מילון כלכליסט

שמוליק קטלר במשרד בי פוסט 
צילום: יח"צ
 

מה שעולה חייב לרדת – השקעות ב- 2021 בצל משבר הקורונה

שנת 2020 היתה ללא ספק שנה שהמשקיעים לא ישכחו, ולאו דווקא בגלל הסיבות שאתם חושבים: בניגוד לתחזיות העגומות, השוק הראה תשואות מרשימות, ונראה שהרבה אנשים זכו מן ההפקר. אך האם מגמה זו תימשך גם ב- 2021? אל תהיו יותר בטוחים

בשיתוף פתרונות עדיפים - סוכנות לביטוח 17.01.21

משבר הקורונה גבה מחיר לא קטן, הן בפן הבריאותי והן בפן הכלכלי: הרבה אנשים יצאו לחל"ת ועדיין לא רואים את הסוף, ואחרים איבדו את עבודתם. על פניו סיבות מספיק טובות כדי לנבא שתהיה מפולת בשוק הון, אך בפועל זה לא קרה.



מרבית המדדים עלו בזכות אותן חברות הייטק ודיגיטל שפרחו כתוצאה מהסגר והמעבר המסיבי של אנשים לשימוש בטכנולוגיות המאפשרות עבודה מהבית, צפייה בהרצאות, מופעים וכדומה.

במקביל, מדינות רבות בחרו לסייע לעסקים במשבר באמצעות הזרמת כספים מסיבית וכתוצאה מכך עסקים רבים הצליחו להתחזק ואף לצמוח כתוצאה מתמיכת המדינה במשבר הקורונה.

סיבה נוספת לחוזק של שווקי ההון בעולם ובעיקר בארה"ב נעוצה בכך שנוספו שחקנים חדשים לשוק– חבר'ה צעירים שהחליטו לנצל את תקופת הסגר כדי ללמוד כיצד להשקיע בשוק ההון והכניסו כסף חדש שתרם גם הוא ליצירת מומנטום מופלא להשקעות.

 

אבל מה יקרה בשנה הבאה? נפגשנו עם שמוליק קטלר, מנכ"ל פתרונות עדיפים-סוכנות לביטוח, מומחה לחיסכון ארוך טווח כדי לשאול אותו מהי התחזית שלו.

 

שמוליק קטלר
שמוליק קטלר צילום: יח"צ

 

שמוליק, שנת 2020 הפתיעה אותנו לטובה במובן מסוים. האם לדעתך שנת 2021 גם תהיה כזו?

"שנה קודמת היתה חזקה מאוד בשוק ההון בהתחשב בקשיים הכלכליים שנגרמו לכולנו כתוצאה ממשבר הקורונה, אבל שוק ההון הגיב באופן שהוא מה שנקרא, הפוך על הפוך", מסביר קטלר.  "בשנת 2021 צפויים איומים שעלולים לצערי להשפיע לרעה הן על תיק ההשקעות שלנו והן על החיסכון הפנסיוני שכל אזרח ישראלי מחויב להחזיק. שינוי זה צפוי, בין היתר, בגלל שיתכן שינוי במדיניות הכלכלית של ישראל. המדינה נמצאת בגירעון עמוק בעקבות כל המענקים שחילקה, ויתכן מאוד שיהיו העלאות במיסים. כמו כן החיסון עלול שלא להיות מותאם להתמודדות עם המוטציות שתיווצרנה, ולכן המחלה לא רק שתישאר איתנו אלא אנחנו גם עלולים לאבד שליטה על התחלואה, חלילה ואני מאוד מקווה שלא נגיע למצב הזה".

 

נשמע מטריד מאוד. אז מה אתה מציע לעשות למי שבכל זאת הצליח בשנת הקורונה איכשהו לחסוך קצת כסף ומעוניין להשקיע אותו?

"מה שאני ממליץ לעשות זה כמובן לפזר את הסיכונים בכמה שיותר אפיקים", מציע קטלר, "קצת נדל"ן, קצת שוק ההון, קצת תוכניות חיסכון למיניהן כמו קופת גמל להשקעה ופוליסת חיסכון וגם השקעות אלטרנטיביות כמו הלוואות חברתיות זו אופציה שאפשר בהחלט לקחת בחשבון. אפשר גם לעשות פיזור גאוגרפי, כלומר להשקיע חלק מהכסף בבתי השקעות בארץ וחלק בחו"ל".

 

ואם יש לי חיסכון פנסיוני? יש משהו שאפשר לעשות כדי לשמור על הכסף ולהגן עליו?

"אחד הדברים הכי חשובים שאנשים צריכים לדעת זה שהחסכונות הפנסיוניים שלהם מושקעים בשוק ההון, במסלולים ברמות סיכון שונות", אומר קטלר. "כדאי לבדוק באיזה מסלול נמצאים ואם הוא מתאים לצרכים שלכם, ולהתחשב כמובן גם בגיל שלכם. יכול להיות שזה הזמן לעבור למסלול יותר סולידי, ולהימנע מנטילת סיכונים מיותרים כרגע, אבל צריך לבחון כל מקרה לגופו".

