$
שווקי חו"ל

דיווח בסין: יו"ר פוסון הסינית - הרוכשת של הפניקס - נעלם

גואו גואנצ'אנג, אחד הבכירים בשוק ההון הסיני, צפוי להתמנות לדירקטוריון הפניקס עם השלמת רכישת חברת הביטוח מידי יצחק תשובה. גואנגצ'אנג היה אמור לנחות בארץ ביום שני האחרון אולם הוא לא הגיע. הערכות לא רשמיות היו שמטוסו לא קיבל אישור נחיתה בנתב"ג

גיל קליאן, גולן חזני ורחלי בינדמן 15:1110.12.15

דיווח מסתורי בסין טוען היום (ה') כי יו"ר חברת ההשקעות פוסון - גואו גואנצ'אנג - נעלם ו"אינו ניתן להשיגו". מדובר באחד הבכירים בשוק ההון הסיני, המכונה "וורן באפט הסיני", והוא בן 48 בלבד. הונו הפרטי מוערך בסכום עתק של 6.9 מיליארד דולר, והקבוצה שהוביל הגיעה לרכישות משמעותיות כמו רשת בתי המלון קלאב מד וכן קבוצת התיאטרון סירק דה סוליי.

 

במישור הישראלי, גואנצ'אנג הוביל את רכישת חברת הביטוח הפניקס מידי יצחק תשובה - ואמור להתמנות לדיקטור בחברה עם אישור הרכישה על ידי המפקחת על הביטוח, דורית סלינגר. גואנגצ'אנג היה אמור לנחות בארץ ביום שני האחרון כדי לקבל את היתר השליטה בפניקס מידי הפיקוח על הביטוח אולם הוא לא הגיע. הערכות לא רשמיות היו שמטוסו לא קיבל אישור נחיתה בנתב"ג.

מה דעתך על מניית הפניקס:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

 

סוכנות הידיעות בלומברג דיווחה כי מנכ"ל פוסון עדכן באמצעות הודעות SMS כי פוסון "מתמודדת" עם המצב - אך לא פירט כיצד. הרקע להיעלמות לכאורה עדיין לא ברור, אך יש לציין כי גואנצ'אנג הוזכר בהקשר של חקירת מקרי שחיתות בסין בחודש אוגוסט האחרון. מדובר בפרשה ישנה, על מעשים שבוצעו לכאורה לפני 12 שנים.

 

לפני חודש דווח בסין כי פאן ווי, חברו ושותפו של גואנצ'אנג להקמת פוסון בשנות ה-90, מכר את חלקו בחברה מ"סיבות בריאותיות". חלקו של ווי (46) בחברה, הלך לשותפים האחרים - והגדיל את חלקו של גואנצ'אנג ל-64.5% לעומת 58% קודם לכן.

 

נשיא סין, שי ג'ינפינג, נמצא כעת במהלכו של קמפיין רחב היקף להיאבק בשחיתות בקרב המגזר העיסקי בסין, ובפרט בנוהג להעניק "מתנות". על רקע אותו קמפיין נודעו מספר מקרים של מנהלים בכירים ש"נעלמו" בסין. חלקם צצו מחדש, לא תמיד באותם תפקידים שעזבו.

 

גואו גואנגצ'אנג גואו גואנגצ'אנג צילום: בלומברג

 

כך למשל, השנה דיווח מגזין פיננסי בסין כי נשיא בנק מינשנג, מאו שיאופנג, נעלם. בפברואר הודיע הבנק במסמכים שהגיש לרשות ני"ע כי הוא התפטר מ"סיבות אישיות". בחודשים שעברו מאז לא נחשף מה בדיוק קרה.

 

באוגוסט האחרון יו"ר ברייט פוד, ואנג זונגנאן, נידון בסין ל-18 שנות מאסר בגין מעילה וקבלת שוחד. צ'אנג הורשע במעילה ב-195 מיליון יואן (31 מיליון דולר), שהתרחשה בין השנים 2000-2006, אז כיהן כיו"ר שנגחאי ליאנחואה סופרמרקט הולדינגס (Shanghai Lianhua Supermarket Holdings). בית המשפט בשנגחאי פסק כי צ'אנג לקח לכיסו 1.2 מיליון יואן מהכספים (כ-1.92 מיליון דולר).

 

מקרה נוסף - מנכ"ל צ'יינה איירקראפט פון הו מאן התפטר במכתב ששלח לדירקטוריון ב-17 ביוני. ההתפטרות הגיעה חודש לאחר שיצא לחופשה ללא תשלום, והוא לא סיפק הסברים מדוע החליט לעזוב. עם זאת, בתקשורת טענו כי היה מעורב בחקירה נגד חברת התעופה צ'יינה סאות'רן, שהיא אחת הלקוחות של החברה. החברה, שלא סיפקה שום הסבר להתפטרות, ציינה כי לא הייתה בקשר עם פון מאז הודיע על התפטרותו ולכן לא הצליחה "לאשר את המידע שפורסם בתקשורת".

 

יו"ר ברייט פוד לשעבר, ואנג זונגנאן יו"ר ברייט פוד לשעבר, ואנג זונגנאן צילום: בלומברג

 

יו"ר האנרג'י, לי הג'ון, שנחשב לאחד האנשים העשירים בסין, לא הופיע בפגישה השנתית של בעלי המניות במאי. בעקבות זאת צללו מניות החברה ב-47% בתוך שעה אחת ומחקו 18.6 מיליארד דולר משווי השוק של החברה. המסחר נעצר בעקבות הירידה החדה, והחברה מסרה רק כי מדובר בעניין של "סחר במידע פנים". בסוף מאי מסרה רשות ני"ע של הונג קונג כי היא חוקרת את החברה, אך לא פירטה על אילו חשדות מדובר.

 

במשרד האוצר מסרו בתגובה לידיעה כי: "אגף שוק ההון עוקב אחר ההתפתחויות". בימים אלו מקיים האגף בדיקה שבסיומה הוא עתיד להחליט אם להעניק היתר שליטה לקבוצה הסינית. ב"כלכליסט" נחשף כי הכיוון של הפיקוח היה להעניק היתר שליטה אך ייתכן כי ההתפתחות האחרונה, אם יש בה ממש עלולה לטרוף את הקלפים ולמנוע מתן ההיתר על רקע חוסר הוודאות סביב הנהלת הרוכש. זאת, משום שלפי החוק מעניק הפיקוח היתר שליטה לאדם בשר ודם, ולא לחברה, ולכן יש חשיבות דרמטית לאדם שעומד בראש פוסון.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x