$
בורסת ת"א

בהולמס פלייס סבורים שההשמנה בתקופת הקורונה תסייע לעסקים

ברשת חדררי הכושר מעריכים כי החזרה המלאה לפעילות תתבצע רק בתום הרבעון השני של 2021, וסבורים כי עלייה ממוצעת של 5-7 ק"ג לאדם תסייע להם, כמו גם סגירתם של מתחרים; במקביל נערכת הולמס פלייס לגיוס של 32 מיליון שקל במניות ו-20 מיליון שקל באופציות, ובכך לאפשר התרחבות של החברה שהוקפאה בתקופת הקורונה

נורית קדוש 22:0007.12.20

חדרי הכושר צפויים להישאר סגורים עוד זמן רב ולשוב לפעילות מלאה רק בתום הרבעון השני בשנה הבאה, כך מעריכה רשת הולמס פלייס שבשליטת קרן גרין לנטרן בראשות ריצ'י האנטר. במקביל הולמס פלייס נערכת לגייס 32 מיליון שקל, באמצעות הנפקה לציבור של מניות החברה ושל אופציות הניתנות למימוש למניות החברה בהיקף של עד כ-20 מיליון שקל.

 

 

 

הגיוס נועד ליישום תוכנית ההתרחבות של החברה, שהוקפאה על רקע משבר הקורונה. ברשת בונים על מגמת ההשמנה בתקופת הקורונה שהובילה על פי נתונים שבידיהם לעלייה של 5-7 ק"ג בממוצע לאדם. רוח גבית מצפה החברה לקבל מסגירת חדרי כושר מתחרים שלא ישרדו את המשבר ותהליכי קונסילידציה בענף, וגם מירידת שכר דירה.

המנכ"לית קרן שתוי המנכ"לית קרן שתוי צילום: יוני רייף

 

לפני שפרץ משבר הקורונה, הולמס פלייס הייתה בתהליך של יישום אסטרטגית צמיחה במטרה להגיע ל- EBITDA של מעל 100 מיליון שקל. המשבר שפגע בתוצאות השנה הנוכחית, עיכב את התוכניות, אולם בחברה מתכננים לאחר תום המשבר לחזור לצמיחה מואצת ואף לשפר את הביצועים הכספיים במטרה להגיע ל-120 מיליון שקל EBITDA בחמש שנים.

 

החברה מעריכה כי בתוך שלושה עד שישה חודשים מחיסון האוכלוסייה בישראל נגד קורונה, תחזיר את כל המועדונים והמנויים לפעילות מלאה. במקביל, ביצעה החברה התייעלות תפעולית, בין היתר בהעברת המטה מהיישוב קדימה לאחד המועדונים, כשכל מהלכי ההתייעלות הניבו חיסכון של 5-10 מיליון שקל. תוכנית לפתיחת ארבעה מועדוני "אייקון" בתוך שלושה עד תשעה חודשים, צפויה להניב תוספת שנתית של 12 מיליון שקל ל- EBITDA ופתיחת ארבעה מועדונים נוספים בתוך שנתיים-שלוש תניב תוספת שנתית של 20 מיליון שקל.

 

מה דעתך על מניית הולמס פלייס:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

לטענת החברה, מהניסיון בעולם ניתן ללמוד על צפי להתאוששות מהירה לאחר חזרה לשגרה. כך לדוגמה, הרשת המובילה בסקנדינביה, SATS, המפעילה 245 מועדונים עם כ-660 אלף מנויים, פתחה בהדרגה את המועדונים בין סוף חודש מרץ ליוני. לאחר מכן דיווחה על תוצאות מעודדות ברבעון השלישי.

 

סגירת חדרי הכושר בחודשים האחרונים, העבירה את החברה ברבעון השלישי להפסד נקי בגובה 20.7 מיליון שקל. זאת בהמשך לירידה של 45% במכירות שהסתכמו ברבעון ב-60.1 מיליון שקל. בתשעת החודשים הראשונים של השנה, הכוללים את הסגר הממושך שהוביל לסגירת המועדונים ממרץ ועד מאי, עמדה הירידה במכירות על 38% ביחס לתקופה המקבילה אשתקד ואלו הסתכמו ב-195.7 מיליון שקל.

 

בקופת המזומנים של החברה יש 41 מיליון שקל, אך מנגד, גם חובות של כ-80 מיליון שקל - 30 מיליון מהסכום להפניקס ו-50 מיליון שקל לבנקים. בהולמס פלייס אמנם נאבקים לפתיחת חדרי הכושר, אך החברה השלימה עם הצפי לפיו לא תשוב לפעילות בחודשים הקרובים. החברה מעריכה שכל חודש שבו מועדוניה סגורים מסב לה הפסד EBITDA של כ-5-4 מיליון שקל. בהתאם, צופה החברה הפסד של 15-8 מיליון שקל EBITDA ברבעון הרביעי.

 

x