$
בורסת ת"א

בלעדי לכלכליסט

"קרן פימי תמשיך בהשקעות בקצב שנתי של 250 מיליון דולר"

פחות מעשרה חודשים אחרי שהחלה, ובעיצומה של המגפה העולמית, פימי סיימה אתמול את גיוס הקרן הגדולה ביותר שלה; הגיוס שזכה לביקושים של 2 מיליארד דולר סופק חלקית, חציו למשקיעים זרים, בהם אחד מאיחוד האמירויות, וחציו לישראלים

גולן חזני 07:5910.12.20

באופן מפתיע, תוך פחות מעשרה חודשים ובעיצומו של משבר הקורונה העולמי, השלימה אתמול קרן פימי גיוס של 1.2 שקל לקרן השביעית שלה שהחל בפברואר האחרון.

 

הביקוש מצד משקיעים שונים עמד על 2 מיליארד דולר וסופק חלקית, רובם כאלה שהשקיעו בקרנות הקודמות אם כי היה גם משקיע ראשון מאיחוד האמירויות בהשקעה של עשרות מיליוני דולרים וכן בנק קרדיט סוויס שהשקיע לראשונה בפימי.  

 

 

"אנחנו מעריכים שבתקופה הקרובה יהיה גידול משמעותי בצבר העסקאות החדשות"' אמר אתמול ישי דוידי ל"כלכליסט" עם השלמת הגיוס. "אנשים מתלבטים (אם למכור חברות, ג"ח) לנוכח הסיכונים ואי־הוודאות שקיימת, ואני חושב שנמשיך לראות השקעות של פימי בקצבים שנתיים של לפחות 250 מיליון דולר בשנים הקרובות. הפעילות של פימי ב־2020 היתה של יותר מ־250 מיליון דולר בהשקעות ורווחים של 2 מיליארד דולר במימושים".

 

בין המשקיעים בקרן היו בנקים, קרנות בבעלות מדינות, חברות ביטוח, קרנות פנסיה, אוניברסיטאות, משקיעים פרטיים מהמובילים בעולם וחברות בינלאומיות. המשקיעים הזרים השקיעו מחצית הסכום ואילו הישראלים, בהם בנקים, חברות ביטוח, מוסדיים גדולים, אוניברסיטאות ומשקיעים פרטיים השקיעו את 600 מיליון הדולר הנותרים.

 

פימי 7 היא הקרן הגדולה ביותר שגויסה בארץ, והיא מגדילה את ההון של פימי ל־4.5 מיליארד דולר עם נכסים מנוהלים של 5.5 מיליארד דולר. כהרגלה של פימי, שביצעה הקעה בודדת אחת בחברה מחו"ל בכל שנות קיומה, הקרן החדשה תמשיך להשקיע בחברות ישראליות על פי אסטרטגיה של השבחת החברות. ההשקעה האחרונה של פימי היתה בחודש שעבר, כאשר רכשה 90% מחברת התרופות רפא תמורת 600 מיליון שקל.

 

דוידי, מנכ"ל הקרן שאותה הקים ב־1996, לא הסתיר את גאוותו מהשלמת הגיוס. "בעיצומו של משבר הקורונה, בתקופה מאתגרת לכלכלה הישראלית והעולמית, הצלחנו לגייס את הסכום אותו הצבנו בפנינו, עם ביקושי שיא הן ממשקיעים ישראלים והן ממשקיעים זרים. אנו רואים חשיבות רבה בחיזוק התעשייה הישראלית, ונמשיך לחזק ולסייע לחברות לצמוח, להתפתח ולהצטיין בשוק הישראלי והעולמי. אני מאמין כי הידע והניסיון הרב שמביאים השותפים בקרן לחברות, יתרמו להשגת היעדים שאותם הצבנו להמשיך ולהוביל את השוק בישראל ולהשיא ערך למשקיעים שלנו".

 

 

ישי דוידי. רווחי מימוש של 2 מיליארד דולר ב־2020 ישי דוידי. רווחי מימוש של 2 מיליארד דולר ב־2020 צילום: עמית שעל

 

 

פימי, שמדורגת עקבית בין עשר הקרנות המניבות את התשואות הטובות בקרנות מסוגה בעולם, רכשה עד כה שליטה ב־93 חברות ומימשה 63 מהן ב־5.5 מיליארד דולר. החברות שבהן משקיעה פימי הן במגוון תחומים רחב הכולל את מרבית ענפי התעשייה, המסחר והשירותים, הייטק, מידטק ולואוטק, אך איננה משקיעה בנדל"ן ובחברות מתחום הפיננסים. הקרן איננה משקיעה בנדל"ן ובחברות בתחום הפיננסים.

 

לבד מדוידי השותפים בקרן הם גילון בק, לילך אשר־טופילסקי, עמית בן צבי, עמי בם, רון בן חיים וליאור אובסיוביץ'. שיעור התשואה הפנימי (IRR) השנתי הממוצע של פימי עומד על 25%, ונחשב לבולט בתשואה של קרנות פרייבט אקוויטי בעולם, זאת בזכות מכפיל ממוצע של 2.5 על ההשקעות שלה. הקרן משתמשת ב־6% בלבד מעלות הרכישות במינוף, ורוכשת בעיקר מהונה העצמי.

x