$
מגזין מנהלים

מגזין מנהלים

דירוג המנהלים 2019: מקומות 30-11

מסמדר ברבר־צדיק מהבנק הבינלאומי, רם דרורי ממנועי בית שמש ועד רפי עמית מקמטק והראל ויזל מפוקס

כתבי כלכליסט 07:3831.12.19

מקום 11

סמדר ברבר־צדיק, הבנק הבינלאומי

בנקאות

ציון סופי 8.64

 

מה היה הרגע שלא תשכחי מהשנה האחרונה?

"כשהצגתי למנהלים את התוכנית העסקית בתחילת השנה, הופיעו יחד גם עובדי הבינלאומי וגם אוצר החייל זה לצד זה, ועובדי הבינלאומי מחאו כפיים לעובדי בנק אוצר החייל שהצטרפו אליהם. מיזוג הוא תהליך לא פשוט, וכשראיתי את התמיכה הזו היא מאוד ריגשה אותי".

 

איזו עצה תתני לניהול נכון ב־2020?

"המערכת הבנקאית עוברת בשנים האחרונות שינויים דרמטיים — גם מקרו־כלכליים ובינלאומיים, גם תחרות עם גורמים חוץ־בנקאיים, וגם טכנולוגיה, דיגיטציה ושינוי בטעמי לקוחות. בתנאי מהפכה כאלה, ניהול טוב מחייב שני דברים: ראשית, ללמוד כל הזמן מה קורה בתחום, בכל העולם; ושנית, לזכור שמה שהיה הוא לא מה שיהיה, ושצריך להתאים את הארגון לשינויים בראייה קדימה".

 

סמדר ברבר צדיק סמדר ברבר צדיק צילום: רמי זרינגר

 

מקום 12 

רם דרורי, מנועי בית שמש

תעשייה

ציון סופי 8.62

 

"הפתעתם אותי", אמר רם דרורי, מנכ"ל מנועי בית שמש, כשהתבשר שנכלל ברשימת 50 המנהלים הטובים של "כלכליסט". מדובר, בעצם, בכניסה כפולה: של החברה למדד ת"א־125 (בינואר), ושל דרורי עצמו בזינוק ישיר למקום ה־12, הכניסה הגבוהה ביותר לדירוג השנה. שתי ההצלחות האלה הושגו בזכות, ולא בחסד: יצרנית חלקי מנועי המטוסים הציגה השנה צמיחה נאה בתוצאותיה, כשהכנסותיה בתשעת החודשים הראשונים של 2019 זינקו בכ־60% והרווח הנקי יותר מהכפיל עצמו לכ־43 מיליון שקל. בהתאם לכך, מניית החברה טיפסה בכ־70% בשנה החולפת.

 

"בשלוש השנים האחרונות הגדלנו את הסכמי המסגרת לטווח הרחוק מ־200–250 מיליון דולר לכ־2.5 מיליארד דולר", מספר דרורי, "אבל הענף שלנו מורכב וכולל דרישות בלתי מתפשרות של איכות, הולכה, בטיחות וכן הלאה. פעם אחת פישלת — והדרך החוצה קצרה. צריך להיות ערני 24/7. אתה חייב להיות בדיוק במקום. אי אפשר להיות 'לְיַד'".

 

דרורי במפעל מנועי בית שמש. "אף אחד לא רוצה להיות ב־30 אלף רגל כשעף איזה להב מהמנוע" דרורי במפעל מנועי בית שמש. "אף אחד לא רוצה להיות ב־30 אלף רגל כשעף איזה להב מהמנוע" צילום: עמית שאבי

 

התובענות בענף הזה בולטת לעומת ענפים אחרים?

"כן. אף אחד לא רוצה להיות ב־30 אלף רגל כשעף איזה להב מהמנוע. יש בסך הכל חמישה יצרנים שמספקים כ־90% מהמנועים בעולם, והם עובדים איתנו במערכת יחסים טובה שיצרה תלות הדדית".

 

מבחינת דרורי, האירוע המשמעותי ביותר השנה הוא חידוש ההסכם עם חברת פראט אנד וויטני, אחת משלושת יצרני המנועים הגדולים בעולם (לצד רולס רויס וג'נרל אלקטריק). ההסכם החדש הוא ל־20 שנה קדימה, והיקפו עומד על 800 מיליון דולר. "זה לא דבר רגיל", מתגאה דרורי. "אפשר לעשות הסכם גם לחמש שנים, אבל הלקוח הרגיש בטוח איתנו, וזו הצלחה גדולה עבורנו".

