$
חברה וסביבה

ביהמ"ש העליון בארה"ב: לא ניתן לפטר עובדים בשל היותם הומוסקסואלים או טרנסג'נדרים

זוהי הפעם הראשונה שההגנה הפדרלית בפני פיטורים על בסיס זהות מינית או מגדרית מוחלת בכל רחבי ארה"ב – עד כה ניתנה הגנה כזו רק במחצית מהמדינות, ועל בסיס החוק המקומי

שירות כלכליסט 18:4315.06.20

בית המשפט העליון בארה"ב קבע היום (א') שלא ניתן לפטר עובדים בשל היותם המוסקסואלים או טרנסג'נדרים – החלטה שהיא ניצחון גדול עבור קהילת הלהט"ב ושלב מכריע בהיסטוריה של זכויות אנשיה.

 

 

הומסקסואלים, לסביות וטרנסג'נדרים כבר זוכים להגנה משפטית בפני אפליה בכמחצית המדינות בארה"ב, באמצעות החוקים המקומיים אך זוהי הפעם הראשונה שההגנה מעוגנת גם ברמה הפדרלית - עד כה לא חל איסור חוקי מפורש בחוק הפדרלי על פיטורים על בסיס נטייה מינית או זהות מגדרית.

 

מצעד הגאווה בניו יורק מצעד הגאווה בניו יורק צילום: אם סי טי

 

 

הטענה בעתירה היתה שסעיף 7 בחוק הפדרלי של זכויות האדם (Civil Rights Act), הקובע שלא ניתן להפלות עובדים על בסיס 'מין' ('sex') כולל גם נטייה מינית או מגדרית.

 

ההחלטה שהתקבלה היום נגעה לשלושה מקרים שהגיעו לפתחו של בית המשפט העליון, של שלושה עובדים שפוטרו בשל היותם הומוסקסואלים או טרנסג'נדרים – ולמרבה הצער רק אחד מהם נותר עדיין בחיים כדי לחגוג את ההחלטה.

 

אחד העותרים, ג'רלד בוסטוק (Gerald Bostock), פוטר בשנת 2013 מעבודתו כמתאם בשירותי הרווחה לילדים, לאחר שהצטרף לליגת סופטבול של הומוסקסואלים. עותר נוסף, דונלד זארדה (Donald Zarda), פוטר מעבודתו כמדריך צניחה חופשית לאחר שגילה לאחת הלקוחות כי הוא הומוסקסואל. העותרת השלישית, אייימי סטפנס (Aimee Stephens), שעבדה כמנהלת בבית לוויות, פוטרה לאחר שהודיעה כי בכוונתה להופיע כאישה.

 

בוסטוק הוא היחיד שזכה לשמוע את ההחלטה ההיסטורית – זרדה הלך לעולמו והעתירה המשיכה להתנהל בשמו על ידי משפחתו. סטפנס הלכה לעולמה ממש בחודש שעבר בדטרויט בשל מחלת כבד.

x