 

יש הרבה אנשים שמשקיעים במסלולים צמודי מדדי מניות עכשיו. מה דעתך על זה?

"באופן אישי, אני לא מאמין במסלולים כאלה, במיוחד עכשיו. מסלולים צמודי מדד, כמו S&P או נאסד"ק, למעשה מייצגים מס' מצומצם של חברות שמשפיעות באופן מהותי על המדד בשל המשקל הרב שמיוחס להן בשקלול. אם תהיה גזרה שלילית שתשפיע על אחת מהן, האירוע הזה ימשוך את כל המדד כלפי מטה וההשלכות לא יהיו פשוטות. לכן, להכניס כסף חדש למדד זה מסוכן בעיניי. הסיכון פשוט גבוה מדי".

 

אז אם אני רוצה להשקיע או שיש לי תוכנית חיסכון פנסיונית, איך אפשר לדעת אם בחרתי בגוף נכון או איך אני יכולה לבחור במי להשקיע?

"בפתרונות עדיפים יש לנו כל מיני כלים מתקדמים וסימולטורים מיוחדים להשוואה בין חברות ביטוח ובתי השקעות, שעוזרים ללקוחות שלנו לראות את התמונה המלאה ולקבל את ההחלטה הנכונה ביותר עבורם", מסביר קטלר. "יש הרבה אנשים שמרכזים את כל החסכונות שלהם במקום אחד כדי שיהיה להם קל לעקוב, לראות את הכול ביחד וזה גם עוזר להם לקבל הנחות על דמי הניהול, כי יש להם כוח מיקוח. אבל מצד שני יש מי שבוחר לפזר את החסכונות שלו בבתי השקעות וחברות ביטוח שונות, כדי לא לשים את כל הביצים בסל אחד וזו גם החלטה יפה. העניין הוא שאם הם פועלים לבד, יש יותר סיכוי שיפגעו. כדי לדעת באיזה גוף לבחור, כדאי לפנות לאיש מקצוע שיעזור להם לעשות החלטה מושכלת".

 

שמוליק קטלר
שמוליק קטלר צילום: יח"צ

 

איך אתם עוזרים לקבל החלטה? אתה יכול בבקשה לתת לקוראים דוגמה?

"בטח, בשמחה. סוכן ביטוח שמבין בתחום הפנסיוני והשקעות, יכול לעזור לכם לבחור את מנהל ההשקעות האידיאלי בשבילכם, תוך התחשבות במטרותיכם ובכל מה שחשוב לכם. ניקח לדוגמה את אחת החברות המוכרות והגדולות בתחום ההשקעות: מנהל ההשקעות טעה, ומימש את ההשקעות לפני הזמן, כי חשב שהעליות מיצו את עצמן, אבל בפועל היו עליות נוספות, למרות הקורונה, כי דיברו על החיסונים, והמשקיעים נכנסו לאופוריה. אם יש לכם אצל אותו מנהל השקעות חיסכון – כנראה עשיתם תשואה טובה אך נמוכה יותר בהשוואה למתחרה שלו, שעשה פי 2 תשואה וזה אומר שהייתם יכולים יותר מלהכפיל את הכסף שלכם. לכן, כדאי לחבור לאיש מקצוע שעוסק בתחום הפיננסי- פנסיוני, שמעורה בתחום, "חי ונושם אותו", מה שנקרא. כי ההבדל בין מנהל השקעות בינוני לבין מנהל מצוין יכול להתבטא בתשואה שלכם ובסך צבירת החסכון שלכם באופן משמעותי".

 

אנחנו היום אנשים מאוד עסוקים: גם עובדים מהבית, גם מנסים להשתלט על הילדים... איך אפשר להישאר "עם האצבע על הדופק" על הכספים שלו, בתקופה כזו מבלבלת ולחוצה?

"הכי טוב זה לתת לאיש מקצוע שעוסק בזה לעזור לכם, ולהאציל סמכויות. בסוכנות שלי אנחנו כל הזמן מתעדכנים ומנטרים את מצב ההשקעות והחסכונות של הלקוחות שלנו, ובמידת הצורך מציעים אלטרנטיבות ובכך נותנים לכם סוג של יתרון יחסי. בחירה נכונה של מנהל השקעות יכולה להניב עבורכם בסופו של דבר, גם בזמנים של אי ודאות תשואה הרבה יותר טובה, פי 2 ואפילו יותר, בזכות הריבית דריבית".

 

פתרונות עדיפים – סוכנות לביטוח

כתובת: מוטה גור 9, פארק אולימפיה, פתח תקווה

טל’: 03-9222912

אתר: www.adifim.co.il

 

יוטיוב: לחצו כאן

 

 
זהו ערוץ פרסומי והידיעות הינן באחריות המפרסמים בלבד. לכלכליסט אין אחריות על תוכן הידיעות המפורסמות