מילון כלכליסט

הסכם ממון 
צילום: 123.COM
 

הסכם ממון – "אזהרת מסע"

המפתח להצלחה או לכישלון - בחירת עורך דין הסכם ממון

14.02.16

אתם רוצים לנסוע לצפון הודו. ואז אתם רואים שלגבי אזור זה, יש "אזהרת מסע", של משרד החוץ הישראלי, המזהיר אתכם שלא לנסוע לשם. האם תיסעו בכל זאת, או תבטלו?

יש דרך ביניים, והיא, לנקוט בכל האמצעים, על מנת להקטין את הסיכון, ולנסוע.

כך גם לגבי הסכם ממון. זה מסע למחוזות מסוכנים, וניתנת בזאת "אזהרת מסע". אבל יש דרך לצלוח את המסע הזה בשלום. דרך אחת, ואין בלתה, והיא: בחירת עורך דין מתאים שילווה אתכם במסע.

 

אזהרה: עורך דין שאינו מוכשר, הן על פי ניסיונו, והן על פי אישיותו- לערוך הסכמי ממון, עלול לגרום לכך, שלא רק שלא יהיה לכם הסכם ממון, או שיהיה הסכם ממון לא טוב, אלא גרוע מכך: שהקשר שלכם ייהרס. חד משמעי. וגם אם לא יסתיים, הוא ימשיך להתקיים, אבל כשהוא פגוע ומצולק, ורווי בכעס וחוסר אמון.

 

הסכם ממון
הסכם ממון צילום: 123.COM

אני מניח, שכל מי שקורא את המאמר הזה, כבר קרא על הסכמי ממון. אתם כבר יודעים, שעריכת הסכם ממון ביניכם, בשלב הרגיש הזה, של הזוגיות המתהווה שלכם, או זו הקיימת, קל וחומר אם אתם ידועים בציבור, יכולה לגרום למשבר אמון בינכם. ודאי כבר שמעתם על מקרים של ביטול החתונה, בגלל הנושא הזה, של הסכם ממון. ואם לא שמעתם על זה, אז הנה אני כותב לכם את זה, ב"אותיות קידוש לבנה": אתם נכנסים למקום רגיש, שברירי, עדין ופגיע מאוד, המסכן את הזוגיות שלכם, ואפשר ויגרום לכם לטראומה של ממש. אני לא מגזים. יעידו על כך כמויות ניירות ה"טישו" שבמשרדי..

 

זה לא משנה כמה כבר דיברתם על הנושא עם בן זוגכם. לא משנה שכבר הכל מסוכם וברור לכאורה ביניכם, ושיש הבנה מלאה כביכול. באמת לא משנה. כשתגיעו לרגע האמת, במשרד עורך הדין, הכל יכול להתהפך. או לאחר מכן, כשכבר תהיה לכם טיוטה של ההסכם, תכלס, לחתימה, הכל יכול להתהפך.

 

רק דבר אחד יכול "להציל" אתכם, וזה עורך הדין שבחרתם בו ביחד, וששניכם נותנים בו את אמונכם המלא, והחד משמעי.

 

( הערה: אני מביע את דעתי בלבד, כמי שעוסק באופן בלעדי, רק בהסכמי ממון, ובצוואות- המשלימות את הנושא, וברור לי שבקרב חברי, עורכי הדין הנכבדים, בהחלט יימצאו החולקים על דעתי ).

 

מי לא מתאים לכם?

עורכי דין שאינם עוסקים בהסכמי ממון- מי שאיננו מתמחה בהסכמי ממון, יהיה, לעניות דעתי, ועם כל הכבוד, פחות מתאים לכם. זה דומה לכל נושא אחר: אם יש לכם בעיה באוזן, אתם רוצים לפנות לרופא אף אוזן גרון, ולא לרופא כללי, או לרופא עור. אם אתם צריכים ניתוח בברך, תלכו לרופא שמתמחה בניתוח בברך, ולא ל"סתם" אורתופד.

אני מדבר על התמקצעות ספציפית, נקודתית, בהסכמי ממון. לכן, לעניות הבנתי, עורכי דין שעוסקים בתחומי משפט שונים, ( הוצל"פ, פלילי, מקרקעין, נזיקין וכיו"ב ), פחות מתאימים.

