HSBC מציג: פחות קנסות, יותר רווח
הוצאות הבנק הבריטי על קנסות ופיצוי לקוחות ירדו ב-1.4 מיליארד דולר ברבעון השלישי - והרווח לפני מס זינק ב-32% לעומת התקופה המקבילה
הבנק הבריטי HSBC דיווח על עלייה של 32% ברווח לפני מס ברבעון השלישי. זאת, על רקע ירידה בגובה הקנסות שהוטלו עליו.
לפי הדו"חות שפרסם היום (ב') הבנק, ההוצאות הקשורות לקנסות ולפיצוי של לקוחות נפלו ב-1.4 מיליארד דולר לעומת הרבעון השלישי של השנה שעברה. אולם, הבנק דיווח כי הוציא בתשעת החודשים הראשונים של השנה 2.2 מיליארד דולר על נושאים הקשורים לרגולציה וציות. מדובר בעלייה של 33% לעומת התקופה המקבילה אשתקד.

הרווח עבור שלושת החודשים שהסתיימו בספטמבר עמד על 6.1 מיליארד דולר, עלייה מ-4.6 מיליארד דולר. תחזיות האנליסטים ציפו לרווח של 5.2 מיליארד דולר. עם זאת, הרווח המתואם ירד ב-14% לעומת הרבעון השלישי של השנה שעברה ל-5.5 מיליארד דולר.
עוד עולה מהדו"חות כי ב-HSBC ממשיכים להתמודד עם ירידה בהכנסות שנפלו ב4% לעומת השנה שעברה ועומדות על 15.1 מיליארד דולר, על רקע הירידות בשוקי המניות וההאטה בצמיחה הכלכלית שפגעו בעסקים באסיה. "ההנהלה של HSBC עשתה עבודה טובה מאד במאמצים לתקן את הבעיות הפנימיות שלה, אך התוצאות הללו מצביעות על כך שאף בנק לא יכול לשפר את ההכנסות אם התנאים בכלכלה העולמית שליליים", הגיב האנליסט ג'ים אנטוס ממיזוהו סקיורטיס, בראיון ל-BBC.


