$
בורסת ת"א

"אני לא מפחדת מהבנקים; מי שרוצה ייעוץ השקעות – שילך אליהם"

תמרה דירקטור, מנכ"לית חטיבת ני"ע בפסגות, שהיה הראשון להשיק תיק השקעות מבוסס רובו־אדוויזינג עם רף כניסה של 50 אלף שקל: "בהיעדר סניפים פיזיים, אנחנו רוצים להנגיש ללקוחות את ניהול התיקים"

רחלי בינדמן 08:2711.12.17

בית ההשקעות פסגות השיק באחרונה מוצר, שעשוי לתת מענה ל־1.5 טריליון שקל ששוכבים בפיקדונות בבנקים. מדובר בתיק ניהול השקעות דיגיטלי מבוסס רובו־אדוויזינג, עם רף כניסה של 50 אלף שקל. המצטרפים ימלאו שאלון אפיון צרכים ובעזרתו ייבנה עבורם תיק מבוסס קרנות נאמנות ותעודות של בית ההשקעות, מבלי שיצטרכו להגיע למשרדים.  

המוצר מאיים על הפיקדונות הבנקאיים, והבנקים פועלים במרץ להשקת מסלול מתחרה משלהם. ייעוץ פיננסי וניהול השקעות באמצעות הבנקים נגישים היום רק ללקוחות שברשותם 200 אלף שקל ויותר. חוסכים אחרים נאלצים להסתפק בפיקדונות בריבית אפסית.

 

תעשיית ניהול התיקים מנהלת כ־230 מיליארד שקל, אך סובלת בשנה האחרונה מקיפאון בכניסת כספים. זאת בעיקר נוכח מוצרים מתחרים, בדגש על פוליסות החיסכון שמשווקות חברות הביטוח וקופות הגמל להשקעה. היתרון המרכזי של מוצר הרובו־אדוויזינג לעומת בניית תיק השקעות בסיוע יועץ בבנק טמון בעלויות. למוצר פטור מדמי משמרת ועמלות קנייה ומכירה על ניירות ערך ותעודות סל שגובה הבנק.

 

מי שהובילה את השקת המוצר בפסגות היא תמרה דירקטור, מנכ"לית חטיבת ניירות הערך בבית ההשקעות, שהחליפה את ברק סורני לאחר שקודם לפני קצת יותר משנה למנכ"ל. "אנחנו רוצים להנגיש ללקוחות את עולם ניהול התיקים", היא אומרת. "הרי לבתי השקעות אין סניפים פיזיים כמו לבנקים, ועד היום לא יכולנו להגיע ללקוח שיש לו 50–100 אלף שקל. אדם שגר בערד, למשל, לא היה מגיע לתל אביב כדי לפתוח אצלנו חשבון. ניהול תיקים נתפס כמוצר לעשירים".

 

לגבי החשש שעשוי להתעורר בקרב הלקוחות, שיצטרכו להוציא כסף מהבנק, להעבירו לבית השקעות ולוותר על ליווי צמוד של יועץ פיננסי לטובת מערכת ממוחשבת — סבורה דירקטור כי זו אינה בעיה. כעדות היא מציינת את אלפי הלקוחות שהעבירו כסף לפסגות כחבר בורסה, כדי לסחור באופן עצמאי.

 

משקיע שיצטרף לתיק ההשקעות הדיגיטלי של פסגות לא יוכל ליהנות מביזור ההשקעות שמאפשרת מערכת הדירוג בבנקים, שבודקת תשואות עבר וסיכונים וממליצה, לכאורה, על הקרנות הטובות ביותר. על כך אומרת דירקטור כי לקוחות המוצר הדיגיטלי, שיהיו חשופים רק לקרנות של פסגות, "יקבלו קרנות המנוהלות בידי בית ההשקעות, שיודע לנתב ביניהן וליצור את ההרכב הטוב ביותר ללקוח. אנחנו גם אלה שיודעים מה יקרה לקרנות האלה בעתיד. ברור שלא אבחר קרנות של גופים מתחרים, שאין לי שליטה על ניהולן. חברת ניהול התיקים בוחרת את הקרנות, ואלה מנהלי השקעות עם 20 שנות ותק".

 

דירקטור לא רואה במוצר החדש הכרזת מלחמה על הבנקים. "אני לא מפחדת מהבנקים, ומי שרוצה ייעוץ השקעות, שילך אליהם", היא אומרת. "אני מתמקדת בכך שסוף סוף מונגש ניהול התיקים לקהל הרחב ומאפשרת ללקוח להצטרף דיגיטלית. ברור שהכסף ששכב בפיקדון ייצא ממנו, אבל אני רוצה להביא בשורה לאנשים שקשה היה להם להגיע לשוק ההון. גם למסחר גייסנו אלפי לקוחות מהבנקים".

 

דירקטור, שמכהנת גם כדירקטורית במסלקה של בורסת תל אביב, מודעת היטב למוצר המתחרה שעליו שוקדים הבנקים. אולם, לטענתה היא בעד תחרות וחדשנות בשוק ההון. "אשמח שמחזורי המסחר יגדלו ויהיה שוק הון פעיל. כרגע אנחנו היחידים שהשיקו מוצר מסוג זה", היא אומרת.

 

תמיכתה בשוק הון תחרותי לא עולה בקנה אחד עם מכתב תלונה זועם ששלח איגוד חברי הבורסה שאינם בנקים לרשות ני"ע, בעניין הרצון לצרף את הברוקר האינטרנטי הגדול בעולם, אינטראקטיב ברוקר, כחבר בורסה מרחוק תוך מתן הקלות רגולטוריות. "ציינו במכתב שעל חברי בורסה חלות דרישות רגולטוריות אדירות, ולכן יש להחיל אותן על כל מי שיבוא לכאן", היא אומרת. "מי שיבוא ברוך הבא, אבל שיישרו קו — או שיקלו גם עלינו או שיחמירו גם עם המצטרפים".

 

 

תמרה דירקטור, פסגות תמרה דירקטור, פסגות

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x