 

עורכי דין חברים שלכם- חבר עורך דין שלכם, של שניכם, גם אם הוא עוסק בהסכמי ממון, יהיה מעורב, חברית ורגשית, וזה יקשה עליו לנווט ולנהל באופן מאוזן, את כל הכרוך בהשגת הסכם הוגן, הדדי,

משפחתי- אבל גם ששומר על הפרדה רכושית המתאימה לזוגיות שלכם. הקשר החברי שהיה לכם, אפשר ויפגע.

 

עורך דין חבר של אחד מכם- כל ההליך יתנהל תחת חשש של בן הזוג האחר, שהוא איננו אובייקטיבי והוגן באופן הדדי.

 

עורך דין של המשפחה - עורך הדין המשפחתי, של המשפחה של אחד מכם - בן הזוג האחר יחשוש, שאפשר והוא יקבל הנחיות מהמשפחה. זה יפגע באמון שלו. ובלי אמון- כבר כתבתי- לא ילך.

 

מי מתאים לכם?

מי שאיננו ברשימה הנ"ל.

 

עורך דין שצבר ניסיון בעריכת הסכמי ממון- אני מדבר על עורך דין, שברקורד שלו יש מאות הסכמי ממון שערך. למה זה חשוב? כיוון שאנחנו, עורכי הדין, לומדים ומתפתחים מכם, הזוגות שמגיעים אלינו. "מה שנקרא מכל מלמדי השכלתי". אתם המורים שלנו. כל זוג וההסדרים והפתרונות היצירתיים כפי שהגיעו אליהם. ישבנו עם יותר זוגות- למדנו על יותר אופציות יצירתיות להסדרים. החכמנו. התפתחנו. התבשלנו. התבגרנו. נהיינו רגישים יותר.

 

האישיות של עורך הדין- עורך דין שאתם צריכים, ( חייבים! ) הוא קודם כל בן אדם שיהיה מקובל עליכם כאיש הגון וישר, אמין, רגיש, עדין, סבלני אבל גם "סמכותי" במקומות הנכונים, עורך דין שעל פי האישיות שלו, נועם הליכותיו, חוש ההומור שלו, יוכל לגשר ולפשר ביניכם, באופן שימצא את הדרך ללבבות שלכם, ויידע להגמיש אתכם. זאת כיוון שבחלק גדול מהמקרים ( בייחוד כשיש פערי רכוש גדולים ביניכם ), הסכם הממון, כמו כל הסכם אחר, הוא סוג של פשרה, הכרוכה בוויתורים.

 

זמן פנוי ובלי טלפונים- הפגישה וליווי התהליך במשרד, חייב להיות נטול הפרעות כלשהן.

 

בחירה משותפת – אחד מכם משוחח עם עו"ד הסכם ממון, והוא נראה לו. שלא ימהר לקבוע אתו פגישה. דווחו על השיחה לבן הזוג שלכם, שתפו אותו בהתרשמות שלכם, ואפשרו לו, בקשו ממנו, שגם הוא יתקשר לאותו עו"ד, ויתרשם בעצמו. קיימו שיחת ועידה משותפת אתו, וראו איך הכימיה פועלת בין שלושתכם. זה הכי חשוב. הבחירה שלכם בעוה"ד, חייבת להיות משותפת של שניכם.

 

איך תמצאו עורך דין כזה?

קראו עליו באינטרנט. חפשו עשרות ומאות מאמרים שפרסם, באתר שלו ובאתרי אינטרנט אחרים. אל תסתפקו במאמר אחד ולא בשניים. למדו על האישיות שלו, מתוך קריאת המאמרים שלו, סגנונם וניסוחם. קראו באתר שלו המלצות עליו, ובקשו לשוחח עם לקוחות שלו בטלפון ( זה לא תמיד יתאפשר בגלל שזוגות מבקשים בצדק, לשמור על הפרטיות שלהם ).

והעיקר: שוחחו אתו בטלפון ממושכות, שניכם, ותסמכו על ההתרשמות שלכם. לאחר ששניכם תחליטו כי הוא בחירתכם, רק אז, תקפצו למים, וביחד אתו ובהדרכתו, תצאו למסע המיוחל.

 

כותב המאמר, עורך דין אורי גנור, מתמחה באופן בלעדי רק בהסכם ממון ובצוואות ( המשלימות את הסדרי הסכמי הממון, למקרים של פטירה חלילה וחס ).

 

 
זהו ערוץ פרסומי והידיעות הינן באחריות המפרסמים בלבד. לכלכליסט אין אחריות על תוכן הידיעות המפורסמות