מילון כלכליסט
ביטוח דירה
ביטוח דירה 
צילום: שאטרסטוק
 

ביטוח דירה ותכולה: מה חשוב לבדוק לפני שבוחרים פוליסה?

כמו בכל מוצר ביטוחי אחר, כשמחליטים לבחור ביטוח דירה ותכולה צריך לבחון את עלות הביטוח אל מול התועלת שהוא צפוי להביא לכם במקרה של פגיעה או פריצה לבית. הנה 5 נקודות ששווה לתת עליהן את הדעת ולבחון לפני שבוחרים פוליסה

בשיתוף הפניקס 28.01.20

כשאנחנו מדברים על ביטוח דירה ותכולה אנחנו בעצם מדברים על פוליסה שמעניקה 2 כיסויים שונים – ביטוח למבנה ולתשתית וביטוח לתכולה וחפצי הערך. ניתן לרכוש כל כיסוי בנפרד אך עבור מי שרוצה להיות מוגן בשתי החזיתות משתלם יותר על פי רוב לרכוש פוליסה משולבת. לפני שנפרט את הנקודות השונות, נזכיר שאנשים שונים עושים ביטוח דירה ותכולה מסיבות שונות. יש כאלה שמבטחים את הדירה כחלק מביטוח המשכנתה ודרישת הבנק ויש כאלה שחרדים לתכולה או לאירוע בלתי צפוי שיפגע בתשתיות הדירה. הגיוון הזה בין צרכני הביטוח השונים, מוביל אותנו לנקודה הראשונה.



1. ודאו שאתם רוכשים את הכיסוי שאתם באמת צריכים

כאמור, תחת המונח 'ביטוח דירה ותכולה' מסתתרים הרבה מאוד מרכיבים ולכל מבוטח שרוכש פוליסה יש צרכים שונים. מאחר שהפוליסה הבסיסית ('התקנית') זהה בכל החברות (על פי הנחיות המפקח על הביטוח), מה שמייצר את ההבדל הן 'ההרחבות' – הכיסוי הנוסף שאתם בוחרים. ההבדל מתבטא באיכות הפוליסה והתאמתה לצרכים שלכם והן במחיר הפוליסה שאתם רוכשים. לכן, את מרכיבי הכיסוי הנוסף חשוב לבחור בקפידה. זאת, על מנת שתהיו מוכנים ומכוסים ביום פקודה ועל מנת שתעשו עסקה משתלמת.

 

2. בדקו את מרכיב ההשתתפות העצמית

ביטוח הוא מוצר כלכלי מורכב ולכן חשוב לקרוא את האותיות הקטנות. רובנו רוכשים ביטוח מתוך תקווה שלא נצטרך לממש אותו. למרבה הצער החיים מזמנים הרבה מאוד מקרים שבהם מימוש הביטוח הופך להיות צו השעה. כאשר זה קורה אחד הדברים הכי מתסכלים שמבוטחים מגלים הוא סעיף ההשתתפות העצמית, שבהרבה מאוד מקרים הופכת את הפעלת הביטוח ללא משתלמת ו'כואבת'. טיפ שכדאי לדעת: לעיתים אפשר לרכוש פוליסות שבהן מרכיב ההשתתפות העצמית מופחת ואפילו לא קיים. למשל, חברת הפניקס מציעה בימים אלה פוליסת ביטוח דירה ותכולה בה ברוב הכיסויים המבוטח פטור מתשלום השתתפות עצמית בנזקים העולים על סכום ההשתתפות העצמית.

ודאו שאתם רוכשים את הכיסוי שאתם באמת צריכים
ודאו שאתם רוכשים את הכיסוי שאתם באמת צריכים צילום: שאטרסטוק

 

3. אל תוותרו על כיסוי צד ג'

כשאנחנו עושים ביטוח דירה אנחנו בדרך כלל לא חושבים שהנכס שלנו עלול להוות סכנה. המציאות מעידה אחרת: נזילת מים שגרמה נזק לדירת השכנים, עצם שניתק מהמבנה ופגע בעובר אורח ואפילו עוזרת בית שהחליקה ושברה את היד – כל אלה חושפים אתכם כבעלי הנכס לתביעות. לכן, ביטוח צד ג' וביטוח חבות מעבידים הן הרחבות שלא מומלץ לוותר עליהן. בהקשר הזה כדאי לציין שבמסגרת מבצע ביטוח הדירה של חברת הפניקס, היא מעניקה בימים אלה כיסוי מוגדל לצד ג' של עד 2 מיליון ש"ח ללא תוספת מחיר.

 

4. אל תזדרזו לרכוש פוליסת ביטוח דירה מהבנק

חלק ניכר מביטוחי הדירה שנרכשים בישראל הנם במסגרת ביטוח המשכנתה שהבנק דורש ממקבלי המשכנתאות. באופן טבעי הביטוח הזה נועד בראש ובראשונה להוות בטוחה עבור הבנק, לכן הוא יתמקד בביטוח המבנה בלבד, לא יכלול כיסוי לאחריות כלפי צד שלישי ולרוב יהיה יקר יותר ממה שמציעות חברות הביטוח. שימו לב שגם הפוליסות של חברות הביטוח יכולות להוות בטוחה עבור הבנקים, כך שגם אם אתם חייבים לעשות פוליסה בגלל הבנק אין מניעה שלא תקבלו את התנאים וההטבות שמציעות חברות הביטוח.

ביטוח הוא מוצר כלכלי מורכב ולכן חשוב לקרוא את האותיות הקטנות
ביטוח הוא מוצר כלכלי מורכב ולכן חשוב לקרוא את האותיות הקטנות צילום: שאטרסטוק

 

5. עשו צרכנות נבונה והשוו מחירים

כמו כל מוצר אחר גם תחום הביטוח פועל בסביבה תחרותית. העובדה שכמה חברות ביטוח מתחרות על כיסו של הצרכן יכולה לשחק לזכותו. כמעט בכל רגע נתון אחת מחברות הביטוח מנהלת מבצע על תחום או פוליסה מסוימים. צרכן נבון יסקור את השוק, ישווה מחירים ויחפש את ההזדמנות. הנה לדוגמה, חברת הפניקס מבצע במסגרתו היא מעניקה 20% על ביטוח התכולה. עבור מי שמחפש פוליסת דירה ותכולה איכותית עם כיסוי גבוה על תכולת הדירה תוך שמירה על פרמיה משתלמת, המבצע הזה מתגלה כמשתלם במיוחד.

 

 

 
זהו ערוץ פרסומי והידיעות הינן באחריות המפרסמים בלבד. לכלכליסט אין אחריות על תוכן הידיעות המפורסמות