$
בורסת ת"א

הרווח הנקי של אילקס מדיקל זינק ב-100%; אז מדוע נפלה המניה ב-10%

נראה כי המשקיעים שמתחילים לראות את סוף מגיפת הקורונה, חושבים שהזינוק בביצועי חברת הציוד הרפואי מיצה את עצמו; אך בשיחה עם בעל השליטה משה בן שאול ומנכ"לית החברה תמי גלילי, הם מציעים פרשנות אחרת

חזי שטרנליכט 20:5015.03.21

אם יש משהו שהקורונה הגבירה את הביקוש אליו זהו תחום הציוד הרפואי. לכן, התוצאות של אילקס מדיקל שהכנסותיה זינקו בשנת 2020 ב-49% והרווח הנקי קפץ פי 2, נראות במידה מסוימת צפויות.

 

מה שהפתיע הייתה דווקא התגובה החריפה של המשקיעים בשוק ההון ששלחו היום את מניית החברה לצלילה של 10% במחזור סוער. נראה כי המשקיעים שמתחילים לראות את סוף מגיפת הקורונה חושבים שהזינוק בביצועי החברה מיצה את עצמו. אך בשיחה עם בעל השליטה ומנכ"לית החברה, הם מציעים פרשנות אחרת.

 

 

משה בן שאול, בעל השליטה ומנכ"ל אילקס מדיקל משה בן שאול, בעל השליטה ומנכ"ל אילקס מדיקל צילום: אוראל כהן

 

אילקס מדיקל מייצרת ומייבאת מגוון רחב של ציוד דיאגנוסטיקה למעבדות ומכונות הנשמה. סך ההכנסות של החברה ב-2020 זינק ב-49% ל-946 מיליון שקל.

 

ברבעון האחרון של השנה נרשם קיצב גידול חד יותר וההכנסות גדלו ב-62% ביחס לרבעון המקביל ב-2019 והסתכמו ב-272 מיליון שקל. הרווח הנקי זינק ב-95% והסתכם ב-126 מיליון שקל בסיכום השנה, ברבעון האחרון גדל הרווח הנקי ב-153% והסתכם ב-30 מיליון שקל.

 

 

 

אז מדוע צללה המניה?

בחברה מפנים זרקור לירידה בשיעורי הרווח הגולמי. הגידול המסיבי במחזורים והצורך לספק ציוד במהירות ובכמויות גדולות שחקה את נתוני הרווח הגולמי. שולי הרווח הגולמי בסיכום 2020 עמדו על 28.6% למול 30.5% בסיכום 2019.

 

"אנחנו מאמינים שעסקאות בהיקף כספי גדול הן מטבען עם שיעור רווחיות יותר נמוך", מציינת מנכ"לית אילקס מדיקל, תמי גלילי. "היה חשוב להיכנס לפעילות הזאת וזה השפיע על שיעור הרווח הגולמי שלנו כלפי מטה. אבל בסיכומו של דבר המחזור הכולל עלה יפה".

 

אילקס מדיקל הקימה מעבדת קורונה באיירפורט סיטי לאחר שזכתה במכרז ועשתה זאת תוך מספר שבועות. "המעבדה שהקמנו נותנת תשתית שאנחנו מתכוונים לפתח בעתיד לתחום הביולוגיה המולקולרית", מציינת גלילי. "היא נתנה לנו תרומה ברמה המוניטין שלנו – הראנו שאנחנו חברה שמסוגלת להרים פרויקט כזה תוך 45 יום. מתוך 3 המעבדות שזכו במכרזים בספטמבר האחרון, היינו הראשונים להיות מבצעיים בפער של לפחות חודש לפני האחרים. זו היתה תצוגת תכלית".

 

אך נראה שהתוצאות החלומיות של מכירת מכונות הנשמה היה חלק גדול מהצלחת החברה ב-2020. מכירות מגזר מכונות ההנשמה, דרך חברת פלייט, זינק ב-362% להכנסות של 78.7 מיליון שקל, ורשם רווח מגזרי של 30 מיליון שקל – מול הפסד מגזרי של 2.18 מיליון שקל ב-2019.

 

 

 

האם החברה תצליח לשמר את המגמה גם כשהמגיפה תתחיל לדעוך?

יו"ר ובעל השליטה בחברה (57.84%) ד"ר משה בן שאול סבור שהצמיחה תימשך. "ב-2020 מכרנו 2,600 מנשמים לעומת 500 ב-2019. מתוכם 2,000 נמכרו בחו"ל ורק 600 בישראל. בחו"ל בהחלט לא אמרנו את המילה האחרונה כי לא כל השוק בעולם הצטייד כמו שאנחנו בישראל הצטיידנו".

 

"אנחנו עמלים לייצר דור חדש של מנשמים. זהו דור ברמה טכנולוגית וברמה ייצורית הרבה יותר טובה שתקדם אותנו. אנחנו מתכוונים בסוף השנה להפסיק לייצר את המנשם המסורתי ולעבור לדור החדש. ברבעון השני נתחיל להפיץ אותו. זו השקעה גדולה מבחינת עלויות מו"פ ובניית תשתיות שתביא אותנו לדור הבא".

 

 

 

אבל אולי בשוק ההון מריחים את סופה של הקורונה? יהיו לכם מנועי צמיחה אחרים?

גלילי מציינת כי "איילקס מדווחת דוחות כספיים רבעוניים כבר 25 שנה, כלומר יש לנו רקורד של 100 דוחות כספיים. למעט שנה אחת בתחילת שנות ה-2000, בכל שנה הראנו עד כה גידול. אני לא רואה למה הקורונה תשנה את הטרנד. אנחנו חברה עם חזון ואנשים שאפתניים, ואנחנו לא מתכוונים להפסיק עכשיו. בנוסף, המעבדה החדשה נתנה לנו עוד זרוע ביצועית".

 

ד"ר בן שאול מוסיף בהקשר זה כי "בתקופה שבה כל המדינה היתה עסוקה בקורונה, היו דברים שהציבור לא עשה. למשל לא - בדיקות מעבדה שאינן של קורונה. מי שהיה בסגר לא הלך לבדיקות שגרתיות. הקורונה הגדילה את הביזנס אבל מהצד השני עצרה ביזנס אחר. גם בארץ ובחו"ל ברגע שאין חולים שהולכים לניתוח אז לא צורכים שירותים נלווים. הקורונה מצד אחד נתנה אבל מהצד השני היא הפריעה לנו בתחומים אחרים ברווחיות הגולמית".

x