$
פרסום ושיווק

משרד החקלאות והבריאות יקימו תאגיד משותף שיפקח על מזון מהחי

על המזון מן החי הגולמי - יפקחו השירותים הווטרינריים במשרד החקלאות, ועל המזון מן החי המעובד - יפקח שירות המזון במשרד הבריאות. משרד החקלאות: "כיום רופאים וטרינריים מועסקים לרוב על ידי הרשויות המקומיות, בצורה שיוצרת חשש לניגוד עניינים בעבודתם"

נורית קדוש 12:4801.11.15

משרדי החקלאות והבריאות יחלקו מחדש את סמכויות הפיקוח על מזון בישראל לקראת הקמת תאגיד סטטוטורי חדש משותף למשרדי החקלאות והבריאות שיפקח על ייצור, הפצה ומכירת מזון מן החי כגון בשר בקר, בשר עוף ודגים.

 

לאחר הקמת התאגיד, תופסק העסקתם של הרופאים הווטרינריים והפקחים המועסקים כיום על ידי המועצה לענף הלול. במסגרת חלוקת הסמכויות החדשה בין שני המשרדים, השירותים הווטרינריים במשרד החקלאות יפקחו באמצעות התאגיד על המזון מן החי הגולמי, ושירות המזון במשרד הבריאות יפקח באמצעות התאגיד על המזון מן החי המעובד.

 

כך, מתקנים ומפעלים המייצרים מזון גולמי יפוקחו על ידי משרד החקלאות, ואלו המייצרים מוצרים מעובדים יפוקחו על ידי משרד הבריאות, הן בשוק המקומי והן ביבוא וייצוא.

ההסכמות בין המשרדים גובשו במסגרת הדיונים ברפורמת הקורנפלקס הנדונה בוועדת העבודה, הרווחה והבריאות של הכנסת כחלק מחוק ההסדרים. במשרד החקלאות טוענים כי התאגיד נועד לייעל את תהליך הפיקוח על מזון בישראל ולשפר את השמירה על בריאות הציבור.

 

לול תרנגולות (ארכיון) לול תרנגולות (ארכיון) צילום: שאטרסטוק

 

כיום, הפיקוח על המזון נעשה על ידי הרשויות המקומיות, באמצעות הרופאים הווטרינריים של הרשויות, בכפוף להחלטת העירייה וראש העיר, הקובעים מהו התקציב ומה הן שעות העבודה של הרופא אותם בחרו להקצות לטובת הנושא.

 

במשרד החקלאות טוענים כי מדובר במצב לקוי. "כיום רופאים וטרינריים מועסקים לרוב על ידי הרשויות המקומיות, וחלקם מועסקים על ידי המועצה לענף הלול. מצב דברים זה יוצר תלות של המפעלים ושל משרדי החקלאות והבריאות בנכונותן של הרשויות המקומיות להעסקת עובדים לצורך פיקוח וטרינרי הנדרש לפי דין", מנמקים במשרד החקלאות. הם מוסיפים כי "לאור הכפיפות המנהלית, העסקת עובדים אלה ברשויות המקומיות מעוררת לעיתים חשש לניגוד עניינים בעבודתם במפעלים שבתחום הרשות המקומית, מבלי שקיימים בידי גורמי הפיקוח העליון כלים מתאימים לחייב עובדים אלה בקיום הוראות והסדרים למניעת חשש כאמור, ולפקח על כך. נמצא שיש קושי להסתמך על יכולתן של הרשויות המקומיות להעסיק את העובדים הנדרשים לצורך הפעלת הפיקוח האמור באופן סדיר ונאות". לטענת המשרד, גם היקף הקצאת המשאבים אינו נתון בידי המדינה, אלא בידי הרשויות המקומיות, כל אחת לפי ראות עיניה, ולא תמיד העסקת כוח אדם בתחום נעשית בהיקף הנדרש.

 

במשרד מעריכים כי הרפורמה שנועדה לשפר ולייעל את הפיקוח על מזון מן החי ולקצר את שרשרת השיווק, תביא לחסכון של מיליוני שקלים מדי שנה ותתורגם להורדת המחירים לצרכן של בשר בקר, עוף ודגים.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x