 

מצד שני, הפספוס המרכזי מבחינתו קשור בניצול הזדמנויות בחולשות אצל המתחרים. "אם היינו נערכים מוקדם יותר, אולי היה מתאפשר לנו לממש יותר הזדמנויות", הוא אומר, "אבל גם כך, הקצב שבו אנחנו עובדים הוא מאתגר מאוד".

 

איך אתם מאזנים בין עבודה לבית בקרב העובדים?

"עובדים אצלנו קשה מאוד, גם העובדים וגם המנהלים, אבל אני לא דוגל בכך שהאורות ידלקו באמצע הלילה. חשוב שהעובדים יחזרו לחיק המשפחה בשעה נורמלית. לכן, לדוגמה, אנחנו לא קובעים ישיבות עם ההנהלה או העובדים אחרי 17:00. ובכלל, אנו עושים מהפכה בקשר עם העובד, ומשיקים אפליקציה ייעודית לעובדים שבה הם יקבלו עדכונים שוטפים על פעילויות ויוכלו להציף בעיות, רעיונות וצרכים".

 

דרורי מוטרד מהפלונטר הפוליטי, ומכך שזה כשנה אין ממשלה מתפקדת בישראל. "זה לא טוב לנו, כי הרבה תהליכים תקועים. אבל פוגשים את זה כמעט בכל מקום, ובוודאי במקומות שקשורים בתקציבים".

 

מה עמדתך בעניין התחזקות השקל אל מול הדולר?

"זו בעיה גדולה. אנחנו חברה שהיא כולה דולרית בהכנסות, ושקלית בהוצאות. אני אשמח שיהיו יוזמות שיכולות להקל, כדוגמת סובסידיות הנוגעות לייצוא, כי כל המשקולת הזו נוחתת עלינו ואנו צריכים להתמודד איתה".

 

מקום 13

אלי זיברט, חילן

הייטק: חשבות שכר

ציון סופי 8.61

 

מה האתגר המרכזי שלך ל־2020?

"חיזוק מחוברות העובדים לארגון. אנחנו פועלים בעידן שבו צורכי הלקוחות והציפיות שלהם משתנים במהירות שיא, אך גם צורכי העובדים משתנים, וצריך להתאים את הארגון לשינויים האלו".

 

במסגרת הזו, חשוב בעיניך לשפר את האיזון בין עבודה לבית?

"זה האיזון הכי חשוב בעולם התעסוקה המודרני. מרגע שארגון מכיר בזה, כלים ליישום הם כבר השלב הקל".

 

אלי זיברט אלי זיברט צילום: יח"צ

 

 

מקום 14 

אבי מוסלר, אמות

נדל"ן מניב: משרדים

ציון סופי 8.58

 

איזו עצה תיתן לניהול נכון ב־2020?

"אסור להסתחרר ולהסתנוור מהשוק החזק, ובייחוד מהבולמוס של הריביות הנמוכות. תמיד חשוב לעשות עסקאות באופן שקול ומחושב לטווח ארוך".

 

מה צריכה להיות הסוגיה הדחופה ביותר על שולחן הממשלה הבאה?

"הפערים שקיימים בחברה הישראלית מחייבים גם צעדים דחופים וגם פעילות עמוקה. החשש שלי הוא שעל מנת להקטין את הגירעון יינקטו פעולות דרסטיות, כמו קיצוץ בתקציבי משרדי הממשלה והגדלת המיסוי — ושאלה יבואו בסופו של דבר על חשבון השכבות החלשות ושכבות הביניים, שנאבקות כבר כיום".

 

אבי מוסלר אבי מוסלר צילום: עמית שעל

 

 

מקום 15

אייל חנקין, קבוצת עזריאלי

נדל"ן מניב: קניונים

ציון סופי 8.58

 

איזה רגע מהשנה האחרונה יישאר איתך?

"מכירת סופרגז, חברה־בת של קבוצת עזריאלי שבה כיהנתי כמנכ"ל במשך כשמונה שנים, לידי אלקו. עסקה שהיא Triple-Win לעזריאלי, לסופרגז ולאלקו. עבורי זו סגירת מעגל והשלמת מסע מאתגר ומוצלח של בנייה ויצירה".

