גם לכסף. בניו יורק שפע של משקיעים מתוחכמים, מוסדיים (קרנות, פרייבט אקוויטי) ומשקיעים פרטיים (אנג'לים). נוכחות פיזית ב-Silicon Alley, (המקבילה של "עמק הסיליקון" בניו יורק), לצד מכירות בשוק הלקוחות המקומי המוכר לאותם משקיעים, מקרב את הסטארט-אפים אל הכסף.

 

בעניין זה, חשוב לציין תמורה שחלה לאחרונה בשוק הניו יורקי. בעוד שבעבר, העדיפו המשקיעים המקומיים מיזמים שפונים לתעשיות מבוססות ומובילות בניו יורק, דוגמת מיזמים בתחומי הפרסום והפיננסים או מיזמים שמציגים מודלים עסקיים חדשניים. בשנים האחרונות, גבולות ההשקעות המסורתיות נפרצו, ובניו יורק נראים יותר ויותר מיזמים המבוססים על טכנולוגיה עמוקה ומורכבת שבעבר התפתחו באופן כמעט בלעדי ב-Silicon Valley. יותר מכך, לא מעט משקיעים מוכרים בעיר מכוונים עצמם במוצהר לטכנולוגיות ולחדשנות מתוצרת ישראל.

 

במקביל אסור לשכוח את רפורמת המס המתגבשת שהוצגה לאחרונה על ידי ממשל טראמפ ברוב תרועה ולפיה צפוי מס החברות לרדת משיעור של 35% ל-15% בלבד – צעד שיעמיד את ארצות הברית בשורה הראשונה עם המדינות האטרקטיביות לעשיית עסקים, ובוודאי ימשוך אליה חברות ועסקים רבים שעד כה חשבו פעמיים טרם כניסה לשוק האמריקני.  
נועה וייל נועה וייל צילום: Camera 1

 

יתרון בולט נוסף ליזמים הישראלים בניו-יורק, הוא הדמיון הניכר בתרבות ובשפה המשפטית והעסקית. הטרמינולוגיה בה נעשה שימוש בהתקשרויות בתחום הטכנולוגיה, אבני הדרך המקובלות בהן ומערכת הציפיות בין הצדדים, בין אם במסגרת הוכחת התכנות (POC) ובין אם במסגרת הסכם השקעה, דומות עד כדי זהות לאלה הישראליות. במדינות אחרות, שגם בהן קיים שוק פוטנציאלי אטרקטיבי, כמו סין ואפילו אירופה, התרבות והשפה המשפטית-עסקית עדיין שונות לחלוטין. הדבר מקל על יזמים ישראלים בהתנהלותם מול לקוחות ומשקיעים ומאפשר להם לחסוך בעלויות.

 

ניו-יורק אף מאכלסת כמות בלתי מבוטלת של חממות ואקסלרטורים, בין-היתר של מוסדות אקדמיים ושל שחקנים משמעותיים בתחום המסחרי, ויש בה קהילה ישראלית גדולה של יזמים המקיימים מפגשים תדירים במסגרות שונות ומסייעים זה לזה. אין להפחית בחשיבותה של תמיכה חברית ומוראלית שכזו, שכן היא מסייעת ליזמים שמגיעים לבדם לעיר הגדולה וצריכים "למצוא את עצמם" ולבסס מעגל חדש של קרובים.

 

כך שמכל הסיבות שבעולם, או לפחות מאלה שבניו-יורק, הנהירה לתפוח הגדול היא יותר מ"טרנד" ויש לצפות שרק תלך ותגדל בשנים הקרובות.

 

*הכותב הינו שותף בפירמת עורכי הדין הגלובלית ZAG/S&W (זיסמן אהרוני גייר) ומלווה, מממשרד הפירמה בניו יורק, חברות היי-טק ישראליות וזרות; הכותבת היא עורכת דין במחלקת התאגידים והייטק במשרד בניו יורק.

 

לכל כתבות "ניו יורק שלי" לחצו כאן

בטל שלח
    לכל התגובות
    x