$
שוקי חו"ל

טאואר עוברת לשלב הייצור ההמוני של חיישני אינפרא אדום עבור אינטל

על פי ההערכות בשוק, ההסכם עם ענקית השבבים צפוי להניב לטאואר הכנסות שנתיות של עשרות מיליוני דולר, החל מ-2016. החיישנים ישמשו להפעלת מחשבים וטלוויזיות ללא מגע יד אדם

ניר צליק 13:4503.03.15

חברת טאואר הודיעה היום כי תתחיל לייצר חיישני אינפרא אדום עבור אינטל. על פי הערכות בשוק, ההסכם בין הענקית האמריקאית לטאואר, יצרנית השבבים ממגדל העמק, הוא בהיקף של כ-200-160 מיליון דולר לארבע שנים - כך שהתרומה השנתית לטאואר תעמוד על 40-50 מיליון דולר בשנה.

חיישני התמונה שתייצר טאואר ישמשו להפעלת מוצרי אלקטרוניקה באמצעות תנועות בלבד, ללא מגע יד אדם במכשירים. יצור החיישנים נעשה במתקן פאב 2 שבמגדל העמק. טאואר כבר סיפקה מיליוני שבבים לאינטל וכעת מתחיל שלב הייצור ההמוני.

מה דעתך על מניית טאואר:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

 

החיישנים מאפשרים לצרכנים לפעול בצורה הדדית ולתקשר עם התקנים בדרכים טבעיות, ולהערכת החברה צפויה להם פריסה רחבה במגוון שווקים, ובכלל זה מחשבים אישיים, מוצרי אלקטרוניקה ובידור וכן יישומים נוספים רבים. מנגנונים חדשים במוצר כבר הוכחו בהצלחה הגדולה של קונסולות המשחקים כגון הקינקט.

 

טאואר נמצאת לאחרונה במומנטום עסקי משמעותי, אחרי שנים ארוכות בהן החברה היתה לא רווחית ונאלצה להתמודד עם חובות לבנקים לאומי והפועלים שהכבידו על צווארה. לפני כשבוע וחצי לפני כשבוע וחצי דיווחה טאואר כי סיימה את הרבעון הרביעי של 2014 עם הכנסות של 235 מיליון דולר, צמיחה של 4% ביחס לרבעון הקודם. הרווח הנקי הרבעוני של החברה הסתכם ב-46 מיליון דולר, לעומת 31 מיליון דולר ברבעון האחרון של 2014.

 

טאואר סיפקה במקביל לפרסום הדוחות תחזית מכירות לרבעון הראשון של שנת 2015 (קרי לרבעון הנוכחי) - החברה צופה הכנסות של כ-225 מיליון דולר, בטווח שיכול לנוע עד 5% כלפי מעלה או מטה. זוהי עלייה של 70% בהשוואה למכירות הרבעון הראשון של שנת 2014. ציפיות השוק להכנסות ברבעון הראשון עומדות על על 224 מיליון דולר.

 

אינטל אינטל צילום: בלומברג

 

את עיקר השיפור בפעילותה רושמת טאואר במסגרת שיתוף פעולה עם פנסוניק. בדצמבר 2013 חתמה טאואר על עסקה לרכישת שלושה מפעלים מפנסוניק ביפן בתמורה ל-8 מיליון דולר, בעסקת מניות. פנסוניק מצדה התחייבה להזרים ביקושים של 360–400 מיליון דולר בשנה למפעל במשך 5 שנים.

 

שיעור הרווחיות של המיזם אינו גבוה ומסתכם, על פי הערכות, ב-5%-10%, אולם אם טאואר תצליח להשיג מספיק הזמנות ממקורות שאינם פנסוניק, היא תוכל לשפר את רווחיות המיזם משמעותית. לעת עתה פנסוניק מספקת הזמנות ברף התחתון של התחייבותה למיזם.

 

עוד נקודה שצפויה לתרום לתנופה החיובית של טאואר קשורה להתנעתו מחדש של פרוייקט החברה בהודו, לו שותפה החברה עם אינטל. טאואר נכנסה לשותפות בהקמת מפעל עם ג'יי.פי ואינטל בהודו, בהיקף של 300 מיליון דולר. הפרויקט שנחשף ב"כלכליסט" שסבל עד לאחרונה מעיכובים רגולטורים, אך בינואר האחרוןאישר מחדש הקבינט ההודי את החלטת הוועדה להקים את המפעלים. אם אכן יתניע הפרויקט, מדובר בהכנסות שצפויות לרדת ברובן לשורת הרווח - על רקע העובדה שטאואר מייעצת לפרויקט זה ואינה זקוקה להשקעה מהותית בו.

 

המפעל שיוקם בהודו לא צפוי להתחרות בטאואר מאחר שיעשה בו שימוש בטכנולוגיות אחרות לייצור שבבים והוא מיועד לפנות לשווקים אחרים (המתקן נועד לייצור פרוסות בגודל 300 מ"מ בטכנולוגיות אנלוגיות מתמקמות בגיאומטריות של 90 ננומטר וטכנולוגיות נישתיות נוספות בגיאומטריות של 65–22 ננומטר).

בטל שלח
    לכל התגובות
    x