אייל חנקין אייל חנקין צילום: עמית שעל

 

 

מקום 16 

יאיר לוינשטיין, אלטשולר שחם גמל ופנסיה

פיננסים

ציון סופי 8.56

 

מה היו ההצלחה והפספוס הגדולים ביותר שלכם השנה?

"ההצלחה היא האמון הגדול שהשוק, ובעיקר הקולגות, נתנו להנפקה. בצד הפספוס, אדע בעוד חודשיים: שמנו לעצמנו מטרה להיות ראשונים במדד השירות בפנסיה; אם לא נגיע לשם, זה יהיה פקשוש".

 

מה היה רגע שלא תשכח מ־2019?

"הגונג בבורסה אחרי ההנפקה שלנו. זה היה רגע מכונן, כמו סיום מסע כומתה".

 

איך אתם פועלים לשיפור האיזון בין העבודה לבית אצל העובדים?

"אנחנו כופים על המנהלים להפיל את העט ב־15:00 ולצאת מהעבודה, לפחות פעמיים בשבוע. אם לא היינו נוהגים כך, כולם היו נשארים עד השעות הקטנות, כל יום".

 

עד כמה הפלונטר הפוליטי פוגע במגזר העסקי?

"כל יום בחירות כזה עולה מיליארדים, אז כבר שרפנו מלא. הכל תקוע, לא מקדמים כלום. יו"ר רשות שוק ההון, משה ברקת, סיפר רק לאחרונה עד כמה דברים תקועים לו, כמו ניוד קופות גמל השקעה וניוד כספי פנסיונרים".

 

מה צריכה להיות הסוגיה הכי דחופה על שולחן הממשלה הבאה?

"הבריאות. בתחום הזה, ישראל היא כמו מדינת עולם שלישי. וגם תשתיות ותחבורה".

 

יאיר לוינשטיין יאיר לוינשטיין צילום: יחצ

 

 

מקום 17

גיא ברנשטיין, פורמולה

הייטק: תוכנה

ציון סופי 8.54

 

איך צריך לטפל בבעיית הגירעון?

"צריך להשקיע בייצור כלים שיסייעו לשכבות החלשות להתפתח כלכלית, במקום לסבסד אותן".

 

עד כמה הפלונטר הפוליטי פוגע במגזר העסקי?

"בהחלט פוגע. מתן ימי חופש בימי בחירות זו מדיניות שגויה".

גיא ברנשטיין גיא ברנשטיין צילום: בועז אופנהיים

 

 

מקום 18

גיורא בר דעה, שטראוס

תעשייה

 ציון סופי 8.53

 

מה היו ההצלחה והפספוס הגדולים ביותר שלכם ב־2019?

"ההצלחה היתה בשמירה על יציבות ורציפות על אף החלפת מנכ"ל והנהלה, תוך צמיחה ושיפור בכל הפרמטרים הפיננסיים. זה הישג גדול שמבוסס על התרבות הארגונית, וטיפוח מנהלים מתוך החברה. הפספוס נוגע לקיימות — תחום שהובלנו בעשור האחרון, וקיבל תפנית חדה בשנה החולפת. תמיד טיפלנו באחריות חברתית, שקיפות ואמון, אבל בחצי שנה האחרונה הקיימות מתעצמת והופכת לאיום או הזדמנות בכל הנוגע לפלסטיק, שכר הוגן לנשים, איכות סביבה ועוד. בקפיצת המדרגה הזו לא עשינו מספיק ואנחנו נכנסים באיחור".

 

מהו האתגר הגדול ביותר שיעמוד בפניכם בשנה הבאה?

"כשאין צמיחה אמיתית גורפת בשוק המזון, האתגר הוא לייצר צמיחה בריאה שנובעת משיפור מוצרים, איתור טרנדים ושיפור רווחים — בלי להעלות מחיר".

 

מי המנהל המצטיין ל־2019?

"מבחינתי זו ההצהרה של 'השולחן העגול של העסקים', מועדון מנכ"לים של כ־200 מהחברות המשפיעות באמריקה, שהכריז על מטרה חדשה לעסקים: להתייחס לבעלי אינטרס (Stakeholders, מונח הכולל את כל מי שתמיכתו חיונית לקיום הארגון, ובהם עובדים, לקוחות, קהילות, משקיעים, נותני אשראי וגופי ממשל) לפני שמתייחסים לבעלי המניות (Stockholders). הם הכריזו שמעתה הם ייצרו ערך ללקוחות, ידאגו לעובדים, יתנהגו בהוגנות עם הספקים שלהם ויתמכו בקהילה. האמירה שהמשימה שלנו כמנהלים היא לא רק להשיא ערך לבעלי המניות, אלא לכל בעלי העניין, היא התחלה של הרמת דגל מבורך וחיוני".

