$
בורסת ת"א

ווישור רוצה לגייס 30 מיליון דולר לפי שווי של 120 מיליון דולר

חברת הביטוח הדיגיטלי פרסמה תשקיף לקראת הנפקתה בבורסה בת"א; מטרת הגיוס המרכזית: התרחבות לפעילות בארה"ב; בנובמבר 2018 ביצעה ווישור גיוס לפי שווי של 120 מיליון שקל

עירית אבישר ויניב רחימי 19:1010.02.21

חברת הביטוח הדיגיטלית ווישור (WeSure) מגיעה לבורסה בת"א, חמש שנים לאחר הקמתה.  

החברה פרסמה היום (ד') טיוטת תשקיף לקראת הנפקה שתבוצע בשבועות הקרובים. ווישור מתכננת לגייס לפחות 30 מיליון דולר לפי שווי של 120 מיליון דולר לפני הכסף (150 מיליון דולר אחרי הכסף). את ההנפקה מובילה חברת החיתום פועלים אי.בי.אי. 

בורסת תל אביב בורסת תל אביב צילום: בלומברג

 

 

נכון להיום, ערב ההנפקה, בעלת השליטה בווישור היא חברת יו. דיגיטל שמחזיקה ב-87.5% ממניותיה של ווישור. יו. דיגיטל היא חברה פרטית שמוחזקת על ידי אמיל ויינשל (80%) שמכהן כיו"ר הדירקטוריון של חברת הביטוח, וניצן צעיר הרים (20%) שמכהן כמנכ"ל החברה. מהתשקיף עולה כי אחרי ההנפקה ידוללו בעלי השליטה ויחזיקו ב-70% ממניותיה של ווישור, והציבור יחזיק ב-20% ממניות החברה.

 

וינשל וצעיר הרים מגיעים מעולם הביטוח המסורתי, ועבדו לאורך השנים ביחד במספר חברות: כלל ביטוח, הראל, איילון - שם ויינשל כיהן כמנכ"ל - ולבסוף עבדו השניים בתקופה קצרה יחסית בחברת מגדל. וינשל כיהן כמשנה למנכ"ל מגדל, וצעיר הרים עבד כסמנכ"ל ומנהל תחום ביטוח כללי. השניים עזבו ביחד את מגדל והקימו את ווישור, שקיבלה לפני שלוש שנים רשיון לעסוק בביטוח.

 

ווישור תנסה לנצל בהנפקה את הסנטימנט החיובי בשווקים בכלל ובתחום האינשורטק בפרט. ענף חברות הפינטק העוסקות הביטוח צובר תאוצה בעולם, ונהנה מסנטימנט חיובי. כך למשל, חברת האינשורטק למונייד הישראלית שהונפקה ביולי האחרון לפי שווי של 1.6 מיליארד דולר ושווה היום כבר 9.4 מיליארד דולר.

 

חברות האינשורטק מוכרות את מוצריהן באופן דיגיטלי, בנוסף הן משתמשות בשיטות חיתום ללקוחותיהם המתבססות על אמצעים דיגיטליים מתקדמים דוגמת ביג דאטה, מה שאמור לאפשר להם להעריך בצורה מדויקת יותר את רמת הסיכון של המבוטח, ובכך להציע לו הצעת מחיר אטרקטיבית יותר.

 

מתשקיף החברה עולה כי במהלך השנים 2018-2017 בוצעו 11 עסקאות השקעה בווישור. שתי העסקאות האחרונות, שבוצעו בנובמבר 2018 בתמורה להשקעה של 6 מיליון שקל, בוצעו לפי שווי חברה של 120 מיליון שקל. את הפער בין השווי של ווישור כחברה פרטית בשלהי 2018 לשווי הנדרש כיום בהנפקה ניתן לייחס לשינוי שחל במצבה של החברה. בשנים 2018-2017 שבהן ווישור רק התחילה לפעול היא הייתה בגדר ציפור על העץ. ב-2017 לחברה לא היו הכנסות וב-2018 הן הסתכמו ב-191 אלף שקל בלבד. לעומת זאת ב-2019 ההכנסות של ווישור כבר הסתכמו ב-29 מיליון שקל ובתשעת החודשים הראשונים של 2020 הן האמירו ל-41 מיליון שקל.

 

כיום ווישור פעילה בשוק הישראלי בעיקר בתחום ביטוחי הרכב והדירה. החברה מתכננת להיכנס לפעילות בארה"ב, ומטרת ההנפקה היא גיוס כספים לצורך הפעילות הזו. לצורך כך ווישור החליטה להפריד את שתי זרועות הפעילות: זרוע אחת תעסוק ביזום ופיתוח פלטפורמה דיגיטלית בעיקר לחו"ל, והזרוע השנייה תעסוק בפעילות המבטח של ווישור בישראל. לצורך כך באוקטובר האחרון הוקמו שתי חברות בנות.

 

ווישור ציינה כי המטרה העיקרית של הגיוס היא התפתחות בארה"ב, והיא מפרטת בתשקיף את סעיפי ההשקעה: 10 מיליון דולר הם גיוס צוות מקומי והשלמת פיתוח התשתית הטכנולוגית לפעילות בארה"ב. בנוסף מתכננת ווישור השקעה של 20-10 מיליון דולר בשיווק, פריסה ותפעול הפעילות בארה"ב, ו-5 מיליון דולר לטובת השקעות בפיתוח מערכת הליבה. יתרת הסכום תוקדש להרחבת הפעילות בישראל. כך למשל, מתכננת ווישור להיכנס גם לתחום ביטוחי החיים.

 

תשקיף החברה מאפשר גם הצצה לתוצאותיה. מצד אחד ישנה צמיחה נאה בהיקפי הפעילות, ומנגד רק באחרונה עברה החברה לרווח: היקף הפרמיות נטו של החברה בתשעת החודשים הראשונים של 2020 עמד על 31.3 מיליון שקל, זינוק של כמעט פי שלושה לעומת התקופה המקבילה ב-2019. עד לרבעון השלישי של 2020, ווישור עדיין הפסידה, כאשר את שנת 2019 היא סיימה עם הפסד כולל של 370 אלף שקל. יחד עם זאת, ברבעון השלישי של שנת 2020 היא הצליחה לעבור לרווח של 2.6 מיליון שקל. את תשעת החודשים הראשונים של 2020 היא מסיימת עם הפסד של 600 אלף שקל. עוד עולה מהדוח כי סך ההון העצמי של החברה עמד על 25 מיליון שקל, בדומה לנתון בספטמבר 2019.

 

התשקיף גם חושף את עלויות השכר בחברה: עלות השכר של יו"ר הקבוצה יוחנן דנינו עמדה בשנת 2019 על 1.6 מיליון שקל, של ויינשל על 1.2 מיליון שקל. ועלות השכר של צעיר הרים עמדה על 873 אלף שקל.

x