$
בורסת ת"א

בלעדי לכלכליסט

פורטיסימו מוכרת 50% מפריוריטי לפי שווי 250 מיליון דולר

הרוכשת היא הקרן הבינלאומית TA, שכבר ניהלה לפני כשנה משא ומתן לרכישת חברת התוכנה. קרן פורטיסימו, שרכשה את פריוריטי (לשעבר אשבל) במסגרת מכרז — לאחר שמנהליה הסתבכו בדיווחים כוזבים והעלמות מס בסכומי עתק — הצליחה להכפיל את שווייה פי 5 ולהגדיל את הכנסותיה פי 4

גולן חזני 07:3205.10.20

קרן TA רוכשת 50% מפריוריטי סופטוור (Priority Software) — אחת החברות הבולטות בפורטפוליו של קרן פורטיסימו בניהולו של יובל כהן. ל"כלכליסט" נודע כי העסקה, שסוכמה בימים האחרונים, היא לפי שווי של 250 מיליון דולר לחברה, אף שהשווי נשמר בסוד. הקרן כבר ניהלה לפני כשנה משא ומתן על השקעה בפריוריטי, אבל זה לא הבשיל לעסקה. המגעים התחדשו בשבועות האחרונים, והפעם בצורה מואצת, שהובילה לסגירת העסקה שנחתמת בימים אלה.

 

 

 

את העסקה הראשונה שלה בישראל ביצעה הקרן הבינלאומית ב־2006, כשרכשה 65% ואת השליטה בחברת האסתטיקה הרפואית אלמא לייזרס תמורת 90 מיליון דולר. העסקה שיקפה אז לחברה כולה שווי של 140 מיליון דולר, וב־2013 נמכרו כל מניותיה לתאגיד הסיני פוסון תמורת 240 מיליון דולר.

 

קרן TA גייסה עד היום 26 מיליארד דולר, ביצעה 265 רכישות והובילה 120 חברות להנפקות. ברבות מהעסקאות שלה רוכשת הקרן מניות מיעוט. ל־TA משרדים בבוסטון, מנלו פארק (קליפורניה), לונדון, מומבאי והונג קונג.

 

יובל כהן, מנכ"ל קרן פורטיסימו יובל כהן, מנכ"ל קרן פורטיסימו צילום: אוראל כהן

 

פריוריטי, בניהולו של אנדרס ריכטר, עוסקת בפיתוח תוכנה ארגונית וניהול משאבים ארגוניים (ERP). לפריוריטי משרדים בארה"ב, בריטניה, בלגיה וישראל, ורשת גלובלית של שותפים עסקיים. לחברה 75 אלף לקוחות ב־40 מדינות, ומדובר בתחום שבו הלקוחות נוטים לשמור על לויאליות לספק.

 

פריוריטי, שמספקת תוכנת ERP לניהול בתי עסק קטנים ובינוניים, שולטת בשוק הישראלי עם 10,000 לקוחות. פורטיסימו היא שהובילה את החברה, שבעבר פעלה בעיקר בישראל, למכירות בחו"ל, שמהוות כיום 40% מהכנסותיה.

 

פריוריטי היא גלגול של חברת אשבל, שאותה רכשה פורטיסימו במכרז בסוף 2013 תמורת 192 מיליון שקל. פורטיסימו שילמה כ־100 מיליון שקל מסכום הרכישה של אשבל בהון עצמי ואת יתרת 92 מיליון השקלים במימון בנקאי. מאז הרכישה סילקה הקרן את החוב, ומשכה דיבידנדים של 57 מיליון דולר — כלומר, כפליים מההשקעה של ההון העצמי. יחד עם הדיבידנדים, השווי הנוכחי מגלם מכפיל 9 על ההשקעה של פורטיסימו.

 

שווי פריוריטי הוכפל מאז פי חמישה, והיא גם ביצעה כמה רכישות. ב־2018 רכשה את קבוצת אופטימייז (Optimize) הבלגית, שמפתחת ומשווקת פתרונות ERP לכ־1,000 לקוחות ארגוניים במגוון תחומים, תמורת 7–8 מיליון יורו. קודם לכן רכשה פריוריטי, תחת פורטיסימו, את חברת התוכנה האמריקאית Acclivity, את פעילות ה־ERP של מוניטין הישראלית ואת Performa Apps האמריקאית — חברת שירותי ייעוץ בתחום ה־ERP.

 

פריוריטי מעסיקה כיום 225 עובדים, מתוכם 180 במטה החברה בפארק אפק ומרכז הפיתוח בירושלים, והיתר בארה"ב ובאירופה. מאז נרכשה זינקו ההכנסות של החברה פי ארבעה.

 

אשבל, שהוקמה ב־1986, היתה חברה מצליחה, אך המייסד והמנכ"ל שלה יוסי שחם, וזוגתו נאוה אנוש, הסתבכו בדיווחים כוזבים על הכנסות, בהעלמות מס במאות מיליוני שקלים, במשיכות כספים לצרכים אישיים, ניהול ספרים כפול ועוד – כפי שהודו במסגרת עסקת טיעון עם רשויות המס לפני כמה שנים. על פי החלטת בית המשפט, חוייבה החברה לשלם מסים בהיקף של יותר מ־100 מיליון שקל.

 

החוב הוביל את החברה לחדלות פרעון, ובית המשפט מינה את יואב כפיר ועמית לדרמן ללוות את מכירתה. סכום המכירה שימש להחזר לרשות המסים ולסילוק תביעות של עובדים בכירים בחברה.

 

באחרונה רכשה פורטיסימו את חברת מ.ג.ע.ר מחברת ATE של יורשי דן דוד תמורת כ־70 מיליון דולר. החברה מספקת לרשויות מקומיות שירותי גבייה, והיא החברה־האם של אפליקציית החניה סלופרק.

 

x