$
בורסת ת"א

הפתעה בלובי: חברת מלונות דן סיימה את הרבעון השלישי ברווח

הרשת מפעילה רק 5 מתוך 17 בתי המלון שבבעלותה וברבעון השלישי בו הופעלו המלונות לפני הסגר השני הרוויחה 6.9 מיליון שקל. בתשעת החודשים הראשונים של השנה הכנסות החברה ירדו ב-45.2% לעומת התקופה המקבילה אשתקד, אך מניית החברה ירדה רק ב-0.07% בלבד בתקופה זו

צלי גרינברג 09:3427.11.20
פתיחת המלונות ברבעון השלישי של השנה העניקה עירוי קצר לתוצאות חברות המלונות המדממות, והובילה את חברת דן מלונות לסיים את הרבעון ברווח, למרות הירידה החדה בהכנסות.

 

השורה התחתונה של חברת בתי המלון שבשליטת משפחת פדרמן (71.08%) עמדה על 6.9 מיליון שקל או 7 אגורות למניה, המהווים ירידה של 82.4% לעומת רווח של 39.1 מיליון שקל או 40 אגורות למניה ברבעון המקביל אשתקד.

 

דן פנורמה תל אביב. במקום תיירים חולי קורונה דן פנורמה תל אביב. במקום תיירים חולי קורונה צילום: מוטי קמחי

 

הכנסות החברה ירדו ב-41.2% ועמדו על 241.9 מיליון שקל ברבעון, ועימם צנח גם הרווח התפעולי, שעמד על 13.2 מיליון שקל, ומהווה ירידה של 77.9% בהשוואה לרווח תפעולי של 59.9 מיליון שקל ברבעון השלישי של 2019.

 

תוצאות הרבעון היו יכולות להיות טובות יותר, אך נפגעו בשל הסגר השני, שהחל כשבועיים לפני סוף הרבעון השלישי. כיום מפעילה החברה 5 מתוך 17 בתי המלון שבבעלותה, לאחר שהכנסת אישרה לפני כשבועיים את חוק פתיחת בתי המלון באילת וים המלח.

דן מחזיקה בבעלותה 3 מלונות באילת, ולצידם היא מפעילה 2 מלונות לשיכון חולי קורונה מטעם משרד הביטחון: דן פנורמה תל אביב, ודן ירושלים.

 

מה דעתך על מניית דן מלונות:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

החברה ציינה, כי במחצית חודש ספטמבר האחרון נאלצה להוציא שוב כ-85% מעובדיה לחל"ת בעקבות הסגר השני, אך מאז אישור חוק פתיחת המלונות באילת וים המלח היא החזירה את חלקם לעבודה, וכיום הצמצם מספר עובדיה הנמצאים בחופשה ללא תשלום לכ- 65%-70% מכלל 5,000 העובדים.

 

החברה ציינה עוד, כי קיבלה 7.6 מיליון שקל במענקים מהמדינה על החזרת עובדיה בחודשים יוני עד ספטמבר, וכי לצד זאת היא מעריכה, כי תקבל כ-14 מיליון שקל נוספים במסגרת תוכנית הסיוע הממשלתית לענף המלונאות שהיקפה כ-300 מיליון שקל.

 

תוצאות החברה לתשעת החודשים הראשונים של השנה, עם זאת, מעודדים פחות; הכנסותיה לתקופה זו ירדו ב-45.2% ועמדו על 615.1 מיליון שקל, והחברה הציגה מעבר להפסד תפעולי שעמד על 95.9 מיליון שקל בהשוואה לרווח תפעולי של 148.8 מיליון שקל בתשעת החודשים הראשונים של 2019.

 

ההפסד הנקי עמד על 110.9 מיליון שקל או 1.14 שקל למניה, וזאת בהשוואה לרווח נקי של 103.9 מיליון שקל או 1.07 שקל למניה בתקופה המקבילה. על התוצאות העיבה בעיקר ירידת ערך בגובה 47.1 מיליון שקל שספגה החברה על 2 ממלונותיה ברבעון הראשון של השנה; מלון DEN בבנגלור הודו, ומלון לינק בתל אביב.

 

רונן ניסנבאום מנכ"ל חברת מלונות דן רונן ניסנבאום מנכ"ל חברת מלונות דן צילום: יח"צ

 

רונן ניסנבאום, מנכ"ל דן מלונות, אמר ל"כלכליסט" כי "רוב המלונות של דן ממוקמים בערים ומסתמכים על תיירות חוץ, שהיא כ-75% מתפוסת המלונות שלנו, כך שהיה לנו הר גבוה לטפס עליו בתקופה הזאת. המלונות באילת סייעו לנו לצלוח את הרבעון, ואם לא היו גודעים לנו אותו, ובדיוק בעונת החגים, אז הוא היה מסתיים טוב יותר. עם זאת, זהו עדיין הרבעון הטוב ביותר שלנו השנה".

 

לגבי הרבעון הרביעי, ניסנבאום פחות אופטימי. "הפעילות בו החלה רק ממחצית נובמבר, ורק באילת. השאיפה שלי היום היא לסיים את השנה באיזון תפעולי, שאני מקווה שיגיע בעזרת הפיצויים והתמריצים מהמדינה, שיש לציין כי אינם מספיקים. החברות הגדולות בתחום לדוגמא, מופלות לרעה בכל הנוגע למתווה המענקים לחברות המגיעות למחזור של עד 400 מיליון שקל. הרי המחזור השנתי של חברות המלונאות הגדולות הרבה יותר גדול מ-400 מיליון שקל, כך שלמעשה אנו לא נמצאים בתוך המתווה".

 

ניסנבאום מבקש להדגיש שמצב הרשת טוב יחסית למלונות קטנים יותר ש"סופגים מכה אנושה שלא בטוח שיצליחו להתאושש ממנה. פרנסת משפחות של כ-150 אלף עובדי המלונאות הישירים, לצד אלפי משפחות המתפרנסות מעבודה עקיפה עם המלונות, נפגעת באופן אנוש, והממשלה חייבת לטפל בכך. לחברת תיירות ומלונאות תחת קורונה, אין ברירה אלא לנסות להחזיק את האף מעל המים, כדי שבשנה הבאה, כשיגיעו החיסונים וייפתחו השמיים, נוכל להסתער על עונת התיירות".

 

דן מלונות נסחרת בבורסה בתל אביב בשווי 3.25 מיליארד שקל ומנייתה, החווה מחזור מסחר יומי ממוצע נמוך יחסית העומד על כ-41.8 אלף שקל, ירדה ב-0.07% בלבד מתחילת השנה.

 

x