$
בורסת ת"א

הפניקס ומגדל הצטרפו להשקעה של מורי ארקין בביוסייט

השקיעו יחד כ-10 מיליון דולר מתוך גיוס של 46 מיליון דולר שביצעה חברת הביוטק הישראלית לפי שווי מוערך של . מנכ"לית ביוסייט: "הגיוס הוא הבעת אמון בחברה. מתקדמים עם הניסוי הקליני והחברה עם הפנים קדימה"

צלי גרינברג 19:0002.12.20

חברת הביוטק הפרטית הישראלית 'ביוסייט' (Biosight), דיווחה היום (ד') כי השלימה גיוס של 46 מיליון דולר במסגרת סבב גיוס שלישי לחברה, לפי שווי חברה של כ-115 מיליון דולר (אחרי הכסף), כפי שנודע לכלכליסט.

 

הגיוס הובל על ידי קרן הביוטק הישראלית Israel Biotech Fund) IBF), והשתתפו בו, בין היתר, חברות הביטוח והגמל הפניקס ומגדל, שהשקיעו כ-5 מיליון דולר כל אחת, והמשקיעים הקיימים בחברה, ביניהם מורי ארקין, באמצעות קרן ביו ונצ'רס שבבעלותו, ופרימרה קפיטל.

 

ביוסייט מפתחת טיפולים למחלות סרטן הדם, והכסף שגויס עתיד לשמש את החברה לקידום הפיתוח הקליני של מוצר הדגל שלה - BST-236 (אספציטרבין – סוג של כימותרפיה), הנמצא בניסוי שלב 2b כטיפול קו ראשון יחיד בלוקמיה מיאלודית חריפה (AML).

 

ד"ר רות בן יקר, מנכ"לית ביוסייט ד"ר רות בן יקר, מנכ"לית ביוסייט צילום: יח"צ

 

החברה מציינת, כי היא עתידה לבצע שני ניסויי שלב 2 נוספים כדי לבחון את מוצר הדגל שלה (BST-236), לטיפול קו שני במקרים חוזרים או חולים שאינם מגיבים לטיפול של תסמונת מיאלודיספלסטית (MDS) ו-AML.

 

מוצר החברה מאפשר לתת לגוף מינון גבוה של כימותרפיה, שבאמצעות התרופה משוחררת באופן הדרגתי בדם, וכך הגוף לא נחשף בבת אחת לכמות גבוהה של חומר רעיל. היתרון שהחברה מציינת לגבי המוצר הוא היעדר של חלק מתופעות הלוואי הקשות במערכת העיכול, העצבים והנוירולוגית, שעלולים להיות קטלניים לחולים מבוגרים.

 

מורי ארקין מורי ארקין

 

ביוסייט גייסה 27 מיליון דולר במסגרת השלמת הסבב השלישי, המצטרפים ל-19 מיליון דולר שגייסה בתחילת השנה. מאז היווסדה בנובמבר 1999, החברה גייסה 70 מיליון דולר, כולל הגיוס האחרון.

 

בעל המניות הגדול ביותר בחברה הוא מורי ארקין, המחזיק בה כאמור באמצעות קרן ביו ונצ'רס, ובצירוף עם אחזקת המניות של קרן פרימרה האמריקנית, והאחזקה של קרן IBF, מחזיקים ברוב הון המניות של החברה.

 

ד"ר רות בן יקר, מנכ"לית ביוסייט (Biosight), אמרה לכלכליסט, כי "הגיוס מהוגפים המוסדיים הישראלים מהווה הבעת אמון בחברה. הכסף שגויס יספיק לנו לפרק הזמן הנדרש כעת. עוד לא קיבלנו החלטות לגבי ההמשך כדוגמת מימון שלב 3 של הניסויים. החברה עברה מפנה ב-2016, עם גיוס שהובל על ידי קרן ביו ונצ'רס בגובה 13 מיליון דולר, ולאחריו התוכניות החלו להתקדם מהר יותר".

 

x