$
בורסת ת"א

הירושה של גרשון זלקינד: כל בן יקבל מניות בשווי של 690 מיליון שקל

מייקי ודני זלקינד, המנהלים במשותף את אלקו, יזכו לקבל את הירושה בחלוקה שווה, לפי צו שנכנס לתוקף. שני האחים חתמו על הסכם בעלי מניות ביניהם ביחס להחזקותיהם בחברה

אורן פרוינד 11:0618.01.18
מייקי ודני זלקינד, שני בניו של איש העסקים המנוח גרשון זלקינד שנפטר בחודש ספטמבר האחרון, יזכו לקבל את הירושה בחלוקה שווה. כך קבע צו ירושה שנכנס היום לתוקף.

 

גרשון זלקינד מחזיק ב-64.83% ממניות חברות האחזקות אלקו בשווי של 1.383 מיליארד שקל, כך שכל אח יזכה לקבל מניות בשווי של 690 מיליון שקל.

 

כמו כן, שני האחים חתמו על הסכם בעלי מניות ביניהם ביחס להחזקותיהם בחברה. ההסכם כולל, בין היתר, מנגנונים מקובלים במקרה של העברת מניות, אופציית רכישה של מניות במקרה של מוות של אחד האחים, והוראות הנוגעות לפתרון מחלוקות ככל שיתגלעו בין הצדדים.

 

מנכ"לי אלקו מייקי ודני זלקינד, בניו של גרשון זלקינד מנכ"לי אלקו מייקי ודני זלקינד, בניו של גרשון זלקינד צילום: Israel Hadari

 

לדני ומייקי ישנה אחות נוספת, ד"ר דפנה ססלר, וטרינרית במקצועה שבניגוד לשני אחיה אינה מעורבת בעסק המשפחתי אלקו. מכיוון שהיא אינה מעורבת בעסק המשפחתי, על פי צו הירושה ססלר לא קיבלה מניות בחברה הציבורית אולם היא כן קיבלה נתח שווה מהירושה. ססלר קיבלה נכסים פרטיים וכסף מזומן.

 

 

אלקו פעלת בתחומי הנדל"ן, התשתיות, הקמעונאות והתקשורת באמצעות אלקטרה נדל"ן (61%) אלקטרה בע"מ (53%) ואלקטרה מוצרי צריכה (55%) שמחזיקה (100%) באלקטרה תקשורת.

 

אלקו מנוהלת כבר כיום במשותף על ידי בניו של גרשון - דניאל (54 ) ומיכאל (49) והאב כבר כמעט ולא היה מעורב בפעילות הקבוצה, אך לדברי הבנים הוא עודכן בכל הקורה בה. שני הבנים והאב מתגוררים בסביון ושומרים על פרופיל תקשורתי נמוך.

 

גרשון זלקינד השתלב בתחילת שנות ה-50 בבית המלאכה המשפחתי אלקו שהקים אביו אלכסנדר, לייצור טרנספורמטורים ומונים, בעיקר עבור חברת החשמל.

 

בתחילת שנות ה-70 קיבל את השליטה בארגון, ולאחר 15 שנה, ב-1987, החל לנקוט במהלכים להפיכת החברה לאימפריה כלכלית, כאשר רכש את חלקה של בעלת המניות העיקרית באלקו - דיסקונט השקעות. כשנה לאחר מכן השלים את ההשתלטות על החברה ברכישת מניות מידי כונס הנכסים של קבוצת דנות ורכש את השליטה בחברה המתחרה קצנשטיין אדלר.

 

במשך שנים היתה אלקו הספק היחיד של שנאים בארץ, וזלקינד היה בן בית בחברת החשמל. אולם לאחר שיו"ר חברת החשמל דאז החליט לפתוח את התחום לתחרות, מה שפגע בהזמנות מאלקו, זלקינד הבין שעליו לפעול בכיוונים נוספים.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x