$
פרסום ושיווק

"גבריאל לא באה מהשטח ולא היתה ערוכה למשבר"

בענף המזון מטילים את האחריות המלאה למשבר ביוניליוור על המנכ"לית ענת גבריאל ומצביעים על היותה עוף חריג בקבוצת מנכ"לי חברות המזון. גורם בשוק המזון: "מתחילת הדרך ההחלטות שלה לא היו ברורות לי"

נורית קדוש 08:4208.08.16
בענף המזון מטילים את האחריות המלאה למשבר ביוניליוור על המנכ"לית ענת גבריאל ומצביעים על היותה עוף חריג בקבוצת מנכ"לי חברות המזון.

 

גבריאל אמנם סוגרת כבר עשור ביוניליוור ישראל, אבל היא לא צמיחה ברצפת הייצור של החברה. בשונה ממנכ"ל שטראוס ישראל ציון בלס או מנכ"ל אסם איציק צאיג, שצמחו בקבוצות המזון שבראשן הם עומדים כיום, גבריאל הגיעה ליוניליוור ישראל לאחר שמילאה מספר תפקידי ניהול בענף התרופות. בין התפקידים שמילאה: מנהלת חטיבת התרופות הבינלאומית של אלי לילי ומנהלת ארצית של חברת קונבטק, מקבוצת בריסטול מיירס סקוויב.

 

 

תפקידה הראשון של גבריאל ביוניליוור היה סמנכ"לית המותגים הבינלאומיים. לאחר מכן שימשה כסמנכ"לית המכירות של החברה ומשם עברה ללשכת המנכ"לית.

 

לא כולם הופתעו

 

"העובדה שגבריאל לא ניהלה מפעלי מזון וחברות מזון עלולה היתה לגרום לה להיות תלויה בגורמים אחרים בארגון, לסמוך על דעתם ולקבל החלטות לא טובות", כך אמר בכיר בתעשיית המזון שהעריך כיצד נקלעה גבריאל לסערה הנוכחית.

 

ענת גבריאל ענת גבריאל צילום: נמרוד גליקמן

 

מנגד, יש מי שחושב שמדובר בכשל ניהולי רחב יותר: "יש פה עניין של היגיון בסיסי. מנהל טוב צריך לדעת לשאול את השאלות הנכונות ונראה שזה לא מה שקרה במשבר הנוכחי", אמר בכיר בתעשיית המזון.

 

גורמים שונים בשוק המזון לא הופתעו מעוצמת המשבר שבו שרויה גבריאל: "מתחילת הדרך ההחלטות שלה לא היו ברורות לי. כמוביל שוק הדגנים היא לא בלמה את הירידה במכירות בקטגוריה. כמובילת שוק הגלידות היא איבדה נתחי שוק ואיפשרה לאסם לצמוח אחרי שני עשורים של הפסדים ודשדוש בנתח השוק. מנגד היתה תחושה שמערך יחסי הציבור העצמיים שלה כמנכ"לית פעל בעוצמה", מסר אותו גורם.

 

גבריאל אכן זכתה ליחסי ציבור מרשימים. בקיץ שעבר, למשל, היא דורגה במקום עשירי בדירוג המנהלים המצליחים של "פורבס". בנימוקים לבחירה נכתב כי "מי שמכר אותה מעיד כי היא טיפוס קר ומחושב, אך שאינה מנותקת מהשטח — מנהלת יעילה שלא מבזבזת זמן על שטויות". אך באותו הזמן החברה שלה איבדה נתחי שוק לטובת המתחרות.

 

"אופן הניהול של גבריאל דומה יותר לאופן שבו שר החוץ ממלא את תפקידו מאשר לאופן שבו שר הפנים ממלא את תפקידו", טען גורם בתעשיית המזון. לדבריו, גבריאל עסקה רבות בנושאים כמו ממשל תאגידי ופחות ברצפת הייצור במפעלים, והדבר התבטא באופן בו ניהלה את המשבר.

 

"מנכ"לי חברות מזון מנוסים מחזיקים בתורת לחימה למקרה של משבר", מסר גורף בענף והוסיף כי "ברגע שיש בעיה בקו הייצור אנחנו מייד מגדרים את הבעיה. כל המנהלים מעודכנים ופועלים על פי שגרה של טיפול בבעיות. כאן לא ברור אם זה קרה".

 

נזק לענף כולו

 

בענף המזון מעריכים כי יהיה קשה להתגבר על הנזק שיוניליוור גרמה לענף כולו. "אנחנו מתמודדים עם כעסים שלא שכחו מאז המחאה החברתית, ועכשיו במקום להיות עסוקים עד בשיפור תזונתי ובשקיפות, יצרו לנו עוד משבר אמון", מסר גורם מתחום ניהול משברים בענף המזון.

 

אותו גורם הוסיף כי "בגלל ההסתרה, התקשורת תחשוד בנו עוד יותר, הרגולטור שהובך יתחיל להשתולל, והציבור מבחינתו קיבל לגיטימציה להמשיך לכתוב טוקבקים מרושעים".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x