$
פרסום ושיווק

ועדת הרפורמות אישרה חוק דחיית הפעלת תאגיד השידור לקריאה שניה ושלישית

המשנה ליועץ המשפטי לכנסת טענה כי דברי ההסבר של החוק וכן דברי מנכ"ל משרד התקשורת לא נימקו באופן משביע רצון מדוע יש צורך בחוק

שחר אילן 18:1728.12.16

ועדת הרפורמות של הכנסת אישרה לקריאה שנייה ושלישית את הצעת החוק לדחיית פתיחת שידורי תאגיד השידור הציבורי לסוף אפריל 2017.

 

 

 

התיקון לחוק קובע כי תבוטל סמכות שרי התקשורת והאוצר להקדים את מועד תחילת השידורים, אם התאגיד יהיה מוכן לכך והשידורים יפתחו ב-1 במאי. היא מיועדת לעקר מתוכן את העתירה לבג"ץ שמבקשת להורות לממשלה על פתיחה מיידית של שידורי התאגיד כיוון שהוא מוכן לעלות לאוויר. נראה שהצעת החוק תאושר במליאה בקריאה שנייה ושלישית ביום שני הקרוב.

 

העברת הצעת החוק העניקה לראש הממשלה ושר התקשורת בנימין נתניהו עוד 4 חודשים כדי לסכל את הקמת התאגיד. עם זאת, עכשיו לאחר שתקציב המדינה עבר קשה לראות איזה אמצעי לחץ יש לליכוד על כולנו כדי שתאפשר ביטול התאגיד.

 

במהלך הישיבה ציינה המשנה ליועץ המשפטי לכנסת, עו"ד אתי בנדלר, שדברי ההסבר של החוק וכן דברי מנכ"ל משרד התקשורת שלמה פילבר לא נימקו באופן משביע רצון מדוע יש צורך בחוק. פילבר הסביר את הצורך בחוק במחלוקת בין השרים. זאת, למרות ההערכה שעלות המשך הפעלת רשות השידורי 140 מיליון שקל. יו"ר הקואליציה דוד ביטן האשים אותה שהיא מדברת לבג"ץ ואמר שמבחינתו התאגיד יכול לא לעלות לאוויר לא רק ב-1 במאי אלא אף פעם.

 

ח"כ פרופ' יוסי יונה, המחנה הציוני ח"כ פרופ' יוסי יונה, המחנה הציוני צילום: אלכס קולומויסקי

 

יו"ר התאגיד "כאן", גיל עומר, אמר בדיון ש"התאגיד מוכן לשדר ב-1.1.17 ואנחנו עומדים על המוכנות שלנו. אין הצדקה לשינוי החקיקה". בתגובה לביקורת על כך שהרכב האוכלוסייה בתאגיד נוטה כביכול שמאלה אמר: "אין גוף תקשורת מגוון, מאוזן ופלורליסטי, כמו התאגיד. אנחנו צריכים לשדר בהקדם האפשרי".

 

ח"כ יוסי יונה (המחנה הציוני) אמר: "יושבים פה נציגי התאגיד ואומרים לנו אם רק תדליקו את האור אנחנו נכנסים לפעילות. הכל מוכן". יונה טען שהעיכוב נובע מ"שיקולים לא עניינים וגחמות. כספי ציבור רבים כל כך הולכים לאיבוד".

 

הבוקר החליטה ועדת הכנסת כי הועדה שתכין הצעת החוק לדחיית פתיחת שידורי התאגיד לקריאה שניה ושלישית תהיה ועדת הרפורמות בראשות ח"כ אלי כהן (כולנו). 8 חברי ועדה תמכו בהחלטה ו-6 התנגדו לה. ההחלטה היא פשרה בין העמדה המקוריות של הקואליציה והאופוזיציה. יו"ר הקואליציה דוד ביטן, שיזם את מהלך פירוק התאגיד, רצה להקים ועדה מיוחדת להכנת החוק בראשותו. סיעת מחנה הציוני מהאופוזיציה דרשה שהצעת החוק תגיע לוועדת הכלכלה בראשות איתן כבל מהסיעה שמטפלת בדרך כלל בנושאי תקשורת. בליכוד טענו שהדבר פסול משום שכבל הוא מהעותרים לבג"ץ נגד התאגיד. כך הגיע הנושא לועדה בראשות איש קואליציה אבל מסיעת כולנו התומכת בהקמת התאגיד.

 

בדיון בוועדת הכנסת אמר ביטן: "האופוזיציה איבדה את הבושה הציבורית. זה מבזה להעביר לכבל את ההחלטה. רציתי ועדה מיוחדת אך הבנתי שאין צורך בכך, לכן נעביר לוועדת הרפורמות". יו"ר סיעת המחנה הציוני ח"כ מרב מיכאלי השיבה: "אתם איבדתם את הצפון. להעניש ח"כ שמגיש בג"ץ זו בושה". ח"כ יעקב פרי (יש עתיד) אמר ש"כל ועדה אחרת מלבד ועדת הכלכלה זה ניצול ציני של התקנון. זו התנהלות שערורייתית".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x