מילון כלכליסט

לפטופ מחשב נייד עבודה מהבית  
צילום: pixabay
 

מתי כדאי לשקול הלוואה לכיסוי המינוס?

בין אם מדובר בהתנהלות כלכלית לא נכונה או בנסיבות חיים שהובילו אותנו לכך – אין ספק כי מינוס בבנק הוא מנת חלקם של רבים מאיתנו וכי רובנו חווינו מצב כזה לפחות אחת בחיינו

בשיתוף כאל 20.04.20

למעשה, על פי נתונים מהלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, 46% ממשקי הבית בישראל מצויים במינוס במשך חודש אחד לפחות במהלך השנה, כאשר כשליש מאותם משקי הבית נמצאים במצב קבוע של מינוס. מרבית האנשים אינם מודעים לכך, אך מינוס הוא למעשה הלוואה לכל דבר. בשונה מהלוואות "רגילות", למינוס ריביות ותנאים פחות אטרקטיביים – כאלה אשר מקשים משמעותית על יציאה מהחוב ומשמשים כמעין משקולת על המצב הכלכלי של הלווים. אז כיצד יוצאים מהמינוס ומה חשוב לדעת על התנהלות כלכלית נכונה? לפניכם כל מה שצריך לדעת בנושא.

צילום: pixabay


מתי כדאי לשקול הלוואה לכיסוי המינוס?

על אף שאנשים רבים נרתעים מהלוואות, כדאי לדעת כי הלוואה לכיסוי המינוס היא דרך טובה ולגיטימית, אשר עשויה לסייע לאנשים רבים לנהל את הוצאות המשפחה בצורה טובה ויעילה ולשלוט בגובה הריבית שצובר החוב. אם אתם מוצאים את עצמכם מתקשים לעמוד בהוצאות הכלכליות ולסגור את המינוס, חשוב שתבדקו היטב מה גובה הריבית שאתם משלמים על המינוס בבנק. הריבית לרוב נקבעת על פי "מדרגות", או בעגה המקצועית – מסגרות אשראי, אשר לכל אחת מהן ריבית שונה, כאשר גובה הריבית גדל ככל שהמינוס גדל. במצב בו אתם מצויים במינוס העומד על כמה אלפי שקלים ומעבר לכך, ייתכן מאוד כי כדאי לשקול הלוואה לכיסוי המינוס – ורצוי ממקור חוץ בנקאי.

 

היתרונות של הלוואה חוץ בנקאית

גופים חוץ בנקאיים, כמו למשל חברות האשראי, משמשים כמקור טוב לקבלת הלוואה לכיסוי המינוס, בשל מספר סיבות עיקריות:

• אין צורך בערבים.

• הלוואה ממקור חוץ בנקאי אינה תופסת מסגרת אשראי.

• תהליך אישור קל ומהיר.

• פריסת תשלומים נוחה – לעיתים קרובות, אף עד ל-60 תשלומים.

• סכומים גבוהים – לרוב ניתן לקבל עד 100 אלף שקלים.

 

טיפים להתנהלות כלכלית נכונה

התנהלות כלכלית נכונה היא תורה שלמה, וקצרה היריעה מלהרחיב על כל הדרכים שבאמצעותן ניתן לשמור מרחק מהמינוס. עם זאת, ריכזנו עבורכם מספר טיפים בולטים וחשובים במיוחד, אשר יסייעו לכם להתחיל לצעוד בדרך הנכונה:

• ערכו רישום מדויק של כל ההכנסות וההוצאות החודשיות שלכם – ניתן ורצוי לערוך את הרישום הזה בטבלת אקסל, אשר גם תחשב עבורכם את הסכומים באופן אוטומטי. בטבלה יש לכלול את כל ההוצאות הקבועות, ההוצאות המשתנות, חובות או תשלומים נוספים ואף אירועים בלתי מצופים. פריסה של כל המידע הזה באופן בהיר ומסודר, תסייע לכם להבין כיצד ניתן לצמצם בהוצאות ועל מה תוכלו לוותר.

• מצאו חלופות זולות יותר – מותגים הם לא הכרח, ואין צורך ממשי לרכוש אותם כאשר אתם מצויים במצב כלכלי שאינו מאפשר זאת – בייחוד כאשר קיימות אלטרנטיבות נהדרות בשוק, הן בתחום המזון והן בתחום ההלבשה וההנעלה.

• נסו למעט בתשלומים – אין שום רע בתשלומים כאשר הם נעשים במידתיות ואתם מנהלים אחריהם מעקב צמוד. יחד עם זאת, חשוב לזכור כי תשלומים עשויים לשמש כמעין מלכודת, אותה אולי לא תרגישו בהתחלה, אך מהר מאוד תגלו שהיא מצטברת ומקשה עליכם את ההתנהלות החודשית.

• השתדלו שלא להיכנס למינוס או להישאר במצב זה למשך תקופה ארוכה.

 

מצויים במינוס? ישנם דברים שניתן לעשות בנדון

גם אם אתם מצויים במצב של מינוס, ישנן דרכים רבות ומגוונות שבאמצעותן ניתן לשפר את ההתנהלות הכלכלית שלכם ולהיפטר מהחובות. בשונה ממה שנהוג לחשוב, התנהלות כלכלית נכונה אינה מסתכמת בצמצום הוצאות משק הבית וב"הידוק החגורה". אחד הגורמים החשובים והמשפיעים ביותר על המצב הפיננסי שלכם, הוא האופן בו אתם מנהלים את חשבון הבנק שלכם – בדגש על הריביות והחובות הנצברים לרעתכם. לעיתים קרובות, הלוואה לכיסוי המינוס תשמש כאמצעי אשר יסייע לכם לשלוט בגובה הריביות ובהוצאות החודשיות שלכם.

 

 

 

 
זהו ערוץ פרסומי והידיעות הינן באחריות המפרסמים בלבד. לכלכליסט אין אחריות על תוכן הידיעות המפורסמות