$
שווקי חו"ל

בלעדי לכלכליסט

לאומי, מנורה והפניקס הצטרפו למו"מ לרכישת טרייד טק

שלושת הגופים המוסדיים הצטרפו לקבוצה של קרן פורטיסימו בראשות יובל כהן וצביקה בארינבוים במגעים לרכישת החברה הבת של פלייטק; כל אחד מהמוסדיים, שפועלים יחד, יהווה 10%‑15% מהקבוצה

גולן חזני 06:4830.08.20

שלושה גופים פיננסיים ישראליים מצטרפים לקרן פורטיסימו וצביקה בארינבוים לקבוצה שמנהלת מגעים לרכישת החברה־הבת של פלייטק, טרייד טק (TRADE TECH). היקף העסקה צפוי לעמוד על כ-250-200 מיליון דולר.

 

 

 

ל"כלכליסט" נודע כי זרוע ההשקעות של בנק לאומי, לאומי פרטנרס, וחברות הביטוח מנורה והפניקס, יהוו כל אחת 15%-10% מהקבוצה. נתון משמעותי מבחינת הקבוצה הישראלית הוא שהנהלת טרייד טק סיכמה על מהלך של מנג'מנט בייאאוט ‑ מהלך שבו הנהלת החברה מובילה את העסקה ומהווה חלק מהקבוצה הרוכשת. ההנהלה צפויה לרכוש 10% מהמניות בעסקה, אולם החלוקה לא נקבעה עדיין.

 

מה דעתך על מניית פלייטק:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

עובדה זו מהווה יתרון משמעותי במכרז מעין זה שמנהלים בעלי המניות של חברות למכירת הנכס. גופים אחרים שמתמודדים על הרכישה במקרה כזה, מצויים בנחיתות מסוימת.

 

מנכ"ל טרייד טק הוא הישראלי רן הופמן. לחברה במשרדים בתל אביב - המטה שלה ממוקם בלונדון. 

 

ביום חמישי אחה"צ הגיבה פלייטק לחשיפת "כלכליסט" בדיווח לבורסה הראשית בלונדון שבה היא נסחרת, וציינה כי "בהמשך לפרסומים בתקשורת, החברה אכן קיבלה פניות מכמה גורמים ומנהלת מגעים למכירת חלק או כל חברת טרייד טק".

 

בינתיים מתבררים פרטים נוספים על הקבוצה הישראלית. פורטיסימו, המנוהלת בידי יובל כהן, ובארינבוים ביקשו להתמודד כל אחד בנפרד על החברה, כשהמוסדיים הישראליים ביקשו להקים קבוצה שלישית. ככל הידוע היה זה אבי אורטל, מנכ"ל לאומי פרטנרס, שניסה וגיבש בהצלחה את הקבוצה המאוחדת, מתוך הנחה שזו תהיה מתמודדת חזקה יותר ועם סיכוי טוב יותר לזכייה.

 

 

מנכ"ל הפניקס, אייל בן סימון מנכ"ל הפניקס, אייל בן סימון צילום: פאביאן קולדורף

 

העסקה לא אושרה עדיין בדירקטוריונים של שלושת המוסדיים הישראליים, ותאושר רק אם וכאשר הקבוצה תזכה במכרז. בנק ההשקעות UBS, שאותו שכרה פלייטק, גייס להתמודדות שני מתחרים נוספים על העסקה, זרים, אחת מהם קרן השקעות גדולה בתחום.

 

פלייטק נסחרת בשווי של 1.12 מיליארד ליש"ט (כ־1.5 מיליארד דולר) בבורסה הראשית בלונדון. טדי שגיא החזיק בשליטה בפלייטק וייסד אותה. המיליארדר הישראלי מכר את מניותיו בחברה בהדרגה עד 2018. פלייטק הונפקה לראשונה בשוק ההון הבריטי לפני כ־14.5 שנים (מרץ 2006), ושגיא החל לממש בשנת 2015 ומכר במצטבר מניות תמורת כ־2.1 מיליארד דולר, כך שההון שצבר כתוצאה מהשקעתו בחברה (כולל דיבידנדים) עומד על כ־2.7 מיליארד דולר. כיום פלייטק היא חברה ללא גרעין שליטה, ומנוהלת על ידי מור וייזר. החברה ‑ ספקית פלטפורמות מבוססות תוכנה לאתרי הימורים מקוונים - רשומה באיי מאן ומחזיקה בבעלות מלאה על טרייד טק.

 

טרייד טק מפעילה פלטפורמת מסחר וירטואלית שמאפשרת לסחור במניות, מדדים סחורות ומט"ח. הפלטפורמה של החברה מכוונת להתנהלות של עסקים מול עסקים ועסקים מול לקוחות קמעונאיים. הפלטפורמה מציעה גם תוכנה לניהול לקוחות, מידע עסקי ושירותי בק אופיס.

 

החברה נהנתה מפריחה חסרת תקדים בתקופת הקורונה. בין החודשים ינואר לאפריל 2020 רשמה טרייד טק רווח תפעולי תזרימי (EBITDA) של 43 מיליון יורו, מתוך EBITDA של 117 מיליון יורו של פלייטק כולה, כלומר 35% מה־EBITDA של פלייטק. לשם השוואה, בשנת 2019 כולה רשמה החברה EBITDA של 8 מיליון יורו בלבד. הסיבה לכך היא משבר הקורונה, שהביא לתנודתיות בשוק ולפעילות חריגה בפלטפורמות של טרייד טק. נראה שפלייטק מנסה לנצל את הפריחה כדי למשוך רוכשים לחברה־הבת, שאינה עומדת בליבת העסקים שלה.

x