 

איך אתם מנהלים את האיזון בין עבודה לבית אצל העובדים?

"זה מתח תמידי. אנחנו מנסים לאפשר לעובדים לעבוד מהבית, לצאת מוקדם, להשלים אחרי שהילדים הולכים לישון. כשמדובר בעובדים תפעוליים, שאחראים לכך שבשש בבוקר צריכה להגיע משאית למכולת וצריך להפעיל קווי ייצור, הגמישות נמוכה בהגדרה. האם אני מרוצה? לא מספיק. עובדים על זה".

 

גיורא בר דעה גיורא בר דעה צילום: נמרוד גליקמן

 

 

מקום 20/19

אלדד פרשר, מזרחי־טפחות

בנקאות

ציון: 8.49

 

מה צריך להיות הצעד הראשון של הממשלה הבאה?

"בראש ובראשונה, להכין תקציב מדינה ל־2020–2021, תוך הגדרת תוואי גירעון פוחת למסגרת התקציבית וקביעת סדרי עדיפות. הגירעון התקציבי תפח והחוב הציבורי שב לעלות, וזו מגמה שיש לבלום במהירות — אחרת בנק ישראל ייאלץ לנקוט מדיניות מרסנת יותר, וחברות דירוג האשראי ישקלו להוריד את אופק הדירוג של המשק".

 

איך נכון לטפל בגירעון?

"לקצץ הוצאות ולהגדיל את בסיס המס — לאו דווקא את שיעורי המס, אלא להגביר את מאמצי הגבייה ולבטל חלק מהפטורים".

 

מה דעתך על השקל החזק?

"הוא מעיד על משק איתן, אבל מחייב הכוונת סיוע ממשלתי ליצואנים עם עצימות טכנולוגית נמוכה ובינונית, שרגישים לשער החליפין. בנק ישראל, בצדק, מנסה רק למזער תנודות חריפות מדי".

 

אלדד פרשר אלדד פרשר צילום: עמית שעל

 

 

מקום 20/19

רקפת רוסק־עמינח, מנכ"לית בנק לאומי היוצאת

בנקאות

ציון סופי 8.49

 

מהו הרגע שלא תשכחי מ־2019?

"הפעם זאת שאלה קלה: הפרישה מלאומי, אחרי יותר משבע שנים כמנכ"לית ויותר מ־15 שנה בבנק. את ההחלטה לפרוש קיבלתי לגמרי מהשכל ולא מהרגש: מנהל טוב צריך לדעת מתי לזוז הצדה, זה חלק מהאחריות הניהולית שלו".

 

האם ואיך אתם משפרים את האיזון בין עבודה לבית אצל העובדים בחברה?

"נשים מהוות 60% מכלל העובדים בלאומי וכמחצית משדרת הניהול. בעיניי זו הוכחה לכך שסביבת עבודה שתומכת באיזון בית־עבודה משמשת כר פורה לצמיחה מקצועית, גם לנשים וגם לגברים. העובדים הצעירים יודעים היום, הרבה יותר מבעבר, לדרוש ממקום העבודה שלהם את האיזון הנכון".

 

האם השקל החזק הוא ברכה או קללה?

"גם וגם. השקל החזק משקף את המצב הטוב של חשבונות החוץ של ישראל, אבל גם מעיק על הסקטור העסקי, ובפרט על התעשייה. הפתרון הוא גיבוש מדיניות לייעול הסקטור העסקי, כך שיהיה תחרותי גם עם שקל חזק".

 

רקפת רוסק עמינח רקפת רוסק עמינח צילום: רון קדמי

 

 

מקום 21

שבתאי אדלרסברג, אודיוקודס

הייטק: תקשורת

ציון סופי 8.43

 

מה היה האתגר שלכם השנה?

"ב־2019 המשכנו, זו השנה השלישית, את הזינוק לקדמת תעשיית ה־UC&C (אינטגרציה של שיטות תקשורת ושיתוף), ומיצובנו כשחקן מוביל בתשתיות Voice. האתגר הבא שלנו, לצד חיזוק עסקי הליבה, הוא לפתח מנועי צמיחה חדשים".

