$
המזרח התיכון

דיווח: נתניהו דורש מארה"ב 45 מיליארד דולר כדי להרתיע את איראן

לפי דיווח באתר הרוסי RT. מדובר בסיוע צבאי בהיקף של עד 4.5 מיליארד דולר בשנה, למשך 10 שנים

שירות כלכליסט 11:0428.05.15

ישראל מקווה לזכות בסיוע צבאי בהיקף של 4.2-4.5 מיליארד דולר לשנה למשך 10 שנים מארה"ב. זאת על מנת לשמש כוח הרתעה מול איראן ומדינות עתירות נפט במזה"ת המזרזות את קצב חימושן. כך אמר מקור בכוחות הביטחון של ישראל למגזין Defence News - כך על פי אתר RT.

 

במסגרת ההסכם ל-10 שנים בין ישראל לארה"ב שנחתם ב-2007 מקבלת ישראל מעט יותר מ-3 מיליארד דולר לשנה בסיוע אמריקאי, תחת התנאי ש-70% מהסכום יושקע ברכישת ציוד צבאי אמריקאי. במהלך ביקורו בישראל הסכים באופן עקרוני הנשיא אובמה להארכת הסכם זה עד ל-2028,  אולם התנאים היו ראשוניים ובלתי רשמיים.

 

מטוס הקרב F35 מטוס הקרב F35 צילום: בלומברג

 

ההסכם החדש אמור לכלול אספקה של כלי טיס מטה-רוטור (Tilt-Rotor), כגון מטוס התובלה V-22 Osprey של בואינג, שאותו ארה"ב לא מוכרת לאף מדינה אחרת, וכן עד 75 מטוסי תקיפה מסוג F-35 דור חמישי, כאשר בעיות הפיתוח ייפתרו. ארה"ב גם מספקת את הטכנולוגיה, חלקי החילוף ואת התחמושת למערכות "כיפת ברזל" וה"חץ 3".

 

נכון להיום, 25% מתקציב הביטחון של ישראל מגיע מארה"ב במסגרת ההסכם הקיים. שיעור זה צפוי לגדול.

 

כיום ארה"ב מחויבת משפטית מול ישראל לדוקטרינת "יתרון צבאי איכותי" המבטיחה את עליונותה הצבאית של ישראל על שכניה, במטרה לשמור על יציבות באזור המזרח התיכון הלא יציב. האיום הגדול ביותר עודנו איראן, העומדת בפני חתימה על הסכם עם המדינות המובילות בעולם להמשך קיומה של התוכנית הגרעינית שלה בתמורה לפתיחות גדולה יותר למערב ולערובה כי אינה מתכוונת לייצר טילים גרעיניים.

 

ראש האגף הביטחוני-מדיני במשרד הביטחון, עמוס גלעד, האחראי על השיחות עם וושינגטון לקראת הסכם חדש, אמר בשבועות האחרונים כי הרחבה בסיוע "אינם נוכח ההסכם הממשמש עם איראן", אולם היא נותרת רכיב בהוצאה העתידית של ישראל. למעשה, גורמי ממשל רשמיים אומרים כי התגברות התוקפנות מצד איראן וכן צעדים ליצירת מדינה פלסטינית עצמאית יובילו לדרישה לתוספת נפרדת בסיוע הצבאי מארה"ב.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x