$
בורסת ת"א

בלעדי לכלכליסט

אלעד אהרונסון מצטרף לכיל: ינהל חטיבה חדשה

אהרונסון, לשעבר סגן נשיא אלביט, ימונה למנכ"ל חטיבה ל"חקלאות מדייקת" בכיל, שמעוניינת להקטין את התלות שלה באשלג

גולן חזני 06:4311.03.21

אלעד אהרונסון, סגן נשיא אלביט וראש חטיבת המודיעין והמל"טים שלה לשעבר, מצטרף לאיי.סי.אל (כיל). ל"כלכליסט" נודע כי אהרונסון שנחשב למנהל מוערך ימונה כמנכ"ל חטיבה חדשה בכיל שתעסוק בפעילות של חקלאות מדייקת.

 

 

מדובר בתחום חדש בחברת הדשנים שבשליטת עידן עופר, שמנסה בשנים האחרונות, מאז מינויו של רביב צולר כמנכ"ל במאי 2019, להקטין את התלות שלה באשלג.

 

עידן עופר. לא רק אשלג עידן עופר. לא רק אשלג צילום: עוז מועלם

 

 

אהרונסון עזב את אלביט מערכות בסוף 2020 במקביל לשינוי ארגוני דרמטי בחברה, שכלל מעבר לניהול משותף של חברת הבת ללוחמה ולמודיעין אלקטרוני אלישרא עם אל אופ שהייתה עד אז באחריותו של אהרונסון, ומייצרת מערכות תצפית.

 

אלביט המנוהלת על ידי בוצי מיכלס החליטה אז לפרק את החטיבה שעליה הופקד אהרונסון והוקמה ב־2015, ולמזג את מפעל המל"טים שלה שמייצר את דגמי ההרמס 450 ו־900 ואת מל"ט הסקיילארק, עם חטיבת כלי הטיס של החברה. זאת במטרה לאחד את פעילותה בתחום כלי הטיס הצבאיים תחת קורת גג אחת, במסגרת החיבור הגובר בעולם בין מטוסים מאויישים ולא מאויישים.

 

אייסיאל נסחרת בשווי 25.6 מיליארד שקל ומתחילת השנה רשמה עלייה של 22% בשוויה. החברה ניסתה בשלוש השנים האחרונות להקטין את התלות שלה במחירי האשלג תלות שמלוהו אותה ב־30 השנים האחרונות, אבל למרות סדרה של רכישות, השקעות במחקר ופיתוח וכמה תוכניות אסטרטגיות, לא הצליחה להוריד את התלות הזו.

 

מימין: אלעד אהרונסון ורביב צולר. חקלאות מדייקת מימין: אלעד אהרונסון ורביב צולר. חקלאות מדייקת צילומים: יריב כץ, עמית שעל

 

 

בספטמבר האחרון הציג צולר תוכנית אסטרטגית חדשה, שאחת ממטרותיה הבולטות היא הקטנת חלקם של מוצרים הנמכרים כסחורות (קומודיטיס), ברווח התפעולי התזרימי של כיל, מ־50% ב־2019 ל־33% ב־2025. צולר ביסס את התוכנית על חדשנות טכנולוגית, על כניסה לתחומים חדשים כמו חקלאות מדייקת ועל ניצול המערך השיווקי של החברה והידע האגרונומי שנצבר בה לגיוון סל המוצרים והשירותים שהיא מוכרת לחקלאי, מעבר לדשנים.

 

באותו כנס ציינה כיל כי בחברה ישנן פעילויות בשלבי פיתוח מוקדמים וסטארט־אפ בתחום החקלאות המדייקת, אך לא פירטה את אופיין של פעילויות אלה. חקלאות מדייקת מאפשרת לחקלאים לעשות שימוש בגורמים כדוגמת השקיה, דישון והדברה במטרה להגביר את היעילות, האיכות וכמות היבול של התוצרת החקלאית. החקלאות המדייקת נסמכת על טכנולוגיות כמו חיישנים, הדמיות לווייניות, GPS, IoT, טכנולוגיות מידע ועוד. טכנולוגיות אלה מאפשרות התייחסות שונה עבור כל חלק בשטח הגידול בהתאם לתנאים הייחודיים בו. לאחרונה נכנסה קבוצת חיפה כימיקלים להשקעה בסטארט־אפ שבראשו עומד ניר גלעד, שמאפשר לחקלאי באמצעות צילום בסמארטפון של עלה הצמח לפענח את מידת החנקן והזרחן בקרקע.

x