$
פרסום ושיווק

נתניהו רוצה לפצל את חקיקת חוק התאגיד החדש

קודם תידחה העלייה לאוויר של שידורי התאגיד, ורק בהמשך יוקם תאגיד חדשות נפרד. האוצר: "לא נאפשר למסמס את ההסכמות עם ראש הממשלה"

אדריאן פילוט 20:5302.04.17
ראש הממשלה בנימין נתניהו מתכוון לפצל את חקיקת חוק התאגיד החדש. בכוונתנו להביא ביום רביעי ה־19 באפריל שינוי חקיקה הקובע כי התאגיד יחל את שידוריו באמצע מאי במקום בסוף אפריל לאישור ועדת הכנסת, ובהמשך אותו היום לאישור המליאה; כאשר את שני הסעיפים האחרים בהסכם שהושג מול שר האוצר משה כחלון - לפיהם מחלקת החדשות הקיימת של התאגיד תבוטל ובמקומה תקום חברת חדשות חדשה - הוא יביא לאישור הוועדה רק בסוף אפריל. בכוונתו להביא את שני הסעיפים הללו לאישור מליאת הכנסת רק ב־7 במאי, עם חזרתה מפגרה. הבקשה להפריד בין שני תזכירי החוק זוכה לתמיכה של היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט.

 

גורמים במשרד האוצר הסבירו היום כי פיצול החוק עלול לסכן את הקמת חברת החדשות - אולי במטרה לסכל את המהלך דרך דחייה אינסופית - וטענו כי "לא ניתן לזה יד. כל הדברים יוגשו באותו יום וביחד, או שלא יוגש אף אחד מהם". מנגד, גורמים אחרים המעורבים בתהליך טענו כי פיצול החוק לא נעשה במטרה למסמסו, אלא בשל בלאגן השורר במערכת סביב התאגיד. "אף אחד לא יודע כלום ויכול להיות שאין כוונות רעות, אלא שהכל נובע מחוסר הבהירות המוחלטת".

 

במשרד התקשורת טענו היום כי הסיבה לדחייה נעוצה בהסכמת היועץ המשפטי מנדלבליט לקצר את פרק הזמן שבו יונח התזכיר לדחיית שידורי התאגיד להערות הציבור. "הפיצול הוא בגלל היועץ, שהסכים לקצר את תזכיר דחיית המועד לשבעה ימים בעוד התזכיר העיקרי יונח ל־21 ימים". ייתכן כי מאחורי פיצול החוק אכן עומדים שיקולים טכניים, אך החששות באוצר משקפות את חוסר האמון השורר בין כחלון לנתניהו בעקבות משבר התאגיד.

 

ביטן פועל לכינוס המליאה

 

הצוותים המקצועיים של משרד האוצר, משרד המשפטים ומשרד התקשורת החלו היום בצהריים לדון על תזכיר החוק שמיישם את ההסכמות שהושגו בין כחלון ונתניהו בנוגע לתאגיד השידור "כאן" ובנוגע לחברת החדשות החדשה.

 

הכנסת יצאה לפגרה לפני כעשרה ימים, ולכן כדי להעביר את ההסכמות בין השניים כחוק - לפחות את החוק שדוחה את עליית שידורי התאגיד ל־15 במאי - הכנסת תצטרך להתכנס למושב מיוחד. זימון מליאה במהלך הפגרה הוא דבר אפשרי, ומי שאחראי לכך הוא יושב ראש הקואליציה חבר הכנס דוד ביטן מהליכוד, שכבר החל לפעול בנושא.

נתניהו וכחלון נתניהו וכחלון צילום: אלכס קולומויסקי

 

ללא שינוי חקיקה, התאגיד יעלה לשידור ב־30 באפריל כשבתוכו חטיבת חדשות. לפני שבועיים דרש ראש הממשלה נתניהו לבטל את הקמת התאגיד לגמרי ואיים להקדים את הבחירות אם שר האוצר כחלון לא יסכים לכך, אך ביום חמישי האחרון השניים הגיעו כאמור להסכמות.

 

ביקורת מתוך הליכוד

 

בתוך כך, היום שלח עורך הדין שחר בן מאיר מכתב חריף ליועץ המשפטי מנדלבליט, שבו הוא מבקר את התנהלותו סביב משבר התאגיד. עורך הדין בן מאיר טוען כי אישור המתווה על ידי מנדלבליט מהווה "תעודת עניות לך ולתפקיד שאתה ממלא במדינה דמוקרטית".

 

עוד הוסיף: "מהותו של המתווה הוא נסיום פסול ובוטה להפוך חלק משמעותי מכלי התקשורת לעושה דברם של השלטון". עוד הדגיש עורך הדין בן מאיר במכתבו כי פנייתו ליועץ המשפטי איננה קשורה אל תוכן ההסכם שאליו הגיעו כחלון ונתניהו, אלא לדרך "הפסולה והבלתי סבירה באופן קיצוני שנתקבלה ההחלטה".

 

הביקורת על המתווה הגיע היום גם מתוך מפלגת הליכוד, כשחבר הכנסת יהודה גליק כתב בציוץ כי "נותר טעם רע מאוד מכל פרשת התאגיד. מצפה שראשי המפלגה יספקו הסברים מה קורה אם הם מצפים שאצביע בעד חוקים בעניין".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x