 

שבתאי אדלרסברג שבתאי אדלרסברג צילום:TAMAR MATSAfi

 

 

מקום 23/22

איתן אופנהיים, נובה

הייטק: שבבים

ציון סופי 8.41

 

איזה רגע מהשנה החולפת יישאר איתך?

"האירוע שהכי ריגש אותי השנה היה סיום ההאקתון הראשון שלנו עם המכללה למנהל. זה היה מדהים לראות את החבר'ה שלנו יושבים עם סטודנטים צעירים ועם יזמים בעלי ניסיון, ומגיעים יחד לתובנות ופתרונות – שאני, תוך כדי האזנה, כבר חושב איך ליישם במציאות של תהליכי העבודה שלנו".

 

איתן אופנהיים איתן אופנהיים

 

מקום 23/22

מישל סיבוני, הראל

ציון סופי 8.41 

 

מישל סיבוני מישל סיבוני צילום: יונתן זינדל/פלאש 90

 

 

מקום 25/24

יצחק אנגל, אורמת

אנרגיות מתחדשות

ציון סופי 8.33

 

איזה רגע מ־2019 יישאר איתך?

"2019 תיזכר כשנת המפנה בהתייחסות למשבר האקלים. הנושא עלה לסדר היום כמעט בכל מקום, ואנשים יוצאים לרחובות ומפגינים בעשרות ערים מרכזיות בעולם. נפעמתי מעוצמת השיח הזה, ואני מקווה שהמנהיגים ידעו לנתב ולייעל אותו".

 

מהו האתגר המרכזי שלכם ל־2020?

"החזרתה לפעילות של תחנת הכוח פּוּנָה בהוואי (שנפגעה בהתפרצות הר הגעש קִילָווֵּאָה במאי 2018) והגדלה הדרגתית של יכולת הייצור שלה. אנו עוסקים בכך כבר חודשים רבים".

 

האם השקל החזק הוא ברכה או אתגר, בעיניך?

"אורמת היא חברה גלובלית עם בסיס פעילות ביבנה, כך שאנחנו מתמודדים עם סביבת השקל החזק כבר תקופה ארוכה. בעיניי הבעיה העיקרית בשקל היא חוסר היציבות שלו".

 

יצחק אנג'ל יצחק אנג'ל צילום: יוסי מסה

 

 

מקום 25/24

מתיוס ריגס, אנרג'יאן

אנרגיה

ציון סופי 8.33

 

איזה רגע מ־2019 יישאר איתך?

"גילוי גז טבעי במאגר כריש צפון באפריל האחרון. התגלית, בהיקף של BCM 25,  מעלה את שיעור הכמויות בכריש־תנין בכ־30%. מדובר בקידוח האקספלורציה הראשון בישראל מאז 2013, והתוצאה המוצלחת שלו היתה בשורה מצוינת גם למשק הישראלי וגם עבור אנרג'יאן".

 

מהו האתגר העיקרי שיעמוד בפניכם בשנה הבאה?

"2020 תהיה שנה אינטנסיבית עבור אנרג'יאן. אנחנו מתקדמים עם פיתוח מאגר כריש ומתכוננים להזרמת גז טבעי לשוק המקומי ב־2021. במקביל, נתקדם עם הקידוח במאגר זאוס, לצד הערכה של פוטנציאל לקידוחים נוספים במסגרת הרישיונות שהחברה מחזיקה בהם".

 

מתיוס ריגס מתיוס ריגס צילום: אוראל כהן

 

 

מקום 26

שאולי לוטן, לוינשטין נכסים

נדל"ן מניב: מסחר ומשרדים

ציון סופי 8.29

 

מה האתגר המרכזי של ענף הנדל"ן ב־2020?

"הגברת קצב בניית דירות. וכדי להתמודד עם האתגר הזה דרושה רביזיה משמעותית בביורוקרטיה. בישראל חסרות הרבה מאוד דירות, וצריך לטפל בכך במהירת באמצעות מתן היתרי בנייה. צריך להפסיק את מחיר למשתכן, ובמקום זאת לתת עזרה למי שבאמת צריך".

 

ומהי הסוגיה הבוערת ביותר על שולחנה של הממשלה הבאה?

"לרסן את חמומי המוח, להוריד את מפלס השנאה ולקרב את כל העם. וגם לייצר מוטיבציה לעבודה בקרב החרדים; כרגע יש להם מוטיבציה שלילית לעבודה".

