מילון כלכליסט
עורך דין ייפוי כח מתמשך רחל שחר
עורך דין ייפוי כח מתמשך רחל שחר 
 

ייפוי כוח מתמשך כיצד הוא נכנס לתוקף?

מאז שנחקק התיקון לחוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות המכונה תיקון 18 לחוק האפוטרופסות, הופקדו במשרדי האפוטרופוס הכללי למעלה מ-52,000 ייפוי כוח מתמשכים באתר המקוון של האפוטרופוס הכללי.

בשיתוף עורך דין ייפוי כוח מתמשך רחל רייצ'ל שחר 02.05.21

בשיתוף עורך דין ייפוי כוח מתמשך רחל רייצ'ל שחר



כיום למעלה מארבע שנים לאחר תיקון 18 ניתן בהחלט לומר שייפוי כוח מתמשך עשה מהפיכה בכל הקשור לתפיסה הליברלית הנוגעת לזכותו של כל אדם לקבל החלטות על עתידו.

 

יפוי כוח מתמשך הוא מסמך משפטי המאפשר לכל אדם בגיר (מעל גיל 18), להחליט ולקבוע ללא כל מעורבות חיצונית כיצד ועל ידי מי יטופלו ענייניו בעתיד כאשר יגיע למצב קוגניטיבי בו הוא לא יוכל או לא ירצה לטפל בכך בעצמו.

 

הכל כמובן בתנאי בתנאי שהוא מבין את המשמעות, המטרות והתוצאות של הענקת ייפוי כוח מתמשך.

 

האדם (הנקרא במסמך ייפוי כח מתמשך "הממנה") בוחר מרצונו, בשלב בו הוא מבין ומסוגל לקבל החלטות ולבצען, מי יהיה האדם או האנשים אשר יטפלו בענייניו. הוא מחליט כיצד יראו חייו כאשר מצבו משתנה לרעה בשל הידרדרות מצבו. הידרדרות במצבו של אדם יכולה להיות לא רק בגלל מחלות אלא גם מצב של אי כשירות בגלל תאונה, מחלות זקנה (כגון דמנציה), מוגבלות נפשית בשל פגיעה נפשית כזו או אחרת או מוגבלות שכלית מכל מין או סוג שהוא העלולות לפגוע בכושר השיפוט של האדם.

 

הדרך להגיע למטרה זו הינה על ידי מינוי של אדם מיופה כוח במסגרת ייפוי כוח מתמשך. אדם זה יקבל הסמכה לפעול בשמך או בשמך בעתיד, כאשר אתם לא תוכלו עוד לקבל החלטות בעבור עצמכם.

 

לרוב, הממנה יבחר במיופה כוח על סמך יחסי אמון וקרבה עמו (לדוגמא: ילדים או בת זוג, שכנים קרובים חברים טובים וילדים) או בשל מומחיותו או ניסיונו המקצועי (לדוגמא: רואה חשבון או עורך דין).

 

עורך דין ייפוי כח מתמשך רחל שחר
עורך דין ייפוי כח מתמשך רחל שחר

 

ניתן להעניק יפוי כוח מתמשך לכלל ענייניכם- העניינים האישיים, העניינים הרפואיים והעניינים הרכושיים. ניתן להעניק ייפוי כוח גם רק לחלק מרכיבים אלה.

 

אחת השאלות החשובות שיש לתת עליהן את הדעת, והיא עולה כמעט בכל הרצאה שאני עורכת היא מתי נכנס ייפוי כוח מתמשך לתוקף?

 

חשוב להדגיש שניתן לפעול על פי ייפוי כוח מתמשך, מכל הסוגים, ולעשות בו שימוש רק לאחר כניסתו לתוקף ורק לאחר קיבלת אישור מהאפוטרופוס הכללי על כניסתו לתוקף.

 

כפי שציינו לעיל על פי חוק הכשרות המשפטית והאפוטרופוסות, רק אותו אדם, דבר או אישה, אשר עורכים ייפוי כוח מתמשך רשאים לקבוע בייפוי הכוח המתמשך שהם עורכים מתי הוא ייכנס לתוקף.

 

האדם אשר עורך את ייפוי הכוח המתמשך, רשאי לקבוע בייפוי הכוח המתמשך מהם התנאים

 

הפקדה כדין של ייפוי כוח מתמשך היא החשובה ביותר בתהליך.

 

ללא הפקדה כדין של מסמך ייפוי כוח מתמשך על ידי עורך דין שעבר הכשרה על ידי האפוטרופוס הכללי וקיבל אישור לערוך ייפוי כוח מתמשך, לא ניתן לבצע את התהליך של כניסה לתוקף.

 

אנא ודאו כי קיבלתם אישור על ההפקדה של ייפוי כוח מתמשך.

 

שימו לב שאחכן האפוטרופוס הכללי אכן שלח אליכם מסרון או מייל בדבר ביצוע ההפקדה

 

מהו המסמך הנדרש לצורך כניסה לתוקף של ייפוי כוח מתמשך?

 

על מנת שייפוי כוח מתמשך ייכנס לתוקף יש צורך בטופס הצהרה על כניסה לתוקף של ייפוי כוח מתמשך

 

איך מכניסים ייפוי כוח מתמשך לתוקף

 

כדי שייפוי כוח ייכנס לתוקף יש ליידע את כל האנשים הרלבנטיים לממנה, האדם אשר ערך את מסמך הייפוי כוח המתמשך.

הטופס אשר יש למלא ולשלוח לאפוטרופוס הכללי הוא הצהרה על כניסה לתוקף של ייפוי כוח מתמשך

 

מה יקרה לאחר ששלחתם הודעה על כניסה לתוקף

לאחר הגשת ההצהרה על כניסת ייפוי כוח מתמשך לתוקף הטיפול יועבר למחוז הרלוונטי. המחוז הרלבנטי לייפוי כוח מתמשך ייקבע לפי מגורי האדם אשר ערך את ייפוי כוח.

 

הזמן המקובל לטיפול בבקשה מסוג זה כניסה לתוקף של ייפוי כוח מתמשך הוא שלושה ימי עסקים מרגע שכל המסמכים התקבלו במשרדי האפוטרופוס הכללי.

האפוטרופוס הכללי יקבל במערכת את הייפוי כוח המתמשך וישלח למיופי הכוח מכתב אישור או דחייה לעניין ההודעה על כניסה לתוקף, וכן ישלח הודעה לממנה ולמיודעים בהתאם.

 

מעת שייפוי הכוח המתמשך ייכנס לתוקפו רשאים יהיו מיופי הכוח לפעול בהתאם לסמכויות שנקבעו בייפוי הכוח המתמשך ולהציג לכל דורש את המסמך ייפוי כוח מתמשך המאושר בחותמת דיגיטלית על ידי האפוטרופוס הכללי.

 

 
זהו ערוץ פרסומי והידיעות הינן באחריות המפרסמים בלבד. לכלכליסט אין אחריות על תוכן הידיעות המפורסמות