מילון כלכליסט
בטחון העתיד
בטחון העתיד 
צילום: שאטרסטוק
 

שיהיה ליום שחור - הדברים שלא נעים לחשוב עליהם אבל חשוב להכיר כדי לדאוג לעצמנו ולמשפחה לבטחון בעתיד

בשיתוף AIG 05.06.18

אף אחד לא אוהב לחשוב על כך שפעם הוא יהיה זקן, ויזדקק לעזרה סיעודית. זה מצחיק כי אף אחד לא רוצה למות צעיר – אבל אף אחד גם לא רוצה להיות זקן. אין ספק שבגיל השלישי נזדקק להרבה כסף כדי לחיות בכבוד. ברור שבגיל שלושים וקצת קשה לחשוב על זה, אבל זה מגיע מתישהו. במדינת ישראל יש מדרגות עזרה לקשישים, ואם עבדתם כל חייכם והתפרנסתם בכבוד, תגלו שכשתהיו קשישים ותזדקקו עזרה המדינה, היא תגיד לכם שאתם לא זכאים לכלום דווקא בגלל שמדרגת תשלום הפנסיה שלכם גבוהה מהממוצע – והממוצע הוא כמה אלפי שקלים בחודש בלבד. וההוצאות אדירות: לשלם למטפלת, למתקן את כל הדירה עם מעקות, בלי מדרגות וכו', לשלם עבור דיור מוגן איכותי, תרופות בעלויות אסטרונומיות, מוניות לכל מקום ועוד ועוד. אז מה אנחנו יכולים לעשות כעת כדי שיישאר לנו בכל חודש סכום נאה בצד, לחיסכון, שגם ככה בקושי אנחנו סוגרים חודש בלי להעמיק את המינוס? הנה כמה הצעות,שאפשר לבצע מבלי להרגיש שאנו חסוכים שאו שאנו מוותרים על משהו:



התנתקות מהרגלים מזיקים ויקרים

החיים שלנו מלאים בהרגלים יקרים ששואבים מאיתנו הון עתק ועושים לנו רק רע. להיגמל מהם אומר שבאופן מיידי נחסוך סכומי כסף נאים, וגם נשפר את מצב בריאותינו ויחסינו עם אחרים.

להפסיק לעשן: הרגל נוראי שברוב מדינות העולם הולך ונעלם ודווקא אצלנו לא מראה סימני נסיגה. עישון הוא לא רק גורם מחלות מספר אחד בעולם, מקצר את חייהם של המעשנים, מזיק לבריאותו של כל מי שנמצא ליד המעשן ולאיכות הסביבה – זהו הרגל יקר מאד שגובה עשרות אלפי שקלים ממעשן בשנה. חישוב מהיר: קופסת מרלבורו לייט עולה כ-38 שקלים. ניקח אדם שמעשן קופסא אחת ביום. זה עולה לו יותר מאלף שקלים בחודש,13680 ₪ בשנה.אם ניקח בחשבון שהוא נשוי לאשה שמעשנת אף היא, אנחנו מגיעים לכמעט 30 אלף שקלים בשנה – וזה לפי חישוב סולידי של קופסא אחת בלבד ביום. גם שתייה מופרזת, התמכרות לשופינג ולאכילה הרסנית, הימורים וכדומה נחשבים להרגלים מזיקים שניתן להיגמל מהם בהצלחה, באופן שמבריא גם את הנפש וגם את חשבון הבנק.

 

נסו לדווש באופניים במקום להשתמש ברכב או במונית / אוטובוס

אם מקום העבודה שלכם לא רחוק מהבית, אולי תשקלו למכור את האוטו ולעבור לדיווש באופניים. זה לא עולה כסף, זה בריא וזה ירוק. אם אתם חייבים רכב ליד הבית, נסו בכל זאת לצמצם את הצריכה בו למינימום האפשרי. הרגילו את הילדים שאפשר ללכת ברגל ביחד לעיר, לחברים ולבית ספר. כךתחסכו לא רק הוצאות דלק אלא גם חנייה וקנסות.

 

צילום: אוהד צויגנברג

 

לעבור לאורח חיים בריא ולצמצם צריכה פזרנית

אם אתם נוהגים לצאת כל יום בצהריים כדי לאכול במסעדה הסמוכה למקום עבודתכם אתם "חוטפים" פעמיים: אתם גם ניזונים מאוכל שהוא לא תמיד בריא וטרי – לרוב גם ממש לא דיאטטי –וגם משלמים הרבה כסף כדי לדחוף לגוף את האוכל הזה. התחילו לבשל לעצמכם בבית ולהביא אוכל לעבודה. כך תימנעו מאכילה מופרזת של מזון מלא בשמן, מלח ומשפרי טעם מסחריים שנועדו לשפר טעמו של אוכל שמבושל בכמויות מסחריות– ותעברו לאוכל שאתם יודעים מה יש בו.

 

גם כשאתם יוצאים לסופרמרקט –אל תקנו את כל החנות. יש לנו בארץ תרבות של התגאות בכך שאנו "אוהבים שפע". הבעיה שחצי מה"שפע" הזה נזרק לפח, כי כמה כבר אפשר לאכול בשבוע אחד, הרי למזון יש תאריך תפוגה. קנו מעט מכל דבר, ונסו גם להבין איפה הכי זול, אם משתלם לרכוש בסופר השכונתי הלא יקר, להזמין באמצעות האינטרנט או לנסוע לסופרים מוזלים בערים אחרות – ועוד.אותו כלל לגבי רכישה של בגדים: שאלו את עצמכם פעמיים, האם אתם באמת זקוקים כרגע לעוד חולצה?

 

מצאו מקור השקעה שאתם יכולים לעמוד בו

אם יש לכם אפשרות לרכוש דירה קטנה כדי להשכיר אותה, זה יכול להיות מקור מעולה לפנסיה העתידית שלכם, כי מחירי הנדל"ן רק עולים. אם אתם מבינים בשוק ההון נסו להשקיע בקטנה ולראות איך הולך לכם, כמובן בשליטה ועם עזרה של מישהו שכן מבין. השקעה נוספת שאתם חייבים לעשות זה ביטוח חיים. אם חלילה תמותו פתאום,אתם לא יכולים להשאיר את בני זוגכם והילדים שלכם לחסדי המדינה וטובותיה- וביטוח חיים מבטיח בדיוק את זה: פיצוי כספי גדול והקלות שיאפשרו להם להמשיך את חייהם, לפחות בהיבט הכספי, באופן מיטבי.

 

 
זהו ערוץ פרסומי והידיעות הינן באחריות המפרסמים בלבד. לכלכליסט אין אחריות על תוכן הידיעות המפורסמות