מילון כלכליסט

מזרון שינה  
צילום: pexels
 

הפיכת מזרן - רלוונטי גם כיום?

תחזוקה נכונה של המזרן יכולה להאריך את חייו ולשפר את איכות השינה שלנו. אבל האם באמת צריך להפוך אותו, כל כמה זמן כדאי לנקות ומה חשוב לעשות עם המצעים? הנה כל התשובות

בשיתוף עמינח 02.05.19

הטכנולוגיה המודרנית מאפשרת לייצר כיום מזרנים איכותיים, חזקים ונוחים יותר. אם בעבר מזרן קפיצים שמורכב מחוטי מתכת החזיק מעמד 5 שנים מקסימום, הרי שכיום ניתן לבחור בין מזרני לטקס ומזרני ויסקו עם עמידות גבוהה של 10 שנים ומעלה. הסיבה לכך קשורה להרכב חומר הגלם העיקרי של כל מזרן ולאופן שבו מתחזקים אותו.



כך למשל מזרני לטקס מיוצרים מתחליב גומי אורגני ומעניקים תמיכה נקודתית טובה מאוד. במזרנים כאלה הנוחות המרבית מושגת על ידי משטח עם בלאי נמוך במיוחד, בעוד על האלמנט הבריאותי אחראים חומרים אורגניים, סטריליים ואנטי-בקטריאליים.

 

לשם השוואה, מזרני ויסקו מיוצרים מפוליאוריטן ומספקים תמיכה מדויקת על פי קימורי הגוף של המשתמש. אם זה לא מספיק, במזרני ויסקו יש התנגדות נמוכה שמאפשרת מעבר נוזלים תקין ללא הפרעות ויכולת לייצב את עמוד השדרה.

 

כך תאריכו את חיי המזרן

למרות שורה ארוכה של חידושים, ההמלצות של אנשי המקצוע לגבי תחזוקת מזרנים איכותיים במיוחד נשארות רלוונטיות. ראשית, כדאי לוודא כבר במעמד הרכישה שמדובר במזרן דו צדדי כך שניתן להפוך אותו. הפיכת המזרן מאריכה את חייו, מונעת בלאי ושחיקה וגם מסייעת להיפטר ממשקעים שנוצרים בגלל משקלי גוף שונים של בני זוג שבוחרים לישון יחד.

צילום: pexels

 

במילים אחרות, שינה על המזרן באותה תנוחה כל לילה שוחקת אותו ומשאירה עליו את משקעי הגוף – בלי קשר לשאלה כמה שילמתם עליו, מאיזה טכנולוגיה הוא מיוצר או כמה אתם שוקלים. נכון להיום אין פתרון לעניין של הפיכת המזרן וכדאי להפוך ולסובב אותו מדי חודש. בתוך כך, המקרה היחיד שיוצא דופן הוא מזרנים במבנה צד אחד ומזרנים שנושאים תווית מסוג "צד זה חייב לפנות כלפי מעלה": את המזרנים הללו רק מסובבים ולא הופכים, כדי לשמור עליו ולהמשיך לישון על החלק שמעניק תמיכה אורטופדית.

 

שנית, אנשים שסובלים מבעיות בריאות, עייפות או תשישות צריכים לבחור מזרן ייעודי שמתרכך בהתאם לטמפרטורת הגוף. לעומתם, גברים ונשים עם אלרגיות ובעיות גב יעדיפו מזרני לטקס מחומר טבעי שדוחה את קרדית האבק ומונע אלרגיות.

 

לא לשכוח את המצעים

מומלץ להימנע מהרטבת המזרן ולשקול שימוש במגן מזרן אטום מפני נוזלים. היות ורטיבות ולחות גורמים להופעת עובש וחיידקים, הדרך לנקות את המזרן היא באמצעות אוורור וניעור. במקביל, כדאי לאוורר גם את חדר השינה, לפתוח חלונות על בסיס יומי ולאסור על הילדים לקפוץ על המזרן כי המשקל הכבד עלול להזיק לתפרים ולמילוי.

 

גם כל מה שיש מעל ומסביב למזרן משפיע על אורך החיים ואיכות השינה. כך למשל הכריות זקוקות לטיפול וניקוי חודשי ואפשר לכבס אותן במכונה בהתאם להוראות היצרן. אם מדובר בכריות קצף או בכריות אורטופדיות, הפתרון המומלץ יהיה לשאוב ולנקות אותן ידנית בלבד. בנוסף, רצוי לאמץ שגרה קבועה לניעור מאסיבי של השמיכה והכריות ולא לשכוח לכבס את המצעים לפי סוג הבד וההנחיות שמופיעות על גבי התווית.

 

את תהליך הניקוי אפשר להשלים אחת לחצי שנה עם אוורור יסודי של המזרן למשך 24 שעות ברצף. חשיפה ישירה של המזרן לשמש תחסל את קרדית האבק, מה גם שהמנוחה של המזרן תעשה טוב למילוי ולקפיצים. כמובן שזה דורש מכם למצוא מקום לינה חלופי, אך המאמץ שווה את ההשקעה.

 

 
זהו ערוץ פרסומי והידיעות הינן באחריות המפרסמים בלבד. לכלכליסט אין אחריות על תוכן הידיעות המפורסמות