 

איך יש לטפל בבעיית הגירעון?

"צריך להגדיל את מספר העובדים כדי שהייצור ילך ויתחזק יותר. במקביל, אסור לאפשר חלוקת כספים קואליציוניים, ואסור לבזבז כספים על צרכים שאינם נכונים, כמו מחיר למשתכן".

 

איזו עצה יש לך למנהלים של 2020?

"אל תסמכו על המזל או על החלטה שלטונית שאינה מגובה היטב. תשכחו מ'יהיה בסדר'".

 

איזה רגע לא תשכח מ־2019?

"הבכי המזויף של בנימין נתניהו בטלוויזיה. זו הירידה הכי נמוכה שיש. הוא צריך ללכת הביתה".

 

שאולי לוטן שאולי לוטן צילום: עומר מסינגר

 

 

מקום 27 

גדי אליקם, סלע

נדל"ן: קרן ריט

ציון סופי 8.28

 

מה היו ההצלחה והפספוס הגדולים שלכם ב־2019?

"ההצלחה היתה השגת שיפור משמעותי בכל הפרמטרים התפעוליים, זה העלה את ערך המניה ואפשר לחברה לחלק דיבידנד נדיב. הפספוס היה שלא רכשנו מספיק נכסים, בעיקר בתחום הלוגיסטיקה".

 

מהי לדעתך הסוגיה הבוערת ביותר על שולחן הממשלה הבאה?

"צריך להפעיל תוכנית הבראה עמוקה למערכת הבריאות, וגם לטפל בתחבורה הציבורית – הפקקים הפכו למכת מדינה. במקביל, יש להחזיר את האמון במערכת המשפט ובמשטרה; חוסר האמון כלפי הפרקליטות והמשטרה הגיע לנקודה מסוכנת, ונובע בעיקר מהתנגדות שלהן לקבלת ביקורת".

 

איזה רגע מהשנה החולפת יישאר איתך?

"התרסקות החללית בראשית".

 

מי הם המנהלים המצטיינים ל־2019?

"גילעד אלטשולר וקלמן שחם מאלטשולר שחם. הם נוסקים מעל כולם מדי שנה".

 

עד כמה הפלונטר הפוליטי פוגע במגזר העסקי?

"בינתיים הוא לא פוגע. העולם העסקי מתנהל במקביל לעולם הפוליטי, וכמעט שאין חפיפה ביניהם".

גדי אליקם גדי אליקם צילום: אוראל כהן

 

 

מקום 28

חי גאליס, ביג

נדל"ן מניב: מרכזי קניות

ציון סופי 8.27

 

עד כמה הפלונטר הפוליטי פוגע במגזר העסקי?

"פוגע מאוד. הרבה מאוד פרויקטים ועסקים, שהיו יכולים לזוז ולתרום לצמיחה, תקועים כי אין מי שיחתום עליהם".

 

איך צריך לטפל בבעיית הגירעון?

"אחד הסעיפים בהגדלת הכנסות המדינה צריך להיות ביטול הפטור ההזוי והפופוליסטי לקניות אונליין מחברות בחו"ל. הן לא תורמות לכלכלת המדינה אגורה שחוקה, ויותר מזה, פוגעות בחברות ישראליות שמחזיקות כאן את הכלכלה".

 

מי המנהל המצטיין ל־2019?

"צחי נחמיאס ואיתמר רגב, שמובילים את מגה אור להצלחה פנומנלית כבר לא מעט שנים. השנה הם מכרו את המרלו"ג של הדואר לרמי אונגר בשיעור היוון תקדימי. העסקה הזו שינתה את האופן שבו שוק הנדל"ן המניב מתומחר בישראל".

 

איזה רגע מהשנה החולפת יישאר איתך?

"באוגוסט האחרון איבדנו את סיון כהן, מנהלת תחום החוזים שלנו, שנפטרה ממחלה נדירה באופן מהיר ופתאומי. סיון עבדה איתי צמוד 11 שנים, ומותה היה אחד הרגעים העצובים בחיי".

 

חי גאליס חי גאליס

 

מקום 29

רפי עמית, קמטק

הייטק: בדיקות

ציון סופי 8.26

 

 רפי עמית רפי עמית צילום: גיל נחושתן

 

מקום 30

הראל ויזל, פוקס

תעשייה: אופנה

ציון סופי 8.22

 

הראל ויזל הראל ויזל צילום: שוקה כהן

 

 

x